تاریخ انتشار: سه شنبه 1404/08/06 - 13:48
کد خبر: 547385

آخرین آمار خروج مهاجران افغانستانی از کشور

آخرین آمار خروج مهاجران افغانستانی از کشور

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور به ارائه توضیحاتی در خصوص آخرین آمار خروج مهاجران افغانستانی از کشور پرداخت و گفت: از ابتدای سال جاری تا روز گذشته نزدیک به یک میلیون و ۴۵۶ هزار نفر از کشور خارج شده‌اند که تقریباً نزدیک به ۲۵ درصد جامعه هدف ما را شامل می‌شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ نادر یاراحمدی مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور در حاشیه چهارمین نشست وزیران کشور عضو سازمان همکاری اقتصادی اکو در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در منطقه اکو با توجه به اینکه کشورهایی با شرایط متفاوت اقتصادی وجود دارند، هم موضوع پذیرش مهاجران مطرح است و هم موضوع حضور مهاجران دیگر کشورها از طریق این کشورها مطرح است که امیدوارم با همکاری‌های مهم اقتصادی که صورت می‌گیرد، بتوانیم این مهاجرت‌ها را به طور کنترل شده‌ای مدیریت کنیم؛ چراکه ریشه‌ی بسیاری از مهاجرت‌ها در منطقه اکو، اقتصادی است و حتماً همکاری‌های اقتصادی می‌تواند در این موضوع موثر باشد.

وی افزود: شاید علت برخی از مهاجرت‌ها موضوعاتی غیر از مسائل اقتصادی نظیر جنگ‌هایی که در کشور افغانستان و دیگر کشورهای نزدیک به وقوع پیوسته باشد، اما ادامه آن، مسائل اقتصادی است و همکاری‌های اقتصادی می‌تواند از مهاجرت‌هایی که در منطقه تغییرات جمعیتی عمده ایجاد کرده است، جلوگیری کند. امروز تغییرات جمعیتی عمده‌ای در کشورهای منطقه ایجاد شده است و علت نیز آن است که افراد برای دسترسی به یک وضعیت بهتر، مهاجرت می‌کنند، اما تاثیر منفی که خصوصاً در حوزه زنان و کودکان داریم، امروز برای ما مشکل ساز شده است.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور عنوان کرد: در کشور ما  که نزدیک به ۶ میلیون مهاجر افغانستانی وجود دارد، امروز ۲۶ درصد سرپرستان خانوار، زنان هستند و اینکه زنان خودشان باید مسئولیت یک خانواده را در زمان مهاجرت بپذیرند، مشکلات زیادی را برای آنها و جامعه‌ای که مجبور شده است آنها را به عنوان مهاجر بپذیرد، به وجود آورده است. امیدوارم همکاری‌هایی که در منطقه در حال انجام است به ویژه همکاری‌های در قالب اکو بتواند فعالیت‌هایی را سازمان دهد که دستگاه‌های مسئول به هم نزدیک شوند و بتوانند موضوع را کنترل کنند.

یاراحمدی در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره تعداد اتباع خارج شده در کشور گفت: از ابتدای سال جاری تا روز گذشته نزدیک به یک میلیون و ۴۵۶ هزار نفر از کشور خارج شده‌اند که تقریباً نزدیک به ۲۵ درصد جامعه هدف ما را شامل می‌شود و به همین میزان همچنان مهاجر غیرقانونی داریم که باید از کشور خارج شوند؛ ما پذیرفته‌ایم که نزدیک به ۵۰ درصد از جمعیت ۶ میلیونی که سال گذشته عنوان کردیم، در فاز اول کنترل مهاجران افغانستانی در کشور بمانند تا در دوره‌های بعد بتوانیم آنها را کنترل کنیم.

وی افزود: امروز نزدیک به ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر افغانستانی در کشور حضور دارند، اما به جهت مرزهای شخصی به ویژه مسائلی که در پاکستان و افغانستان به وجود آمد، باعث شد همیشه عده‌ای در تردد باشند، عده‌ای را که به صورت مهاجر وارد کشور می‌شوند، به صورت برآوردی همیشه به این جمعیت اضافه می‌کنیم.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور همچنین درباره خروج زنان افغانستانی از کشور گفت: بسیاری از خانم‌هایی که خارج شده‌اند به همراه خانواده بودند و سیاست ما این است که زنانی که سرپرست خانوار هستند یا تنها هستند را از کشور طرد نکنیم مگر آنکه خودشان به صورت داوطلبانه این موضوع را بخواهند که تعداد آنها بسیار کم است. اکثر اتباعی که در موج جدید کمک به خروجشان از کشور خارج شدند، بیشتر مردان و خانواده‌ها بوده‌اند.

