تاریخ انتشار: شنبه 1404/06/29 - 16:17
کد خبر: 544475

پایگاه «پویش ملی مواجهه با خبر جعلی» رونمایی شد

پایگاه «پویش ملی مواجهه با خبر جعلی» رونمایی شد

پایگاه جامع «پویش ملی مواجهه با خبر جعلی» در مرکز ملی فضای مجازی رونمایی شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ پایگاه جامع «پویش ملی مواجهه با خبر جعلی» با حضور دکتر آقامیری دبیر شورای عالی فضای مجازی، در مرکز ملی فضای مجازی رونمایی شد. این پایگاه با نشانی AntiFakeNews.ir با هدف ارتقای سطح آگاهی عمومی، مهارت‌افزایی و مقابله مؤثر با پدیده رو به گسترش اخبار جعلی راه‌اندازی شده است.

این پایگاه متناسب با گروه‌های مختلف مخاطبان شامل عموم مردم، معلمان، مربیان، خبرنگاران و علاقه‌مندان به سواد فضای مجازی طراحی شده و فعالیت خود را در سه رویکرد فرهنگ‌سازی عمومی، توانمندسازی کنشگران رسانه‌ای و اجتماعی، و شبکه‌سازی آغاز کرده است.

در بخش فرهنگ‌سازی، تولید محتوای آموزشی کاربردی با قالب‌های متنوع همچون ویدئو، موشن‌گرافی، پادکست، اینفوگرافیک و مقالات علمی در نظر گرفته شده تا حساسیت عمومی نسبت به پیامد‌های انتشار خبر جعلی افزایش یابد و راه‌های شناسایی آن آموزش داده شود.

همچنین در حوزه توانمندسازی، بسته‌های آموزشی و منابع تخصصی ویژه معلمان و مربیان تهیه شده تا نقش‌آفرینی آنان در محیط‌های آموزشی و فرهنگی تقویت شود. علاوه بر این، جلسات هم‌افزایی کنشگران اجتماعی و رسانه در استان‌های مختلف کشور برگزار خواهد شد.

بخش «سرگرم‌آموزی» ویژه کودکان و نوجوانان، تجربه‌ای تعاملی و جذاب برای انتقال محتوا فراهم کرده است. در همین راستا تاکنون بیش از ۳۰ طرح درس، ویدئو‌های کمک‌آموزشی و پرده‌نگار برای مربیان، ۹ طرح درس و کاربرگ‌های آموزشی برای نوجوانان و ۴ طرح درس ویژه آموزش عمومی تدوین شده است.

صالح اصغری، مسئول مرکز سواد مجازی سازمان سراج، در این مراسم گفت: یکی از ویژگی‌های این پایگاه، اتکای آن به پژوهش‌های علمی و منابع معتبر است؛ موضوعی که می‌تواند مبنای طراحی راهبرد‌های سیاستی در حوزه آموزش سواد مجازی باشد. او همچنین از رونمایی محصولات مکتوب این پویش در ماه‌های آینده خبر داد.

اصغری افزود: تفاوت این پویش با نمونه‌های مشابه در استمرار و ماهیت اجتماعی آن است. در حالی‌که پویش‌های رسانه‌ای کوتاه‌مدت و محدود به بستر رسانه هستند، این پویش اجتماعی در طول سال با جذب مشارکت علاقه‌مندان و سازمان‌ها ادامه خواهد یافت.

هدف نهایی پایگاه پویش ملی مواجهه با خبر جعلی واکسیناسیون جامعه ایرانی در برابر اخبار جعلی و تربیت مخاطبان هوشمند و نقاد از طریق توانمندسازی کنشگران اجتماعی و رسانه‌ای عنوان شده است؛ جامعه‌ای که نه تنها مصرف‌کننده منفعل اطلاعات نباشد، بلکه در پاسداری از حقیقت نقشی فعال ایفا کند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
پزشکیان: مدیریت ناترازی انرژی تا تحقق کامل اهداف یک ضرورت است
غریب‌ آبادی: تقویت جنبش عدم تعهد اولویت مشترک ایران و ازبکستان است
نرخ مصوب جدید ۴ محصول لبنی اعلام شد
واکنش خضریان به شکایت صالحی امیری
مهلت ثبت‌نام آزمون کارشناسی‌ارشد سال ۱۴۰۵ تمدید شد
بحران پدیده پیری جمعیت ایران کمتر از ۳۰ سال آینده
پزشکیان درگذشت آیت‌الله شاهچراغی را تسلیت گفت
برخی جریانها با اتهام‌زنی، تصویب اسناد مرتبط با زنان را با مانع روبه‌رو می‌کنند
علت آلودگی هوای تهران چیست؟
دانشگاه شیراز موفق به کسب مدال برنز مسابقات بین‌المللی IDA آمریکا شد
واکنش نتانیاهو به حنوکای خونین در استرالیا
استقلال منتظر پاسخ استعلام های نهایی درباره ماشاریپوف
دانشگاه، محل پیوند نقد و مطالبه‌گری با ظرفیت‌های قانون اساسی است
حماسه کادر درمان و داروسازی در بحران جنگ تحمیلی۱۲ روزه
اخراج استاد ایرانی از آمریکا، رسوایی نقض حقوق بشر است
برترین‌های پژوهش و فناوری در جشنواره دانشگاه تهران تقدیر شدند
نگرانی برای تامین سوخت زمستانی وجود ندارد
بانوان بهشت؛ آغاز یک مسیر و شبکه سازی مستمر
چطور یک کلاس آنلاین حرفه‌ای برگزار کنیم؟ ۱۰ نکته کاربردی از برنامه‌ریزی تا اجرای بدون قطعی
بهترین برند ورق پلی کربنات کدام است؟ معرفی برندهای ایرانی و خارجی
۵ عامل پنهان مؤثر بر کاهش لایک اینستاگرام و راهکارهای بازگشت تعامل
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top