تاریخ انتشار: دوشنبه 1404/07/21 - 16:48
کد خبر: 546536

پیشنهاد ایران مبنی بر عقد پیمان رحمت میان زنان جهان

پیشنهاد ایران مبنی بر عقد پیمان رحمت میان زنان جهان

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده در اجلاس رهبران جهان برای آینده زنان پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران مبنی بر عقد «پیمان رحمت میان زنان جهان» را ارائه داد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ به نقل از روابط عمومی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده در اجلاس رهبران جهان برای آینده زنان پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران مبنی بر عقد «پیمان رحمت میان زنان جهان» را ارائه داد.

متن سخنرانی کامل زهرا بهروزآذر، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده بدین شرح است:

رئیس محترم فدراسیون زنان چین، سرکار خانم شِن ای چین، زنان تأثیرگذار و مردان هم‌باور، سلام و احترام،

صمیمانه از جناب آقای شی جین‌پینگ برای سخنرانی الهام‌بخش، و از فدراسیون زنان چین برای میزبانی شایسته این نشست جهانی سپاسگزارم. خوشحالم که در آستانه سالگرد تأسیس جمهوری خلق چین و فدراسیون زنان، بار دیگر در سرزمینی با پیشینه‌ای درخشان از فرهنگ، تمدن و خرد، در کنار زنان توانمند از بیش از صد کشور، به نمایندگی از زنان سرزمینم، ایران عزیز، حضور دارم.

ما در قرنی زندگی می‌کنیم که علم و فناوری جهان را دگرگون کرده. هوش مصنوعی در تصمیم‌گیری‌ها دخالت می‌کند و روبات‌ها جای انسان را گرفته‌اند. زمین گرم‌تر، شکاف فقر و ثروت عمیق‌تر و احساس تنهایی گسترده‌تر شده.

فناوری ما را بهم متصل‌تر کرده، اما لزوماً نزدیک نکرده. امروز طلاعات بیشتیر داریم، اما آرامشی کمتر. در سال‌های اخیر، ما چهره تاریکِ فناوری را دیده‌ایم. در جنگ‌های ترکیبی، دستکاری افکار عمومی، در نفرت‌پراکنی دیجیتال و در استفاده از هوش مصنوعی برای تخریب، این تجربه‌ها نشان می‌دهند که شکافی میان رشد بیرونی و تهی‌شدن درونی، وجود دارد که بحران عمیق دوران ماست؛

رحمت، کرامت و خِرَد همراه با همدلی، سرچشمه‌هایی هستند که می‌توانند جهانِ خسته از خشونت و بی‌اعتمادی را دوباره انسانی کنند. رحمت تنها احساس شفقت نیست؛ بلکه دعوتی است به دیدن انسان‌ها در پرتو «بقای مشترک»، نه برتری‌جویی. و کرامت، پاسداشت حرمت ذاتی هر انسان است و بنیان عدالت؛ یعنی هیچ پیشرفتی نباید به بهای تحقیر دیگری تمام شود. و خِرَد انسانیِ همراه با همدلی، حلقه‌ی میان این دو است؛ توسعه‌ای که بر این سه ستون بنا شود، نه تنها پایدارتر، بلکه انسانی‌تر خواهد بود.

در پیمودن این مسیر، زنان نقش بی‌بدیلی دارند؛ نیمی از وجدان بیدار جهان و ستون‌های پایداری در جهانی ناپایدارند. نگاه زنانه، نگاهی جامع، پرمهر و مسئول است که می‌تواند توسعه را انسانی کند.

در ایران، زنان بیش از ۶۰ درصد کرسی‌های دانشگاه‌ها، ۲۴ درصد اختراعات، ۴۰ درصد پزشکان متخصص، ۳۰ درصد پزشکان فوق‌تخصص و ۳۱ درصد نیروی کار حوزه‌ی فاوا را به خود اختصاص داده‌اند؛ بیش از هزار زن در منصب قضاوت و شمار فزاینده‌ای در عرصه‌های سلامت، ورزش، دولت و حکمرانی، نقش‌آفرین توسعه‌ای متوازن و عدالت‌محورند.