یاراحمدی درباره نتایج مذاکرات ایران با افغانستان در حوزه مهاجرت نیز عنوان کرد: در حوزه مقابله با مهاجرت‌های غیرقانونی صحبت‌هایی با افغانستان شده است ، اما عملاً تضمینی از سوی آنها وجود ندارد و در شرق کشور متاسفانه تلاش‌های مناسبی صورت نمی‌گیرد. تا زمانی که شرایط اقتصادی کاملا متفاوت است فکر می‌کنم که نمی‌توانیم این موضوع را به صورت دلخواه خود کنترل کنیم. امیدواریم این گونه اجلاس‌هایی که تشکیل می‌شود، بتواند به مدیریت موضوع کمک کند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
دیوان محاسبات: کنترل کالاهای اساسی وارداتی با ارز ترجیحی ناکارآمد است
بقائی: سیاست آمریکا در ارتباط با ایران دچار «دروغ-محوری» افراطی است
قالیباف: در آخرین حمله‌ای که به ضاحیه شد، مذاکرات را متوقف کردم
کمبود مهمات آمریکا؛ نشانه‌ای از فرسایش برتری نظامی غرب
وزارت اطلاعات: دولت فرانسه پاسخگوی مداخلات دیپلمات‌هایش باشد
مردانی: موج ضدصهیونیستی و ضدآمریکایی جهانی باید تقویت شود
پیام تبریک امیر الهامی به فرماندهان جدید نیروهای مسلح
بازدید اعضای کمیسیون اصل نود مجلس از بیت رهبر شهید و منزل پدری ایشان
جنگ ۴۰ روزه افسانه شکست ناپذیری آمریکا را درهم شکست
باید از هیاهوی تفرقه‌انگیز جناحی به سوی صف متحد ملت حرکت کنیم
نامه سردار باقرزاده به صلیب سرخ جهت پیگیری وضعیت خلبانان ایرانی اسیر
میرتاج‌الدینی: برنامه‌های ستاد دولتمردان شهید از ۸ شهریور اجرا می‌شود
زاکانی: فاصله شمال و جنوب تهران کاهش یافت
نامه سردار باقرزاده به صلیب سرخ جهت پیگیری وضعیت خلبانان ایرانی اسیر
اعلام دستورکار جلسات هفته جاری صحن مجلس
جزئیات مصوبه جدید پرداخت حقوق نیروهای شرکتی اعلام شد
اولین واکنش سرپرست تأمین اجتماعی به مطالبات بازنشستگان
صعود طلا در بازار داخلی؛ هر گرم طلای ۱۸ عیار از ۱۹ میلیون عبور کرد
مرگ ۱۰ نفر بر اثر رانش زمین در غرب نپال
هر دو دهانه تونل امیرکبیر امشب مسدود است
عبور از مرداد با حداقل خاموشی فقط با ۵ درصد مصرف برق کمتر
آغاز اجرای طرح پایلوت «تغذیه نوین» در دانشگاه علامه از امروز
بازسازی دانش‌بنیان‌های آسیب دیده دانشگاه شریف با خط اعتباری جدید
آغاز اجرای طرح پایلوت «تغذیه نوین» در دانشگاه علامه از امروز
۴ مدال‌آور المپیاد جهانی هوش مصنوعی به دانشگاه شریف می‌روند
آغاز سال تحصیلی دانشگاه تهران از ۴ مهر/ تصمیم‌گیری درباره نحوه حضور دانشجویان
آقامیری: هدفمندسازی یارانه تغذیه دانشجویان نیازمند مطالعه و اجرای دقیق است
اختلال موقت در درگاه پرداخت آزمون‌های علوم پزشکی
دانشجویان، هوش مصنوعی را به جای خود سر کلاس می‌فرستند!
شکایت جنجالی علیه دانشگاه کلمبیا
شنبه آخرین مهلت ثبت‌نام در ۵ آزمون علوم پزشکی/ برگزاری آزمون ۲۹ مرداد
آغاز نام‌نویسی بیست‌ودومین فراخوان جذب هیئت علمی پزشکی از فردا
اعلام زمان ثبت‌نام فراخوان جذب اعضای هیئت‌علمی پیمانی وزارت بهداشت
ابتکار دانشگاه میشیگان برای کاهش استرس دانشجویان
شرایط پذیرش دانشجوی بدون آزمون در دوره‌های ارشد و دکتری اعلام شد
ممنوعیت تحصیل همزمان و شرکت پذیرفته‌شدگان دوره‌های رایگان در آزمون ارشد علوم پزشکی
اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی علوم ارتباطات و رسانه ایران تشکیل شد
دانش ارتباطات راهبرد اصلی جلوگیری از شکاف‌های اجتماعی
اعلام جزئیات برگزاری و نحوه‌ دریافت کارت‌ شرکت در کنکور و پذیرش دانشجو-معلم
سهمیه مناطق جنگی در آزمون ارشد علوم پزشکی اعلام شد
مهلت ثبت‌نام آزمون‌های خارج از کشور علوم پزشکی تمدید شد
برگزاری آزمون سراسری با حضور ۴۸۷ داوطلب در اردستان
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top