تاریخ انتشار: چهارشنبه 1404/07/16 - 12:28
کد خبر: 546325

نرخ بیکاری ۷.۴ درصد اعلام شد

نرخ بیکاری ۷.۴ درصد اعلام شد

طبق اعلام مرکز آمار، در تابستان امسال نرخ بیکاری جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر ۷.۴ درصد و نرخ مشارکت اقتصادی ۴۰.۸ درصد بوده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ بررسی نرخ بیکاری افراد ۱۵ ساله و بیش‌تر نشان می‌دهد که ۷.۴ درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، بیکار بوده‌اند. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری حاکی از آن است که این شاخص، نسبت به فصل مشابه در سال قبل ( تابستان ۱۴۰۳) ۰.۱ درصد کاهش یافته است.

در تابستان ۱۴۰۴، به میزان ۴۰.۸ درصد جمعیت ۱۵ ساله و بیش‌تر از نظر اقتصادی فعال بوده‌اند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته‌اند. بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی حاکی از آن است که این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (تابستان ۱۴۰۳) ، ۰.۹ درصد کاهش یافته است.

جمعیت شاغلین ۱۵ ساله و بیشتر در این فصل ۲۴ میلیون و ۹۵۸ هزار نفر بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل تقریبا ۱۷۱ هزار نفر کاهش داشته است. همچنین جمعیت غیرفعال از نظر اقتصادی (اعم از افراد محصل، خانه‌دار، دارای درآمد بدون کار مانند بازنشستگان و ...) ۳۹ میلیون و ۱۰۸ هزار نفر بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل تقریبا ۱ میلیون و ۴۲ هزار نفر افزایش داشته است. بررسی اشتغال در بخش‌های عمده اقتصادی نشان می‌دهد که در تابستان ۱۴۰۴، بخش خدمات با ۵۳.۱ درصد بیش­‌ترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی بخش‌های صنعت با ۳۲.۶ درصد و کشاورزی با ۱۴.۲ درصد قرار دارند.

نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله حاکی از آن است که ۱۹.۰ درصد از فعالان این گروه سنی در تابستان ۱۴۰۴ بیکار بوده‌اند. بررسی تغییرات فصلی نرخ بیکاری این افراد نشان می‌دهد، این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (تابستان ۱۴۰۳) ۰.۴ درصد کاهش یافته است.

بررسی نرخ بیکاری گروه سنی ۱۸ تا ۳۵ ساله نیز نشان می‌دهد که در تابستان ۱۴۰۴، ۱۴.۴ درصد از جمعیت فعال این گروه سنی بیکار بوده‌اند. این در حالی است که تغییرات فصلی نرخ بیکاری این افراد نشان می‌دهد این نرخ نسبت به تابستان ۱۴۰۳، به میزان ۰.۴ درصد کاهش یافته است.

بررسی سهم جمعیت دارای اشتغال ناقص جمعیت ۱۵ ساله و بیش‌تر نشان می‌دهد که در تابستان ۱۴۰۴، ۷.۶ درصد جمعیت شاغل،‌ به دلایل اقتصادی (فصل غیرکاری، رکود کاری، پیدا نکردن کار با ساعت بیش‌تر و…) کم‌تر از ۴۴ ساعت در هفته کار کرده و آماده برای انجام کار اضافی بوده‌اند. این در حالی است که ۳۸.۵  درصد از شاغلین ۱۵ ساله و بیش‌تر، بیش از ۴۹ ساعت در هفته کار کرده‌اند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
وقتی ایران ترمز رشد اقتصادی اروپا را می‌کشد
نه جنگ هدف است، نه مذاکره مقصد
قلعه‌نویی: ایران، مظلوم‌ترین تیم تاریخ جام‌جهانی است
نظارت رهبری یا سپر کردن نام رهبری؟!
فیلم| خلاصه بازی ایران ۲ ـ نیوزیلند ۲ در جام جهانی
گل دوم ایران به نیوزیلند توسط محبی+فیلم
گل تساوی ایران مقابل نیوزیلند +فیلم
عضویت ۳۵۰ گروه مردمی در توان‌افزا
۲ رکورد رامین رضاییان در جام جهانی
رهبر شهید نسبت به خانواده و امور مربوط به حوزه زنان حساسیت بالایی داشتند
تاثیر خواب کافی در کاهش اضطراب دوران بارداری
گزارش تصویری دیدار تیم های ملی ایران و نیوزیلند در جام جهانی
گزارش کامل بازی ایران و نیوزیلند در جام جهانی/ خط حمله قوی اما دفاع شکننده +فیلم
قلعه‌نویی: آماده‌ایم/ با تمام توان برای مردم ایران بازی خواهیم کرد
جام جهانی و نیمکتی که دست از سر مدافع پرسپولیس برنمی‌دارد
ترکیب تیم ملی فوتبال ایران برای دیدار با نیوزیلند
پیام احساسی تیم ملی پیش از نبرد با نیوزلند؛ هیچ جا مثل ایران نمی‌شود
خلاصه بازی اسپانیا ۰ - کیپ ورد ۰
نبیه بری: توافق ایران و آمریکا به سود همه طرف‌هاست
رایزنی وزیر خارجه قطر و گوترش درباره توافق ایران و آمریکا
پزشکیان: جزئیات تفاهم‌نامه در زمان مناسب ارائه خواهد شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top