تاریخ انتشار: سه شنبه 1404/06/11 - 03:18
کد خبر: 543435

بازوهای اجرایی بانوان در دانشگاه‌ها تقویت می‌شود

بازوهای اجرایی بانوان در دانشگاه‌ها تقویت می‌شود

رئیس مرکز تحقیقات بانوان و خانواده سازمان بسیج اساتید کشور گفت: ایجاد شبکه استادان زن و ارتقای جایگاه علمی آنان، زمینه‌ساز اعتمادسازی میان استاد و دانشجو، ترویج فرهنگ مقاومت و حفظ هویت ملی است و برنامه‌های گسترده‌ای برای سال آینده در دست اجراست.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم؛ معصومه مقیمی، در دوره دانش افزایی و توانمندسازی اساتید بسیجی کشور با شعار «استاد بسیجی؛ اتحاد مقدس، پیشرفت علمی و هدایت معنوی، شور و شعور انقلابی» که در مشهد مقدس در حال برگزاری است،بر اهمیت ایجاد معاونت‌های بانوان در کانون‌های استانی تأکید کرد و آن را یکی از نیازهای اساسی برای تقویت حضور و تأثیرگذاری بانوان در ساختارهای دانشگاهی دانست. 

وی ضمن اشاره به اینکه بسیاری از کانون‌های دانشگاهی فاقد معاونت بانوان هستند، گفت: عدم وجود معاونت بانوان در کانون‌های استانی باعث می‌شود نیروی اجرایی و عملیاتی بانوان در دانشگاه‌ها محدود و عملاً بازوهای اجرایی در استان‌ها ناتوان شوند؛ بنابراین ضرورت دارد هر دانشگاه و کانون استانی یک معاونت بانوان داشته باشد و اساتید زن فعال در این حوزه معرفی شوند.

رئیس مرکز تحقیقات کاربردی بانوان و خانواده سازمان بسیج اساتید کشور افزود: معاونت بانوان نه تنها یک حوزه مستقل در کنار سایر معاونت‌ها است، بلکه بسیاری از برنامه‌های آن با حوزه‌های پژوهش، آموزش و تبیین همپوشانی دارد و توجه ویژه به این بخش، می‌تواند بهره‌وری و اثرگذاری کلی برنامه‌ها را افزایش دهد.

 مقیمی خاطرنشان کرد: وجود معاونت بانوان در دانشگاه‌ها زمینه‌ساز انسجام برنامه‌ها، بهره‌گیری از ظرفیت‌های بانوان استاد و تقویت جایگاه علمی و تربیتی آنان است.

وی ضمن مرور برنامه‌های مصوب برای سال 1404، سه برنامه اصلی این معاونت را معرفی کرد. برنامه اول هویت‌بخشی به زن مسلمان در قالب الگوی سوم زن مسلمان بود که در نشست‌های تخصصی برگزار می‌شود و ادامه خواهد داشت. برنامه دوم، دیدار چهره به چهره اساتید با دانشجویان خواهر در سراهای دانشجویی و فضاهای غیررسمی است که زمینه‌ساز اعتمادسازی و انتقال تجربه استاد به دانشجو محسوب می‌شود. 

رئیس مرکز تحقیقات کاربردی بانوان و خانواده سازمان بسیج اساتید کشور ادامه داد: برنامه سوم، نقش‌آفرینی اساتید بانو در ترویج گفتمان مهدویت و آماده‌سازی برای ظهور بود، که قابلیت انعطاف و انطباق با شرایط فعلی دانشگاه‌ها را داراست و می‌تواند موضوعاتی مانند امیدآفرینی، خودباوری، عدالت و ظلم‌ستیزی را در قالب گفتمان مهدویت به دانشجویان منتقل کند.

مقیمی با تأکید بر اهمیت شبکه‌سازی استادان خواهر گفت: شبکه‌سازی در سطح ملی و استانی می‌تواند در مواقع خاص، اجرای راهبردهای گسترده و هماهنگی برنامه‌ها را تسهیل کند. 

وی همچنین ارتقای مرجعیت علمی بانوان استاد را یکی از اهداف استراتژیک معاونت دانست و افزود: دانشجویان در صورتی به استاد خود رجوع می‌کنند که وی دارای مرجعیت علمی باشد؛ بنابراین تقویت جایگاه علمی بانوان اساتید، نقش مؤثری در تربیت و راهنمایی دانشجویان خواهد داشت.

