تاریخ انتشار: چهارشنبه 1404/07/30 - 23:47
کد خبر: 546996

گروسی:

دانش فنی هسته‌ای ایران از بین نرفته است

 دانش فنی هسته‌ای ایران از بین نرفته است

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مصاحبه ای اعلام کرد: دانش فنی هسته‌ای ایران از بین نرفته است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»،  رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امروز چهارشنبه پیش از سفرش به سوئیس در مصاحبه با روزنامه «لو تمپس» (Le Temps) در سخنانی بی اشاره به توحش اشغالگران صهیونیست به عنوان تنها دارنده تسلیحات هسته‌ای فاقد هرگونه نظارت نهادهای بین المللی در منطقه، گفت: سازمان ملل متحد توانایی خود را برای دیپلماسی فعال از دست داده است. این موضوع مرا نگران می‌کند، اما در عین حال به من انگیزه می‌دهد. به نقشه منازعات جهانی نگاه کنید - غزه، ایران، کامبوج و تایلند، (جمهوری) آذربایجان و ارمنستان، پاکستان علیه هند، افغانستان در روزهای اخیر - سازمان ملل متحد عملاً نامرئی شده است. حل و فصل مناقشات از فهرست اولویت‌های این سازمان سقوط کرده است. من می‌خواهم آن نقش مرکزی را بازیابی کنم!

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در حالی که تا کنون از محکوم کردن تجاوز آمریکا و دست نشانده منطقه‌ای اش یعنی صهیونیست‌های اشغالگر به تهران در ماه‌های گذشته مطابق با وظیفه سازمانی خود در این نهاد خودداری کرده است، در سخنانی ادعا کرد: آسیب به سایت‌های کلیدی در اصفهان، نطنز و فردو شدید بود. اما اگرچه ترامپ از «نابودی» صحبت می‌کند، دانش فنی ایران از بین نرفته است. سانتریفیوژهایی که می‌توانند برای غنی‌سازی اورانیوم استفاده شوند، نیز قابل بازسازی هستند. در هر صورت، ایران هنوز اورانیوم غنی‌شده، از جمله حدود ۴۰۰ کیلوگرم (اورانیوم) غنی شده تا ۶۰ درصد را در اختیار دارد که کمی کمتر از سطح درجه تسلیحاتی است. اگر این روند ادامه یابد، ایران مواد کافی برای تقریباً ۱۰ بمب هسته‌ای خواهد داشت. اما ما هیچ مدرکی نداریم که تهران قصد ساخت بمب داشته باشد. برای اطمینان از این موضوع، بازرسی‌ها باید ازسر گرفته شوند. ما معتقدیم که بیشتر اورانیوم با غنای بالا در اصفهان، نطنز و فردو باقی مانده است.

وی که نخواست تجاوز آمریکا و صهیونیست‌های اشغالگر به ایران درست در میانه مذاکرات غیرمستقیم میان تهران و واشنگتن را به یاد بیاورد، ادعا کرد: پس از جنگ ۱۲ روزه، ایران می‌توانست روابط خود را با جامعه بین‌المللی قطع کند، از پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای خارج شود و به کشوری منفور مانند کره شمالی تبدیل شود. اما این کار را نکرد. من این انتخاب را تحسین می‌کنم و با حفظ تماس منظم با عباس عراقچی وزیر امور خارجه، فضای دیپلماتیک را حفظ می‌کنم.

رافائل گروسی مدعی شد: در حال حاضر، تهران به بازرسان اجازه می‌دهد که به صورت محدود بازدید کنند. این کشور محدودیت‌هایی را به دلیل نگرانی‌های امنیتی اعمال می‌کند - که من آن را درک می‌کنم. اما اگر دیپلماسی شکست بخورد، من از توسل مجدد به زور می‌ترسم.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
تخفیف و معافیت شهریه برای دانشجویان دانشگاه آزاد در صورت ازدواج
هاتف صالحی؛ منصوب دولت یا منتقد دولت؟
گروسی: مذاکره برای حل موضوع هسته‌ای ایران ادامه دارد
حیدری: افزایش قیمت بنزین تأثیری بر کرایه تاکسی‌ها ندارد
اقتصاد رها، حاشیه‌ها در اوج
ناگفته‌های وکیل اولیای دم امیرمحمد خالقی؛ حکم قصاص قاتل به کجا رسید؟
الگوی زن تراز در نگاه رهبر انقلاب؛ انسان عرشی و کنشگر اجتماعی
ترامپ، پیروزی جمهوری‌خواهان در انتخابات میان دوره‌ای را سخت عنوان کرد
موفقیت جهانی پژوهشگر دانشگاه تربیت مدرس در تولید سوخت پاک از زیست توده
برنامه‌های تشویقی برای کاهش وابستگی مالی دانشگاه‌ها به دولت
تلاش بی‌نتیجه ریاض و ابوظبی برای توقف درگیری میان مزدوران یمنی خود
جنجال جایزه «ترامپ»؛ آیا رئیس فیفا جریمه می‌شود؟
کشته شدن آمریکایی‌ها در سوریه را تلافی می‌کنیم
هیچ‌وقت به آمریکا به‌عنوان یک مذاکره کننده صادق اعتماد نکرده‌ایم
نتایج آزمون ورودی کارآموزی وکالت سال ۱۴۰۴ کانون وکلا دادگستری اعلام شد
حوزه حکمرانی آب نیازمند ایجاد ساختار صحیح اجرایی است
آمادگی معاونت علمی برای سرمایه‌گذاری یک‌ همتی در شبکه آزمایشگاهی کشور
جنجال جایزه «ترامپ»
کالابرگ سه دهک اول واریز شد
شبکه «شاد» باید منظم، عادلانه و پیشرو باشد
واکنش حماس به ارتکاب جنایت هولناک جدید رژیم صهیونیستی در غزه
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top