تاریخ انتشار: چهارشنبه 1404/07/09 - 16:16
کد خبر: 545683

۱۸ شهر ایران دوستدار سالمند شدند

۱۸ شهر ایران دوستدار سالمند شدند

رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به دستاوردهای ۱۲ سال همکاری ایران با صندوق جمعیت ملل متحد گفت: در حال حاضر ۱۸ شهر در کشور به‌عنوان شهر دوستدار سالمند مشخص شده‌اند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ امروز چهارشنبه ۹ مهرماه همزمان با «روز جهانی سالمند» ، مراسم گرامیداشت این روز با حضور سیدجواد حسینی؛ رییس سازمان بهزیستی و معاونان این سازمان، ضیا هاشمی؛ معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس‌جمهور، اعضای شورای ملی سالمندان، سفرای کشورهای چین، کره‌جنوبی و ژاپن و نماینده صندوق جمعیت ملل متحد در ایران (UNFPA) در سازمان بهزیستی کشور برگزار شد.

در این مراسم سفرای کشورهای چین، کره‌جنوبی و ژاپن در سخنانی به سیاست‌های اتخاذ شده در کشورهای خود در حوزه سالمندی اشاره کردند و ضمن استقبال از همکاری‌های مشترک، بر انتقال تجارب موفق خود به ایران تأکید کردند.

همچنین در حاشیه این برنامه، از پوستر کمک‌های بهداشتی برای افراد دارای معلولیت و سالمندان در ایران با حضور سفرای کشورها، نماینده صندوق جمعیت ملل متحد در ایران و رییس سازمان بهزیستی رونمایی شد.

سیدجواد حسینی رییس سازمان بهزیستی کشور، در سخنان خود ضمن تقدیر از سفیران کشورهای چین، ژاپن و کره‌جنوبی، مسئول صندوق جمعیت سازمان ملل متحد و سایر آژانس‌های بین‌المللی که طولانی‌ترین دوره‌های همکاری با سازمان بهزیستی را در کارنامه دارند و دستگاه‌های عضو شورای ملی سالمندان به برنامه‌های ویژه این روز اشاره کرد.

وی گفت: ما از دیروز روز سالمند را آغاز کردیم و با حضور در پاتوق حال خوب سالمندان در شهرداری منطقه ۶ تهران، پویش رز مهربانی و تقدیم گل رز به سالمندان توسط نسل جوان‌تر را شروع کردیم و امروز دومین برنامه برگزار شد همچنین بعدازظهر به همدان سفر خواهم کرد تا رستوران مخصوص سالمندان را به‌عنوان یک کار نمادین افتتاح کنیم و در طرح سلام، پاتوق سالمندی را در ساعات بعدازظهر مدارس راه‌اندازی خواهیم کرد.

حسینی با قدردانی از بیش از یک دهه همکاری ارزشمند UNFPA با شورای ملی سالمندان ایران افزود: این همکاری مستمر باعث شد سیاست‌ها، برنامه‌ها و پروژه‌های متنوعی در حوزه سالمندی طراحی و اجرا شود از جمله تدوین سند ملی سالمندان، برنامه اقدام ملی، طراحی پیمایش ملی سالمندان، نظام تربیت مراقبین رسمی و توسعه طرح شهر دوستدار سالمند و در حال حاضر ۱۸ شهر در کشور به‌عنوان شهر دوستدار سالمند مشخص شده‌اند، ارتقای زیرساخت‌های شهری و ایجاد بسترهای قانونی و حمایتی برای گروه‌های آسیب‌پذیر نیز در این مسیر دنبال شد. همکاری‌های بین‌المللی زمینه انتقال تجارب موفق جهانی به ایران را فراهم کرد و ظرفیت علمی و اجرایی کارشناسان داخلی را ارتقا داد؛ دستاوردهایی که پایه‌ای محکم برای آینده سالمندی کشور خواهد بود.

سالمندی جمعیت، چالشی جهانی

رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه سالمندی جمعیت چالشی جهانی است که ایران نیز با آن روبه‌روست، گفت: امروز بیش از هر زمان دیگر نیازمند همکاری میان دستگاه‌های مختلف، سیاست‌گذاری مبتنی بر شواهد و برنامه‌ریزی دقیق هستیم تا سالمندان کشور بتوانند با کرامت، سلامت و امنیت اجتماعی زندگی کنند و نشست امروز فرصتی است برای مرور دستاوردها، تبادل تجربه، شناسایی چالش‌ها و طراحی راهکارهای نوین در حمایت از سالمندان. امیدوارم با بهره‌گیری از بیش از یک دهه همکاری مشترک با سازمان‌های بین‌المللی و تلاش کارشناسان و نهادهای مرتبط بتوانیم راهکاری پایدار و اثربخش برای آینده سالمندی ایران ارائه کنیم.

