تاریخ انتشار: دوشنبه 1404/07/14 - 00:52
کد خبر: 546080

«دستورالعمل دارورسانی برخط» به امضای وزرای بهداشت و ارتباطات رسید

«دستورالعمل دارورسانی برخط» به امضای وزرای بهداشت و ارتباطات رسید

موافقتنامه «دستورالعمل و ضوابط فنی خدمات دارورسانی برخط» امروز به امضای وزرای بهداشت و ارتباطات رسید.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم؛ محمدرضا ظفرقندی در نشست امضای توافقنامه «دستورالعمل و ضوابط فنی خدمات دارورسانی برخط» با دکتر سیدستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در وزارت بهداشت، گفت: اجرای این دستورالعمل باید بر مبنای راهنماهای بالینی باشد.

ظفرقندی، با قدردانی از زحمات طولانی و پیچیده وزیر ارتباطات و مجموعه این وزارتخانه بابت هماهنگی برای به ثمر نشستن این توافقنامه، افزود: شاید بتوان گفت این تنها یک درصد از برنامه‌ها و اقدامات سلامتی است که باید در حوزه ارتباطات انجام گیرد.

وزیر بهداشت با بیان این که «دستورالعمل و ضوابط فنی خدمات دارورسانی برخط» ویژگی‌های خاصی دارد، اظهار کرد: مجموعه نظام سلامت هدفش این است که طبق قانون و تاکیدات مکرر رییس جمهور، در حوزه‌های مختلف و مهم از جمله برنامه پزشکی خانواده، از توانمندی های حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات بهره ببرد.

ظفرقندی برخی موانع در این مسیر را طبیعی و رفع برخی موانع دیگر را به دست مدیران دانست و گفت: اقلام دارویی ایران نسبت به منطقه و جهان بیشتر نیست؛ به عنوان مثال سرانه داروی ما 50 دلار و عراق 150 دلار است.

وی افزود: ما پروتکل‌هایی داریم که باید بر اساس آن‌ها برنامه‌های مهمی از جمله برنامه پزشکی خانوده و نظام ارجاع اجرایی شوند.

وزیر بهداشت با بیان این که این مسیری است که قانون تعیین کرده است، ابراز کرد: اگرچه تمهیدات امضای این توافقنامه طول کشید ولی خوشبختانه به نتیجه رسید که امیدواریم برای کشور توسعه پایدار و برای مردم تسهیلات بیشتری برای دریافت دارو فراهم کند.

ظفرقندی با تاکید بر این که دلیل ندارد مردم برای برخی داروها به چندین داروخانه مراجعه کنند، گفت: ما نیازمندیم کارآیی تمام سیستم‌ها و سامانه‌های‌مان را بازنگری کنیم زیرا دیگر عرصه خدمت عوض شده و ساز و کارهای خانه‌های بهداشت مانند سابق نیست و بسیاری از خدمات مراجعات با تله‌مدیسن و هوش مصنوعی قابل رفع و رجوع هستند و این اقدام صرفه جویی در هزینه‌ها را در پی دارد.

وزیر بهداشت تصریح کرد: پزشکی خانواده در چهار برنامه توسعه‌ای کشور مصوب شده و رمز موفقیت و پایه‌اش پرونده الکترونیک سلامت است.

وی افزود: باید بتوانیم مراجعات را در صورت لزوم از سطح یک در خانه بهداشت به سطح دو در کلینیک‌ها و سطح سه اتاق عمل بیمارستان‌ها ارجاع داده و سپس بازخورد دریافت کنیم که کار بزرگی است.

وی ادامه داد: نظام سلامت در حوزه‌های آموزش پزشکی، بهداشت و درمان دارای ارتباطات گسترده‌ای با مردم است و امیدواریم با انجام کارهای اساسی مثل این توافقنامه، کارهای زیربنایی و مهمی در حوزه سلامت به انجام برسانیم.

 سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در نشست امضای توافقنامه «دستورالعمل و ضوابط فنی خدمات دارورسانی برخط» با وزیر بهداشت در وزارت بهداشت، گفت: تمام تلاش ما در حوزه دارو گام نهادن در یک مسیر درست است و در این راه ملاحظات حوزه سلامت را باید در نظر بگیریم‌.

وی با بیان این که کارکرد فناوری ارتباطات شفاف‌سازی است، ادامه داد: تدوین این دستورالعمل پیچیدگی‌های خاص خود را داشت زیرا از یک طرف مسئله کسب و کارها مطرح بود و از سوی دیگر بحث امنیت دارویی را داشتیم. این دستورالعمل موجب ارتقای خدمات سلامت در کشور می‌شود.

هاشمی با قدردانی از زحمات وزیر و وزارت بهداشت در تدوین و توافق بر این دستورالعمل، بیان داشت: در حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات توقعاتی از دولت در جامعه وجود دارد و آن تعامل خوب با کسب وکارهاست.

وی با اشاره به برگزاری جلسه شورای راهبری دولت هوشمند با موضوع سلامت، اذعان کرد: استفاده از ظرفیت بخش خصوصی قابل اعتماد، تامین منابع و نیروی انسانی به اجرای بهتر این گونه طرح ها کمک می‌کند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، با اعلام همکاری برای اجرای پرونده الکترونیک سلامت، خاطر نشان کرد: «دستورالعمل و ضوابط فنی خدمات دارورسانی برخط» می تواند دغدغه‌های حوزه سلامت را مرتفع کرده و اشراف بر مساله تصدی‌گری در حوزه سلامت به ویژه دارو را تقویت کند.

هاشمی با بیان این که ما تخلفات در حوزه دارو را برنمی‌تابیم، تصریح کرد: بدیهی است باید بر کسب و کارها نظارت جدی صورت گیرد ولی این نظارت نباید به کسب و کارها لطمه بزند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
چطور یک کلاس آنلاین حرفه‌ای برگزار کنیم؟ ۱۰ نکته کاربردی از برنامه‌ریزی تا اجرای بدون قطعی
بهترین برند ورق پلی کربنات کدام است؟ معرفی برندهای ایرانی و خارجی
۵ عامل پنهان مؤثر بر کاهش لایک اینستاگرام و راهکارهای بازگشت تعامل
آشنایی با لوازم جانبی ضروری دوچرخه در یک نگاه
تفاوت مستر کارت و ویزا کارت در چیست ؟کدام بهتر است؟
۱۰ بهترین کلاس آموزش زبان ایتالیایی در تهران و شهرهای بزرگ
نرخ اتحادیه باربری تهران به شهرستان چه قدر است؟
فیلم | شیخ نعیم‌ قاسم: مذاکرات تحت سایه تجاوزات، یک فریب است!
فیلم | شیخ نعیم‌ قاسم: اسرائیل طرح الحاق لبنان به سوریه را دنبال می‌کند
فیلم | شیخ نعیم‌ قاسم: خلع سلاح تحت هیچ شرایطی پذیرفته نمی‌شود
دانشجویان آمریکایی در سالن امتحانات به رگبار بسته شدند
تقنین، ابزار نهایی است؛ نه نقطه شروع
تخفیف و معافیت شهریه برای دانشجویان دانشگاه آزاد در صورت ازدواج
هاتف صالحی؛ منصوب دولت یا منتقد دولت؟
گروسی: مذاکره برای حل موضوع هسته‌ای ایران ادامه دارد
حیدری: افزایش قیمت بنزین تأثیری بر کرایه تاکسی‌ها ندارد
اقتصاد رها، حاشیه‌ها در اوج
ناگفته‌های وکیل اولیای دم امیرمحمد خالقی؛ حکم قصاص قاتل به کجا رسید؟
الگوی زن تراز در نگاه رهبر انقلاب؛ انسان عرشی و کنشگر اجتماعی
ترامپ، پیروزی جمهوری‌خواهان در انتخابات میان دوره‌ای را سخت عنوان کرد
موفقیت جهانی پژوهشگر دانشگاه تربیت مدرس در تولید سوخت پاک از زیست توده
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top