تاریخ انتشار: پنجشنبه 1404/08/08 - 09:47
کد خبر: 547530

پیروزی لیبرال‌ها در انتخابات هلند؛ «راب یتن» در آستانه نخست‌وزیری

پیروزی لیبرال‌ها در انتخابات هلند؛ «راب یتن» در آستانه نخست‌وزیری

در انتخابات پارلمانی هند، لیبرال‌ها به پیروزی بزرگی رسیدند و راه برای نخست‌وزیری یک سیاستمدار ۳۸ ساله هموار شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در انتخابات پارلمانی هلند که روز چهارشنبه برگزار شد، حزب لیبرال میانه‌رو D66 به رهبری «راب یتن» با کسب ۲۶ کرسی پیش‌بینی‌شده به بزرگ‌ترین حزب کشور تبدیل شد و راه نخست‌وزیری برای این سیاستمدار ۳۸ ساله هموار شد.

طبق گزارش پولیتیکو، این نتیجه برای حزبی که دو سال پیش تنها ۹ کرسی داشت، یک جهش تاریخی محسوب می‌شود. یتن در جمع هواداران خود گفت: «ما به جهان نشان دادیم که می‌توان جنبش‌های راست افراطی را شکست داد.»

در مقابل، ائتلاف چپ‌گرای «چپ سبز–کارگر» به رهبری «فرانس تیمرمانس» با شکست سنگین مواجه شد و رهبر آن از سمت خود استعفا داد. حزب سوسیالیست نیز بخش بزرگی از کرسی‌های خود را از دست داد.

در اردوگاه راست‌میانه، حزب «آزادی و دموکراسی برای مردم» (VVD) با وجود پیش‌بینی‌ها توانست جایگاه خود را حفظ کند و تنها دو کرسی از دست داد.

کارشناسان می‌گویند این انتخابات بازگشت نسبی به «سیاست‌های میانه‌رو و محترمانه» در برابر فضای دوقطبی و پرتنش سال‌های اخیر بود.

با وجود این، آینده ائتلاف‌سازی در هلند نامشخص است؛ زیرا هیچ حزب اصلی حاضر به همکاری با «خیرت ویلدرس» رئیس حزب راست افراطی PVV نیست. ویلدرس که ۱۱ کرسی از دست داده، گفته است: «هنوز تمام نشده؛ تازه شروع کرده‌ایم.»

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
هدف‌گیری امنیت ملی در شرایط جنگی
هدف‌گیری امنیت ملی در شرایط جنگی
لطفا دست از تخریب شهید مظلوم بر دارید!
پیام سردار موسوی در آستانه دویستمین شب بعثت ملت
ابرپروژه عربستان تکه‌تکه شد
کنکوری متفاوت در راه است
موضع دوباره زلنسکی علیه ایران
تراکتور از روی پرسپولیس پرواز کرد
قهرمان‌سازی از خلبان آمریکایی، سفارشی بود
احسان خاندوزی رئیس جدید کارگروه بررسی‌های اقتصادی معاونت بررسی دفتر رهبر انقلاب اسلامی شد
حملات یمن فرودگاه ابها را به تعطیلی کامل کشاند
انهدام چهارمین فروند MQ-۱ در تنگه هرمز
حقوق اعضای هیئت‌علمی دانشگاه صنعتی شریف افزایش یافت
بانک مرکزی باید برای مهار نوسانات ارزی از انفعال خارج شود/ هیچ خلا قانونی برای کنترل نرخ ارز وجود ندارد
سازمان ملی هوش مصنوعی موانع فعالیت کسب و کارهای داده محور را رفع می‌کند
پرمصرف‌ها نباید سهم بیشتری از یارانه انرژی ببرند
تداوم الگوی فعلی تغذیه در دانشگاها
دویست شب گذشت، اما این قرار تمام نشد
سوریه بعد از براندازی نظام اسد
حجاب در حاشیه
کامران قدکچیان: قبل انقلاب سانسور نمی‌گذاشت آمریکایی‌ها را منفی نشان دهیم
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top