وی در ادامه مروری بر بیش از یک دهه همکاری مشترک در حوزه سالمندی داشت و بیان کرد: در این مدت پیمایش ملی سالمندان به‌صورت پایلوت در دو شهر کشور اجرا شد، با حمایت UNFPA شاخص دیدبان سالمندی توسعه یافت تا وضعیت سالمندان در شرایط بحرانی به‌طور دقیق رصد شود و هم‌اکنون در شش استان کشور، کوهورت سالمندی در حال انجام است همچنین سند ملی سالمندی بازنگری شد و با مشاوره UNFPA، لایحه حمایت از حقوق سالمندان را تهیه کردیم که تا تصویب نهایی آن را پیگیری خواهیم کرد.

حسینی ادامه داد: برنامه شهر دوستدار انسان شاخص‌هایی چون شهر دوستدار کودک، کتاب، معلول و به‌ویژه سالمند را دربرمی‌گیرد، تاکنون ۱۸ مرکز استان به‌عنوان شهر دوستدار سالمند معرفی شده‌اند. در قالب طرح سلام نیز مدارس در نوبت عصر به پاتوق سالمندان تبدیل می‌شوند و آموزش‌هایی در حوزه تغذیه، ورزش، سبک زندگی سالمندی و نظام ارجاع، همراه با نشاط و هنر ارائه خواهد شد. هدف نهایی ما این است که ۱۱۵ هزار مدرسه کشور در ساعات بعدازظهر به پاتوق سالمندی تبدیل شوند تا محیطی پرنشاط برای اوقات فراغت، سلامت و توانمندسازی سالمندان فراهم شود.

رئیس سازمان بهزیستی بیان کرد: گردشگری سالمند به درخواست سالمندان و به عنوان بعد نهم شهر دوستدار سالمند طراحی و تدوین شده است و هم‌اکنون به‌صورت آزمایشی در ۱۸ شهر در حال اجراست.

آموزش و توانمندسازی ۵۱ هزار زن سالمند تنها

وی با اشاره به طراحی نظام تربیت مراقبان رسمی سالمندان گفت: این نظام با همکاری شرکا و مشاوره UNFPA تدوین شده است همچنین با توجه به گسترش پدیده تنهایی سالمندان به‌ویژه در میان زنان، طرح آموزش، توانمندسازی و نشاط برای زنان سالمند تنها در ۱۸ استان کشور آغاز شد که تاکنون بیش از ۵۱ هزار نفر را تحت پوشش قرار داده است.پیمایش ملی سالمندان و تحلیل ابعاد مختلف سالمندی و نیز مطالعات کوهورت در استان‌های مختلف، تصویر دقیقی از وضعیت سالمندان کشور به ما ارائه داده که می‌تواند در برنامه‌ریزی‌های آینده بسیار مؤثر باشد.

حسینی از استانداردسازی مراکز سالمندی خبر داد و گفت: اکنون ۶۷۵ مرکز سالمندی در کشور فعال است که در طیف‌های مختلف خدمات ارائه می‌کنند؛ ۱۰۲ مرکز ویزیت در منزل، ۱۰۱ مرکز مراقبت در منزل، ۳۰۷ مرکز شبانه‌روزی، ۱۵۷ مرکز روزانه و ۴۶ خانه حمایتی سالمندان داریم و مدارس نیز به این مجموعه افزوده خواهند شد که قابلیت گسترش تا ۱۱۵ هزار مرکز را دارد.

وی افزود: ایجاد دهکده سالمندان و تربیت سه‌هزار مشاور ویژه سالمندی که از هفته دولت آغاز شده همچنین آموزش مدیریت بحران برای سالمندان از طرح‌های ویژه‌ای است که در سازمان بهزیستی دنبال می‌شود. با همکاری سازمان ملل متحد و به‌ویژه سه کشور چین، ژاپن و کره‌جنوبی که تجارب ارزشمندی در این حوزه دارند، تلاش داریم این اقدامات را توسعه دهیم. مطالعات ما نشان می‌دهد در ژاپن نیز مدارس به‌عنوان پاتوق ارائه خدمات محله‌محور و در دسترس برای سالمندان عمل می‌کنند.

