تاریخ انتشار: جمعه 1404/08/23 - 10:00
کد خبر: 548418

موشک «اطلس ۵» یک ماهواره مخابراتی را به مدار زمین فرستاد

موشک «اطلس ۵» یک ماهواره مخابراتی را به مدار زمین فرستاد

شرکت «ائتلاف پرتاب و راه‌اندازی» شب ۱۳ نوامبر یک ماهواره مخابراتی بزرگ و قوی را با موشک «اطلس ۵» به مدار زمین پرتاب کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ ماهواره ViaSat-3 F2 که حدود ۵۹۰۰ کیلوگرم وزن دارد، ساعت ۲۲:۰۴ به وقت منطقه زمانی شرقی از پایگاه فضایی کیپ کاناورال در فلوریدا سوار بر موشک «اطلس ۵»(Atlas V) شرکت «ائتلاف پرتاب و راه‌اندازی»(ULA) به فضا پرتاب شد.

به نقل از اسپیس، اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، اطلس ۵ حدود ۳.۵ ساعت پس از پرتاب، ViaSat-3 F2 را در مدار انتقال زمین‌ایستا قرار خواهد داد. این ماهواره چندین ماه را صرف رسیدن به مدار زمین‌ایستا در ارتفاع ۳۵۷۸۶ کیلومتری زمین خواهد کرد.

در این ارتفاع، سرعت مداری با سرعت چرخش سیاره ما مطابقت دارد. بنابراین ماهواره‌ها در مدار زمین‌ایستا به طور مداوم بر فراز یک بخش از زمین در حال حرکت هستند و این امر، آن را به مقصدی محبوب برای ماهواره‌های جاسوسی و ارتباطی تبدیل می‌کند.

انتظار می‌رود ViaSat-3 F2 در اوایل سال ۲۰۲۶ خدمات اینترنت پرسرعت را به مشتریان ارائه دهد. همان طور که از نامش پیداست، این دومین ماهواره ViaSat-3 خواهد بود که چنین کاری را انجام می‌دهد. اولین ماهواره، ViaSat-3 F1 بود که در آوریل ۲۰۲۳ با موشک «فالکون هوی»(Falcon Heavy) شرکت «اسپیس ایکس»(SpaceX) پرتاب شد. انتظار می‌رود سومین ماهواره از این گروه سال آینده پرتاب شود و مجموعه ماهواره‌های ViaSat-3 را تکمیل کند.

موشک اطلس ۵ از زمان اولین پرتاب خود در سال ۲۰۰۲ بیش از ۱۰۰ ماموریت انجام داده اما روزهای پایانی عمر آن فرا رسیده است. شرکت ائتلاف پرتاب و راه‌اندازی قصد دارد این موشک را در سال ۲۰۳۰ یا حدود همان سال بازنشسته کند و در حال حاضر جایگزین آن را موشک «ولکان قنطورس»(Vulcan Centaur) معرفی کرده است که تا به امروز سه پرتاب را در کارنامه خود دارد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
رویترز: اروپا به شدت با کمبود سوخت جت روبرو است
حملات هوایی سنگین رژیم صهیونیستی به شهر غزه
تجاوز نظامی مجدد رژیم صهیونیستی به خاک سوریه
وداع با پیکر آیت‌الله شبیری زنجانی در قم +عکس
مراسم افتتاحیه بیستمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت +عکس
یحیی سریع: ۹۱۷ تجاوز هوایی و موشکی دشمن سعودی، پاسخ خواهیم داد
واکسن آنفلوانزا در روزهای آینده وارد داروخانه‌ها می‌شود
سیروس ابراهیم‌زاده درگذشت
بحرینی: اقدامات آمریکا و اسرائیل مصداق «جنایت علیه بشریت» است
سازمان ملل خواستار ازسرگیری تعامل میان آمریکا و ایران شد!
حضور سه لژیونر در تمرین تیم ملی
تجلیل از پیشکسوتان صدا/ خانزادی هیچگاه صدافروش و هنربند نبود
اطلاعیه وزارت بهداشت درباره تأمین واکسن آنفلوانزا
آغاز بیستمین جشنواره تئاتر مقاومت
مأمور انتظامی در حمله مسلحانه در ایرانشهر به شهادت رسید
لطف‌الله نسبی: امیدوارم با قرعه خوبی رو به رو شویم
غفاری: اندونزی تیم بسیار خوبی داشت/ امیدوارم مدال کسب کنیم
علی قارداشی: صعود به عنوان صدرنشین حاصل عملکرد خوب تیم ملی بود
حادثه امنیتی برای کشتی حامل گاز مایع در تنگه هرمز
حادثه‌ای دیگر در تنگه هرمز
ونس: ترامپ گفت که ایران نباید سلاح هسته‌ای داشته باشد!
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top