تاریخ انتشار: شنبه 1404/07/19 - 16:13
کد خبر: 546450

افزایش شهریه مدارس سمپاد و گلایه خانواده‌ها از مبالغ دریافتی

افزایش شهریه مدارس سمپاد و گلایه خانواده‌ها از مبالغ دریافتی

بسیاری از خانواده‌ها از رقم بالای شهریه مدارس سمپاد گلایه دارند و روابط عمومی مدارس استعدادهای درخشان می‌گوید؛ شهریه این مدارس فقط ۵۰ درصد شهریه دریافتی مدارس غیردولتی است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ با آغاز سال تحصیلی، ثبت نام دانش آموزان در مدارس دولتی بیش از آنکه به دلیل شهریه مختل شود؛ به خاطر محدوده های سکونت دانش آموزان یا ظرفیت اندک مدارس دولتی با مشکل مواجه می‌شود. اما برای ثبت‌نام در برخی مدارس دولتی مانند مدارس غیردولتی، شهریه برای خانواده‌ها آزار دهنده شده است.

یکی از والدین دانش آموزان مدارس سمپاد در این زمینه به خبرنگار مهر گفت:به ما اعلام کردند برای ثبت نام باید ۱۰۰ میلیون تومان پرداخت کنیم؛ مگر نمی‌گویند که مدرسه‌های سمپاد دولتی است پس چرا شهریه‌های گزاف از ما می‌گیرند؟!

سال‌ها است که خانواده‌های دانش آموزان مدارس استعدادهای درخشان، از این مسئله گلایه دارند که مدارس سمپاد که مدارس دولتی محسوب می‌شوند و برای توسعه عدالت آموزشی و حمایت از دانش آموزان مستعد ایجاد شده‌اند؛ چرا مانند مدارس غیردولتی برای درآمدزایی شهریه های سنگین دریافت می کنند.

خانواده‌هایی که فرزندانشان را به مدارس غیردولتی می‌فرستند از همان ابتدا می‌دانند که برای تحصیل با کیفیت فرزندانشان ‌می بایست شهریه‌های بالا پرداخت کنند. خانواده‌هایی هم که توان مالی مطلوبی ندارند از همان ابتدا فرزند خود را به مدرسه دولتی می‌فرستند؛ اگرچه مدارس دولتی هم به صورت رایگان دانش آموزان را ثبت نام نمی‌کنند با این حال مبلغ شهریه در حد کمک به مدرسه است و شهریه مدارس دولتی قابل مقایسه با مدارس غیردولتی نیست.

در این میان خانواده‌های دانش آموزان مدارس سمپاد، امسال هم مانند سال‌های قبل به نوعی بلاتکلیف هستند. از طرفی بسیاری از این خانواده‌ها تمکن مالی چندانی ندارند و از طرف دیگر می‌خواهند فرزند مستعدشان به یک مدرسه سمپادی برود.

روابط عمومی مدارس استعدادهای درخشان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در پاسخ به این سوال که میزان افزایش شهریه مدارس سمپاد برای سال تحصیلی جاری به چه صورت بوده است گفت: شهریه یک مدرسه سمپادی بر حسب پنجاه درصد شهریه دریافتی مدارس غیردولتی در منطقه همان مدرسه محاسبه می‌شود.

در حقیقت این یک قانون در سازمان مدارس استعدادهای درخشان است که با بررسی سقف شهریه مدارس غیردولتی در هر منطقه، نیمی از آن به عنوان شهریه مجاز مدرسه سمپادی آن منطقه اعلام می‌شود.

شهریه مدرسه سمپادی محاسبه می‌شود؟

روابط عمومی سازمان مدارس استعدادهای درخشان اعلام کرد که آن رقمی که برای تعیین شهریه مدارس سمپاد ملاک است؛ عدد و رقمی است که از سوی سازمان مدارس غیردولتی و در سایت مشارکت‌ها اعلام می‌شود و نه شهریه‌هایی که مدارس غیردولتی در عمل از خانواده‌ها دریافت می‌کنند.

در دولت گذشته قرار بود خانواده‌های دانش آموزان مدارس سمپادی که جز چهار دهک پایین جامعه هستند از پرداخت شهریه معاف شوند؛ اجرای این مساله در دولت قبل محقق نشد و در این دولت نیز معلوم نیست در میدان عمل تا چه حد تحقق یابد.

همچنین مقرر شده بود تا خیریه ای با کمک فارغ‌التحصیلان مدارس سمپادی برای تامین کمک هزینه تحصیل دانش آموزان مستعد اما نیازمند ایجاد شود. این طرح با وجود پیشرفت‌های اولیه همچنان به صورت کامل اجرایی نشده است و مجوزهای لازم برای فعالیت این خیریه هنوز صادر نشده است.

گفتی است؛ در هر سال تحصیلی حدود ۲۰ هزار نفر دانش آموز در پایه هفتم متوسطه اول و حدود ده هزار نفر هم در پایه دهم متوسطه دوم وارد مدارس سمپاد می‌شوند.

برای سال تحصیلی جاری، در کل کشور حدود ۱۳۰ هزار دانش آموز سمپادی مشغول به تحصیل هستند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
برج فناوری؛ زیرساختی برای اتصال اکوسیستم واکسن ایران به جهان
هشدار لیبی در خصوص توقف فعالیت پالایشگاه زاویه
نگاهی به نگاره «شهید» محمود فرشچیان
خودکشی نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در آمریکا
گفتگوی تلفنی وزرای دفاع ایران و مالزی
اثر جدید کمال شرف، کاریکاتوریست مطرح یمنی درباره شکست ترامپ در بازگشایی تنگه هرمز
گزارش تصویری| پیاده روی زائران امام رضا ع
اعلام جزئیات برگزاری و دریافت کارت‌ کنکور ۱۴۰۵ و آزمون‌ دانشجو معلم
پزشکیان: معیشت مردم باید دغدغه اصلی و محوری نظام باشد
رضایی: ایران در یکی از مقاطع تعیین کننده تاریخ معاصر قرار دارد
زلنسکی: روسیه با موشک‌های بالستیک کره‌شمالی به اوکراین حمله می‌کند
 مخبر و فروزنده جایگزین شهیدان لاریجانی و موسوی شدند
رسانه آمریکایی: اعراب واقعیت جدید را پذیرفتند؛ تنگه هرمز، قلمرو ایران
مخبر: تنگه هرمز باز نخواهد شد تا شرایط ایران محقق شود
 در پالایش نفت اصفهان چه خبر است/ از پاداش ۳ میلیاردی تا ۴۰۰ میلیارد هزینه مسئولیت اجتماعی
ملی‌پوشان والیبال: می‌توانیم قهرمان جهان شویم
کولاک وزنه‌بردار جوان ایران در آسیا/ ۹ طلا و ۳ رکورد جهانی
مهلت ثبت‌نام آزمون‌های خارج از کشور علوم پزشکی تمدید شد
مناظره دانشجویی؛ بستری برای رشد و پختگی دانشجویان
سهمیه مناطق جنگی در آزمون ارشد علوم پزشکی اعلام شد
محسن رضایی: تمام توانم را برای افزایش قدرت ایران به کار می‌برم
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top