تاریخ انتشار: دوشنبه 1404/08/26 - 10:30
کد خبر: 548594

سیگار، تغذیه ناسالم و آسیب‌های عروقی، زمینه‌ساز بروز آلزایمر

یک متخصص مغز و اعصاب، با اشاره به تفاوت‌های آلزایمر زودرس و دیررس، گفت: نوع زودرس این بیماری معمولاً با عوامل ژنتیکی مرتبط است، در حالی که نوع دیررس بیشتر تحت تأثیر عوامل محیطی قرار دارد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ به نقل از وبدا، مهرداد روزبه، متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پاسخ به این پرسش یکه آیا امکان انتقال بیماری آلزایمر از مادر به فرزند وجود دارد، افزود: آلزایمر به‌طور کلی به دو گروه تقسیم می‌شود؛ نوع دیررس که معمولاً در سنین بالا بروز می‌کند، و نوع زودرس (Early Onset) که در سنین پایین‌تر ظاهر می‌شود.

وی تاکید کرد: نوع زودرس معمولاً با عوامل ژنتیکی قوی‌تری همراه است و برخی ژن‌ها نقش برجسته‌ای در بروز آن دارند. در مقابل، آلزایمرهایی که پس از سن ۶۰ سالگی بروز می‌کنند، کمتر تحت تأثیر عوامل وراثتی هستند و نقش عوامل محیطی در آن‌ها پررنگ‌تر است.

روزبه در ادامه بیان کرد: پیشگیری از آلزایمر با کنترل عوامل خطرساز امکان‌پذیر است. عواملی مانند سطح تحصیلات، خواب مناسب، تغذیه سالم، ورزش منظم و کاهش آسیب‌های عروقی می‌توانند در کاهش ریسک ابتلاء مؤثر باشند.

این متخصص مغز و اعصاب ادامه داد: آسیب‌های عروقی نه‌تنها خطر سکته مغزی را افزایش می‌دهند، بلکه احتمال بروز آلزایمر را نیز بالا می‌برند. مواد مؤثر در ایجاد آلزایمر مانند آمیلوئید بتا و پروتئین تائو در افرادی که دچار آسیب‌های عروقی هستند، بیشتر تجمع می‌یابند.

وی همچنین هشدار داد: مصرف سیگار، غذاهای پرچرب و شور، و سبک زندگی ناسالم می‌توانند عوامل خطر را تشدید کرده و زمینه‌ساز بروز آلزایمر شوند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
هر آنچه که برای تمیز و سالم نگه داشتن فرش خود باید بدانید
طلاق در دوران عقد چگونه است؟ شرایط مهریه و حقوق زن
سرمایه گذاری هوشمندانه در بخش کشاورزی
فرش ها را با قالیشویی برای فصل آلرژی آماده کنید
پارچه سیلک برای شلوار مناسب است؟ بررسی ایستایی، ضخامت و قیمت
برای باشگاه چه لباسی بپوشیم؟
بازار بازی و اپلیکیشن موبایل ایران در آستانه یک تغییر جدی؛ چه اتفاقی در حال رخ‌دادن است؟
مسکن ملی به کجا رسید؟
انهدام یک تیم تروریستی در سیستان و بلوچستان توسط سپاه
امیر دریادار سیاری: جنگ امروز، جنگ اراده‌هاست
پرواز پهپاد اسرائیلی بر فراز ضاحیه؛ ۳۶ شهید و زخمی در حملات به لبنان
دستاورد مدیریت جهادی رهبر شهید انقلاب، بعثت مردم در میدان است
قیمت طلا، سکه و اونس امروز ۱۴ شهریور ۱۴۰۵ اعلام شد
بورس در مدار صعود؛ شاخص کل ۹۷ هزار واحد رشد کرد
بررسی همکاری دانشگاه شریف و دانشگاه الزهراء عراق در حوزه هوش مصنوعی
برخورداری دانشجویان شاهد و ایثارگر از خدمات رفاهی در «سنوات اضافی»
ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری دانشگاه علوم قضائی ۱۸ شهریور انجام می‌شود
فردا کالابرگ گروه اول ایرانیان ساکن در کشور شارژ می‌شود
فردا کالابرگ گروه اول ایرانیان ساکن در کشور شارژ می‌شود
تفنگدار سابق آمریکایی: به ایران آمدم تا از طرف مردم آمریکا از مردم ایران عذرخواهی کنم
تفاوت بختیاری‌زاده با تارتار در دربی
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top