رئیس سازمان بهزیستی در پایان گفت: ما در بهزیستی بر مثلث طلایی تمامیت، کفایت و عدالت تأکید داریم. تمامیت یعنی همه نیازمندان از جمله سالمندان در سپهر خدمات ما قرار بگیرند و هیچ‌کس جا نماند. کفایت یعنی خدمات شایسته و استاندارد ارائه شود و عدالت یعنی خدمات عادلانه به‌ویژه با رویکرد عدالت ترجیحی در مناطق و گروه‌های آسیب‌پذیر، در دسترس قرار گیرد. تلاش خواهیم کرد به‌سمت شهر دوستدار انسان حرکت کنیم و بزرگ‌ترین شاخص این شهر، محیط دوستدار سالمند خواهد بود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
دلدادگان به غرب را کنار بگذارید
اعلام حمایت قاطع جنبش دانشجویی از مواضع اخیر مجلس خبرگان رهبری
ائتلاف ۳۲ کشور هم حریف ایران نشد
راه سوم اقتصاد ایران؛ نه دولت‌سالاری، نه بازار رها
اظهارات تند نتانیاهو علیه اردوغان
فرانسه راحت از سوئد گذشت/ خروس در شمایل قهرمان جام
رکورد تاریخی حضور تماشاگران در جام جهانی
بدرقه فراموش‌نشدنی تیم ملی ایران توسط مردم مکزیک پس از حذف تلخ
تعطیلی سه ایستگاه مترو در ایام وداع و تشییع رهبر شهید
استقرار بیمارستان صحرایی ۱۰۰ تختخوابی دانشگاه علوم پزشکی ایران در مصلی
هوش مصنوعی برگزاری آزمون‌های استاندارد را با چالش مواجه کرد
خاطره فرزاد جمشیدی از حافظه مخاطب زدوده نخواهد شد
ترکیب کاروان ایران برای بازی‌های آسیایی نهایی شد
کاظمی: تشدید نظارت بر عملکرد مدارس غیردولتی الزامی است
نیروی زمینی سپاه برای مراسم تشییع پیکر «امام شهید» آماده است
وانگ‌یی: خواستار حفظ روند مذاکرات بین آمریکا و ایران هستیم
عارف: تشییع رهبر شهیدمان، پایان بغض تاریخی تشییع‌های مظلومانه شیعه است
عراقچی: حمله به ناوشکن دنا یک جنایت جنگی است
فواد حسین: عراق مخالف جنگ علیه ایران است
شرکت رئیس‌جمهور گرجستان در مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
رایزنی نخست‌وزیر هند با پزشکیان درباره تنگه هرمز
پذیرش بدون کنکور مدال‌آوران طلای ۲ المپیاد جغرافیا و علوم زمین
خط اعتباری۳ هزار میلیاردی برای حمایت از دانش‌بنیان‌های آسیب‌دیده دانشگاه شریف در جنگ
اعلام آمادگی پارک دانشگاه تهران برای هدایت فناوری و نوآوری در روستاها
تغییر زمان آزمون داروسازان خارج از کشور
آغاز تحصیل متقاضیان غیرایرانی در دانشگاه‌های پزشکی با ویزای دانشجویی
معاون رئیس جمهوری: ظرفیت‌های استان سمنان زمینه‌ساز جهش فناوری‌های نوظهور است
آغاز فرآیند بهسازی شرکت‌های دانش‌بنیان آسیب‌دیده با مسئولیت معاونت علمی رئیس جمهوری
فرآیند نام‌نویسی در «طرح سه استاد» دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شد
احداث دو مجتمع خوابگاهی جدید در دانشگاه امیرکبیر با تجمیع چند ساختمان/ نوسازی خوابگاه‌های فرسوده تا مهر ۱۴۰۵
آزمون انتخاب سردفتر اسناد رسمی ۲۰ شهریور برگزار می شود
پیگیری اجرای مصوبه افزایش حقوق/بیش از ۴۰ درصد اساتید دانشگاه فاقد مسکن
ابلاغ آیین‌نامه جامع فرآیندهای پژوهشی مقطع دکتری دانشگاه علامه
باشگاه نوآوری دانشکده بیوتکنولوژی دانشگاه تهران افتتاح شد
راهنمای عملی آمادگی آزمون آیمت برای بورسیه پزشکی ایتالیا
نتایج قبولی چه چیزی درباره بهترین آموزشگاه تیزهوشان نشان می‌دهد؟
امتحانات دانشگاه تهران به تعویق افتاد
معاونت علمی به‌دنبال توسعه فناوری‌های کاهش مصرف آب
اعلام تعطیلات تابستانه دانشگاه صنعتی شریف از ۱۰ تا ۲۳ مرداد
رونمایی از پلتفرم جدید مشاوره دانشجویی تا اواسط تیرماه
آغاز اجرای طرح آزمایشی خرید اعتباری اقلام غذایی دانشجویان
تغییر در زمان برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه خوارزمی
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top