تاریخ انتشار: چهارشنبه 1404/07/23 - 12:30
کد خبر: 546660

۲۸ صعودکننده به جام جهانی، یک شگفتی!

۲۸ صعودکننده به جام جهانی، یک شگفتی!

در پایان فیفادی اکتبر ۲۸ تیم صعودکننده به جام جهانی آمریکا مشخص شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ صدای سوت پایان فیفادی اکتبر، چهره اولیه جام جهانی ۲۰۲۶ را تا حد زیادی آشکار کرد. تورنمنتی که برای نخستین‌بار در تاریخ فوتبال قرار است در سه کشور پهناور آمریکای شمالی برگزار شود و حالا ۲۸ تیم از سراسر جهان، بلیت حضور در این رویداد بزرگ را در دست دارند. مسیر صعود برای برخی از قدرت‌های سنتی هموار بود، اما در گوشه‌وکنار جهان، داستان‌هایی نوشته شد که بوی شگفتی می‌دادند.

در آسیا، چهره هشت نماینده قطعی شد و تیم‌هایی مانند اردن و ازبکستان برای نخستین‌بار در سطحی چنین بزرگ خود را به اثبات رساندند. در آفریقا، نام کیپ ورد به‌عنوان تازه‌واردی تاریخی بر فهرست صعودکنندگان اضافه شد تا نشانه‌ای از گسترده‌تر شدن نقشه فوتبال جهان باشد. در آن‌سوی جهان نیز آمریکای جنوبی با شش نماینده همیشگی‌اش – از جمله برزیل، آرژانتین و اروگوئه – بار دیگر اعتبار خود را حفظ کرد.

اروپا اما این بار آرام‌تر حرکت می‌کند و تا اینجای کار تنها انگلیس صعود خود را قطعی کرده است. با این حال، قاره سبز همیشه در هفته‌های پایانی مقدماتی صحنه جدال‌های بزرگ و سرنوشت‌ساز خواهد بود. اکنون با مشخص شدن ۲۸ تیم، تنها چند جای خالی برای تکمیل فهرست ۴۸ کشور باقی مانده و جهان فوتبال کم‌کم آماده می‌شود تا به استقبال متفاوت‌ترین جام جهانی تاریخ برود.

2248007

سریعترین صعود متعلق به ژاپن، نیوزلند و ایران است که به ترتیب در 20، 24 و 25 مارس سال جاری میلادی توانستند صعود خود را قطعی کنند. البته با توجه به برنامه متفاوت هر قاره، طبیعتا بررسی تیمهای صعودکننده با این سنجه چندان صحیح و واقعی نخواهد بود.

کشورهای میزبان: سه تیم
ایالات متحده، کانادا، مکزیک
برای اولین بار جام جهانی در سه کشور مختلف برگزار خواهد شد که هر سه کشورهای پهناور و بزرگی هستند. این هجدهمین باری است که مکزیک در جام جهانی حضور دارد و آمریکا هم دوازدهمین حضور خود را تجربه خواهد کرد اما کانادا برای سومین مرتبه به جام جهانی صعود کرده و اولین میزبانی خود را هم خواهد داشت. بازی افتتاحیه در مکزیک و دیدار فینال در آمریکا برگزار خواهد شد.

نمایندگان آسیا: هشت تیم (+ یک پلی آف)
ژاپن، ایران، کره جنوبی، استرالیا، ازبکستان، اردن، عربستان، قطر
از قاره آسیا سرنوشت تمام سهمیه‌های مستقیم روشن شده است. ژاپن و ایران و کره‌جنوبی به عنوان صدرنشین از گروه خود بالا رفتند و تیمهای استرالیا، اردن و ازبکستان هم به عنوان تیم دوم گروه راهی جام جهانی شدند که این صعود برای آنها مدتها پیش رقم خورد. دیشب نیز در دور سوم مقدماتی، عربستان و قطر نیز به این شش تیم پیوستند تا لیست صعودکنندگان مستقیم تکمیل شود.

2248005

نمایندگان اقیانوسیه: یک تیم (+ یک پلی آف)
نیوزلند
نیوزلند برای سومین بار در جام جهانی شرکت خواهد کرد. این تیم بعد از جدایی استرالیا از اقیانوسیه و پیوستن به آسیا، تبدیل به قدرت شماره یک این قاره شده و نامزد همیشگی صعود به جام جهانی. پیش از این اقیانوسیه تنها یک سهمیه پلی آف داشت و به همین خاطر نیوزلند از شانس چندانی برخوردار نبود اما حالا این کشور احتمالا پای ثابت جام جهانی خواهد شد. آخرین حضور نیوزلند در 2010 بود که در مرحله گروهی از رقابت حذف شدند.