با همین بینش و روحیه، کشور را در بحران‌هایی چون کرونا، تحریم‌های ظالمانه و جنگ دوازده‌روزه، سربلند و تاب‌آور نگاه داشته‌اند.

بر این اساس، ایران - در آستانه‌ی هزار و پانصدمین سال میلاد پیامبر گرامی اسلام، حضرت محمد (ص)، که رحمت برای جهانیان بود - و بر پایه فرهنگ و تجربه زیسته زنان توانمند خود، برای تقویت نقش زنان در ساخت آینده‌ای انسانی‌تر و پایدارتر، پیشنهاد عقد «پیمان رحمت میان زنان جهان» را ارائه می‌دهد؛ میثاقی میان دل‌ها برای زنده نگه‌داشتن مهربانی در سیاست، اقتصاد و علم؛ منشوری که بر اصولی استوار است، از جمله:

پاسداشت حرمت جان انسان‌ها،
حمایت مضاعف از زنان و کودکان در بحران‌ها،
ترویج زبان گفت‌وگو به جای خشونت، طرد و تحریم،
پاسداشت حقوق همه آنچه بر زمین است از گیاه و جانور تا آب و خاک
و به‌کارگیری علم و فناوری در خدمت خیر عمومی؛
به‌گونه‌ای که هیچ نوع فناوری هرگز در خدمت جنگ، تحریم یا سرکوب انسان‌ها قرار نگیرد، و شفافیت و پاسخ‌گویی در تصمیم‌های الگوریتمی تضمین شود.

امیدوارم ما زنان به‌عنوان مادران، مدیران و رهبران بتوانیم هوش و عشق انسانی را حفظ و احیا کنیم، و با ایجاد شبکه‌ای قدرتمند و باورمند به منشور رحمت، مهر و گفت‌وگو را جایگزین تهدید، طرد و تحریم سازیم.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
سازماندهی اطلاعات نزدیک به ۴۰ هزار پایان‌نامه ایرانیان خارج از کشور در ایرانداک
دریادار سیاری: دشمن مجبور است با ناکامی و آبروریزی منطقه را ترک کند
هشدار قرارگاه خاتم‌ به آمریکا و کشورهای منطقه: خطا کنید هدف حملات دردناک قرار می‌گیرید
پزشکیان به نیویورک می‌رود
ماموریت «تدوین راهبردهای ملی مهاجرت» به دانشگاه علامه طباطبائی واگذار شد
«آیین‌نامه جدید مقطع دکتری عمومی پزشکی» ابلاغ شد
حرکت جهاد دانشگاهی در مسیر تقویت پیوند دانشگاه، دانشجو و جامعه
آغاز زمان حذف و اضافه دانشگاه آزاد از شنبه
پزشکیان: جلسات افزایش مبلغ کالابرگ در حال برگزاری است/انتقاد از دولت در حرف، آسان است
صنعا: بیش از ۳۱۸ کشتی از باب‌المندب عبور کردند
هشدار صنعا درباره تعطیلی فرودگاه‌های عربستان
نفتکش‌ها از محله شهران خارج می‌شوند/ پل اختصاصی انبار نفت شهران در مسیر بهره برداری
جزئیات خرید ارز واردات با اوراق گام/ الزام پرداخت نقدی برداشته شد
حضور دانشگاه‌های ایران در ۳۳ رشته از ۵۷ رشته رتبه‌بندی شانگهای ۲۰۲۶
امکان ثبت نام مجدد در آزمون دکتری وزارت بهداشت
دعوت وزیر بهداشت از مجریان برای کمک به سلامت مردم
پزشکیان: به‌هیچ‌وجه به دشمن حسن ظن نداریم/پیمان ببندیم، مردانه بر آن خواهیم ایستاد
راهنمای جامع خرید اینورتر LS؛ معرفی پرفروش‌ترین سری‌های درایو صنعتی ال اس
استاندارد سازی اقلام سازمانی با تمرکز بر هدایای تبلیغاتی الکترونیکی
دانلود کتاب نماد شناسی هری بی جوزف pdf
کیت فوتبال قسطی؛ انتخاب اجباری هواداران فوتبال
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top