تاریخ انتشار: یکشنبه 1404/08/11 - 23:29
کد خبر: 547728

پیشگیری و غربالگری هپاتیت‌ها، کلید حفظ سلامت کبد

پیشگیری و غربالگری هپاتیت‌ها، کلید حفظ سلامت کبد

یک متخصص بیماری‌های عفونی گفت: در ایران، هپاتیت نوع B شایع‌تر از هپاتیت C است و هر دو در صورت عدم درمان می‌توانند به بیماری‌های مزمن و خطرناک کبدی مانند سیروز و سرطان منجر شوند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»،  علیرضا سلیمانی، متخصص بیماری‌های عفونی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز با اشاره به اهمیت شناسایی و پیشگیری از بیماری‌های کبدی گفت: در ایران، هپاتیت نوع B شایع‌تر از هپاتیت C است و هر دو در صورت عدم درمان می‌توانند به بیماری‌های مزمن و خطرناک کبدی مانند سیروز و سرطان منجر شوند.

وی ادامه داد: با اجرای واکسیناسیون هپاتیت B در نوزادان، آمار ابتلاء در کشور کاهش یافته است، اما همچنان ضروری است افراد پرخطر مانند بیماران دیالیزی، مبتلایان به تالاسمی و کسانی که سابقه تزریق غیرایمن دارند، به‌طور منظم آزمایش دهند.

سلیمانی با تأکید بر اینکه بسیاری از مبتلایان در مراحل اولیه هیچ علامتی ندارند، گفت: تشخیص زودهنگام از طریق یک آزمایش ساده خون می‌تواند از پیشرفت بیماری جلوگیری کرده و جان فرد را نجات دهد.

وی با اشاره به پیشرفت‌های درمانی اظهار کرد: خوشبختانه درمان هپاتیت C در حال حاضر بسیار مؤثر است. همچنین در نوع مزمن هپاتیت، به‌ویژه انواع B و C، ممکن است بیمار سال‌ها بدون آگاهی از بیماری خود، ناقل باشد. وی افزود: با گذشت زمان ممکن است علائمی مانند خستگی مزمن، کاهش وزن، درد مبهم در شکم، تورم شکم یا پاها، کبود شدن سریع یا خون‌ریزی آسان، تیره شدن پوست و یا خارش مداوم بروز کند.

این متخصص با تأکید بر رعایت اصول بهداشتی مانند استفاده از وسایل شخصی، تزریق ایمن، انجام واکسیناسیون و آزمایش‌های دوره‌ای خاطرنشان کرد: افراد در صورت داشتن شک یا سابقه رفتارهای پرخطر، حتماً برای حفظ سلامت خود و خانواده‌شان نسبت به انجام آزمایش و غربالگری‌های لازم اقدام کنند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
ایران این اقدام دلقک اوکراینی را بی‌پاسخ نمی‌گذارد
این زنجیره باطل را پاره کنید
توقف رانندگی در آلمان بدلیل بسته شدن تنگه هرمز
رمزگشایی از بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی
بیش از ۶۰ هزار کودک در غزه والدین خود را از دست داده‌اند
حمله پهپادی به مرکز ذخیره‌سازی شناور LNG آمریکا در مصر
پاسخ حتمی است
نتانیاهو با وزیر جنگ آمریکا دیدار کرد
انهدام چهار هسته‌ عملیاتی گروهک‌ تروریستی-تکفیری در جنوب شرق کشور
آمارهای زیست مجازی کودکان
آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال کرد
نکاتی برای انبارکردن صحیح فرش
نگهداری روتین فرش ها بین شستشو
دیزاین خانه با موکت؛ بهترین ترکیب میان زیبایی و کارایی
علت روشن نشدن پکیج ایران رادیاتور چیست؟
پل B۱ کرج با تغییراتی در سازه، ترمیم می‌شود
معرفی نمایندگی ایران رادیاتور کرج
ذخایر خونی کشور در ایام جنگ کاهش نیافت
بیانیه ریاست جمهوری عراق در محکومیت حمله آمریکایی-سعودی به حشد شعبی
شهادت ۴ پاسدار از کاشان در حمله شب گذشته آمریکا به دیالی عراق
جامعه بین‌المللی به اشغالگری اسرائیل پایان دهد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top