نمایندگان آفریقا: 9 تیم (+ یک سهمیه پلی آف)
مراکش، تونس، مصر، الجزایر، غنا، کیپ ورد، آفریقای جنوبی، سنگال، ساحل عاج
در بین این تیمها، کیپ ورد برای نخستین بار در جام جهانی حضور پیدا خواهد کرد اما سایرین جزو تیمهای باسابقه این رویداد فوتبال ملی محسوب می‌شوند. تونس و مراکش با 7 صعود در صدر جدول قرار دارند و همچنین مراکش با کسب رتبه چهارمی دوره قبلی، بهترین نتیجه تاریخ فوتبال آفریقا در جام جهانی را به خود اختصاص داده است. در بین تیمهای این قاره، آفریقای جنوبی تنها کشوری است که سابقه میزبانی در جام جهانی را دارد، جام 2010 که یک تورنمنت خاص با شیپورهای معروف آفریقای جنوبی بود.

آمریکای جنوبی: شش تیم (+ یک سهمیه پلی آف)
آرژانتین، اکوادور، کلمبیا، اروگوئه، برزیل و پاراگوئه
آمریکای جنوبی باتوجه به کشورهای قدرتمند و صاحب فوتبال، طبیعتا میتوانست سهمیه بیشتری داشته باشد اما نکته مهم این است که این قاره اساسا با حضور 10 کشور تشکیل شده و با 60 درصد سهمیه جام جهانی، حتی نسبت سهمیه بیشتری را هم در اختیار دارد. در این قاره آرژانتین به عنوان صدرنشین صعود کرد و در ادامه اکوادور، کلمبیا، اروگوئه، برزیل و پاراگوئه هم به این جمع ملحق شدند. در این قاره 10 قهرمانی جام جهانی با امضای برزیل، آرژانتین  و اروگوئه نهفته است.

اروپا: شانزده تیم
انگلیس
قاره اروپا یک سوم جام جهانی را به خود اختصاص داده اما در این فیفادی سرنوشت صعود در نهایت تنها توسط انگلیس مشخص شد تا همه چیز به فیفادی بعدی کشیده شود. اسپانیا و پرتغال کشورهایی هستند که احتمالا سریعترین صعود را در فیفادی بعدی تجربه خواهند کرد و با کسب یک پیروزی، به عنوان سه شیرها خواهند پیوست.

2248006

کونکاکاف: سه تیم (دو پلی آف)
باتوجه به اینکه سه کشور میزبان از حوزه آمریکای شمالی و مرکزی و کارائیب هستند، بنابراین این قاره سهمیه کمتری را در مرحله مقدماتی داشته است. هنوز سرنوشت تیمی روشن نشده و با بازیهای بامداد امشب هم صعودکننده ها تعیین نخواهند شد. اما احتمالا وقوع شگفتی در این قاره و صعود تیمهای جدید به جام جهانی به صورت جدی وجود دارد.

اینجا نام 27 تیم صعودکننده یک بار دیگر مرور می‌شود:

میزبان: ایالات متحده آمریکا، مکزیک، کانادا
آسیا: ایران، ژاپن، کره جنوبی، ازبکستان، استرالیا، اردن، عربستان و قطر
آفریقا: مراکش، تونس، مصر، الجزایر، غنا، کیپ ورد، آفریقای جنوبی، سنگال، ساحل عاج
آمریکای جنوبی: آرژانتین، اکوادور، کلمبیا، اروگوئه، برزیل و پاراگوئه
اقیانوسیه: نیوزلند
اروپا: انگلیس

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
۲۱ میلیارد دلار از کشور فرار کرد
بازار خودرو خارجی زیر سایه جنگ
چرا نبرد اصلی انرژی به بازار فرآورده‌ها منتقل شده است؟
اشعار و روایت‌های نویسندگان و شعرا به مثابه راکت‌های گردان‌های قسام
از رکورد زدن قیمت گازوئیل در انگلستان تا سخت شدن خرید خانه در آمریکا
آیا فریز تخمک دختران مجرد پوشش بیمه دارد؟
با چت‌بات‌های هوش مصنوعی صمیمی نشوید!
وقتی دفتر خاطرات دیجیتال علیه شما استفاده می‌شود
آموزش شلیک با ضدهوایی به بانوان در میدان هفت تیر + تصاویر
وقوع یک حادثه دریایی دیگر در شمال قطر
زنان بیشتر از مردان درد می‌کشند
آرشیو الکترونیکی ۲۱ هزار عنوان کتاب درسی از سال ۱۳۳۰
به یک شرط این گروه از مادران رایگان بیمه می‌شوند
بررسی رابطه خواب کودکان با فعالیت بدنی، تغذیه و کیفیت زندگی
ابلاغ و استقرار ساختار امور زنان و خانواده در استان‌ها طی ۲۰ روز آینده
دیدار فرمانده و اعضای ستاد فرماندهی انتظامی کشور با قالیباف +عکس
جواب وزیر خارجه فرانسه به ترامپ
بقائی: عملیات‌ پرچم دروغین ماهیت غیرقانونی جنگ‌های آمریکا را نمی‌پوشاند
فرانسه از احضار سفیر ایران خبر داد
طهماسب: شخصیت ماندگار از دل تفاوت‌ها شکل می‌گیرد
واکنش وزارت بهداشت به شایعه آلودگی‌های میکروبی انستیتو پاستور
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top