رئیس مرکز تحقیقات کاربردی بانوان و خانواده سازمان بسیج اساتید کشور ، تربیت سیاسی و غنی‌سازی دانش تاریخی و سیاسی اساتید را یکی دیگر از برنامه‌های کلیدی دانست و بیان کرد: اساتید توانمند در حوزه تاریخ و سیاست، می‌توانند دانشجویان را درک و راهنمایی کنند و همچنین خانواده‌ها را نیز در مسیر تربیت درست هدایت نمایند. 

مقیمی به ضرورت آموزش غرب‌شناسی و معرفی تمدن ایرانی و اسلامی به عنوان نقطه مقابل تمدن غربی اشاره کرد و افزود: این آموزش‌ها باید واقعیت‌های غرب و خط مشی‌های آن را بدون تحریف و بزک کردن برای دانشجویان روشن کند.

وی گفت: دیدارهای چهره به چهره استاد و دانشجو، زمینه‌ساز ایجاد اعتماد متقابل و تقویت شاگردپروری است. همچنین، روایتگری بانوان از جنگ تحمیلی و معرفی شهدای اخیر در قالب تولید محتوای مشترک با دانشجویان، به عنوان یکی از برنامه‌های مهم این معاونت مطرح شد تا شور و شعور انقلابی در نسل‌های جدید حفظ شود.

رئیس مرکز تحقیقات کاربردی بانوان و خانواده سازمان بسیج اساتید کشور به اهمیت سبک زندگی مقاومت، هسته‌های مشاوره و تاب‌آوری در دانشگاه‌ها اشاره کرد و افزود: اساتید متخصص در زمینه مشاوره و روانشناسی، پاسخگوی نیازهای دانشجویان و خانواده‌ها خواهند بود و هدایت دانشجویان در فعالیت‌های اجتماعی و پژوهشی نیز باید توسط استاد انجام شود.

مقیمی بر تفقد و دیدار با خانواده‌های شهدا، برگزاری پویش‌های فرهنگی و آموزشی، کتابخوانی، ختم و تفسیر آیات مرتبط با مقاومت و جمع‌آوری کمک‌های مالی برای مواقع ضروری تأکید کرد و افزود: این برنامه‌ها در زمان بازگشایی دانشگاه‌ها و در ایام بحران‌ها ادامه خواهد یافت.

وی گفت: ایجاد فضای با نشاط و غرورآفرین در دانشگاه‌ها، بازتاب دستاوردها و پیروزی‌های ملی و تربیت دانشجویان ورودی جدید از اهداف اصلی معاونت بانوان است. همچنین برگزاری دوره‌های کمک‌های اولیه، پدافند غیرعامل، آموزش امنیت سایبری، سواد رسانه‌ای و تفکر انتقادی نیز در صدر برنامه‌ها قرار دارد تا دانشگاه‌ها و دانشجویان برای هر گونه چالش احتمالی آماده شوند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
اروپا اهل جنگ، غربگرایان نسخه‌پیچ مذاکره! / اروپا چرا با پوتین مذاکره نمی‌کند؟
تاریخ بخوانید و از سرنوشت آتاتورک و رضاخان عبرت بگیرید!
رمز حیات بخش بودن تشکل‌های انقلابی همگامی اصلاح درون و برون است
ارجمندترین نمادهای صلابت و شجاعت / تاریخ نهضت و انقلاب اسلامی مملوّ از صحنه‌های حضور زینبی بانوان و دختران ایران
آزادی زنان یا تحمیل سبک زندگی؟
۴۰۰ میلیارد دلار از بورس آمریکا فرار کرد
لغو مجوز بانک صادرات در لبنان
کارتون جدید کمال شرف در واکنش به محدودیت حجاب در مدارس جمهوری آذربایجان
معامله چراغ خاموش گمرک با لوکس‌سواران
کره‌شمالی به چین وصل شد
شهریه های نجومی علوم پزشکی اهواز؛ سکوت مسئولین در پاسخگویی به دانشجویان
افتتاحیه یازدهمین کنگره ملی اعتکاف +عکس
حدادعادل: پیروزی عزتمندانه در جنگ، بهترین تسلی برای خانواده شهداست
گردهمایی «به رسم عقیله» +عکس
روایتی از مجروح شدن رهبر معظم انقلاب آیت الله سیدمجتبی خامنه ای
زلنسکی: ترامپ به من خیانت کرد؛ زیر فشار آمریکا استعفا نمی‌دهم
چرا بعضی کانال‌های تلگرام سریع رشد می‌کنند و بعضی نه؟
بیماران چطور پزشک‌شان را آنلاین انتخاب می‌کنند؟
بیماران چطور پزشک‌شان را آنلاین انتخاب می‌کنند؟
خرید کمپرسور اسکرو با بهترین قیمت از گروه دانیال
راهنمای انتخاب و تأمین پمپ آب برای ساختمان‌های چندطبقه
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top