تاریخ انتشار: پنجشنبه 1404/09/06 - 01:25
کد خبر: 549202

عارف:

عوائد حاصل از مصوبه بنزین در قالب کالابرگ به مردم ارائه می‌شود

عوائد حاصل از مصوبه بنزین در قالب کالابرگ به مردم ارائه می‌شود

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: در طرح بنزینی دولت عوائد حاصله در قالب کالابرگ به صورت منظم ارائه می‌شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»،  محمدرضا عارف در جلسه کارگروه مصوبه بنزین با بیان اینکه دولت چهاردهم از همان روزهای ابتدای کار در چارچوب برنامه‌های مصوب در برنامه هفتم پیشرفت، اسناد بالادستی و سیاست‌ها و وعده‌های انتخاباتی دکتر پزشکیان حرکت کرده است، افزود: اصلاح ساختاری از آغاز به کار دولت به صورت جدی در دستور کار قرار گرفته است و راهبرد ما در این مسیر این است که تشکیلات دولت در حد ضرورت، محدود، کارآمد، پویا و با بهره‌وری بالا شود و پایداری نسبی نیز در شرایط اقتصادی کشور به وجود آید.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه در تمامی اقدامات اصلاحات ساختاری و قیمت‌ها عدم آسیب به معیشت مردم و یا اجرای مکانیزم‌های جبرانی همانند کالابرگ در برنامه‌های اقتصادی دولت قرار گرفت، ادامه داد: کاهش و مهار تورم و افزایش رشد اقتصادی با وجود شرایط آغاز به کار دولت و همچنین تحمیل یک جنگ خشن توسط رژیم صهیونیستی با همکاری آمریکا در دستور کار دولت در کنار طرح‌های اصلاح ساختاری و قیمت‌ها بوده است که در این مسیر گام‌های خوبی برداشتیم.

عارف با تأکید بر اینکه راهبرد دولت بر این مبنا بود که در تمامی طرح‌های اصلاح ساختاری با تعامل مردم، نخبگان و مشورت اقدام کنیم، خاطرنشان کرد: در خصوص ناترازی بانک‌ها که برای مدت‌ها جمع‌بندی دولت بود و در تجارب مشابه قبلی شاهد بودیم که مردم نگران منابع خود شدند اما این بار مردم متوجه شدند که در انحلال یکی از بانک‌ها هیچ اتفاقی برای منابع آنان نیفتاده است و با یک مکانیزم اصولی، منطقی و حساب شده به یک بانک معتبر منتقل شد که این اقدام و طرح دولت تصادفی نبود بلکه در جلسات متعدد بارها تصمیم‌گیری و ارزیابی شد.

معاون اول رئیس‌جمهور در خصوص راهبرد دولت چهاردهم در زمینه بنزین تأکید کرد: در حال حاضر تولید بنزین در روز ۱۲۰ میلیون لیتر است و این سوال مطرح می‌شود که آیا اجازه و اختیار داریم که بنزین را با قیمت لیتری ۶۰ سنت وارد کنیم و به مبلغ ۱,۵۰۰ تومان بفروشیم؟

وی ادامه داد: سوال دیگر این است که بنزین به گونه‌ای در جامعه تبیین شده است که هزینه‌ها در کشور به بنزین ارتباط پیدا کرده است و اگر دقت کافی در این زمینه به عمل نیاید، یک تصمیم احساسی آثار تورمی غیرمنطقی خواهد داشت و مردم تحت فشار قرار می‌گیرند.

عارف با اشاره به جلسات متعدد در دولت در خصوص مصوبه جدید بنزین تصریح کرد: حداقل برای مدت ۷ ماه یک کارگروه زبده و برجسته در خصوص مصوبه جدید بنزینی تشکیل و تصمیمات مختلف بررسی، اصلاح و مقرر شد، اقدامات اولیه و حداقلی با راهبرد کاهش واردات داشته باشیم که البته واردات صفر بنزین جز راهبردها و اقدامات اصلی دولت چهاردهم است.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین به تعامل با خبرگان، کارشناسان و تمامی دستگاه‌ها برای ابلاغ مصوبه بنزینی اشاره و تصریح کرد: پس از تصمیم دولت در خصوص مصوبه بنزین بار دیگر در جلسات دولت بررسی کردیم و پس از آن در سطح جامعه مطرح شد و دولت آمادگی دارد در کارگروه مصوبه بنزین و در ادامه اجرای این طرح در صورت نیاز اصلاحات لازم را به عمل آورد.

عارف با اشاره به اینکه مصوبه بنزینی مربوط به خودروهای سهمیه دولتی، لوکس و گران‌قیمت وارداتی، مناطق آزاد و صفر نوشماره تولید داخل است، اضافه کرد: سهمیه اصلی ۱۶۰ لیتری بنزین با قیمت ۱,۵۰۰ تومان و ۳,۰۰۰ تومان که بر اساس تولید داخلی بنزین انجام می‌شود را حفظ کرده‌ایم و مابقی که بیش از سهمیه نیاز بنزینی دارند، با قیمت ۵,۰۰۰ تومان خریداری خواهند کرد.

معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اینکه طرح بنزین دولت هیچ ارتباطی با طرح واردات بنزین سوپر ندارد، تأکید کرد: در برنامه هفتم پیشرفت برای بنزین سوپر با نرخ آزاد و توسط بخش خصوصی مجوزها داده شده است و این طرح مصوب در برنامه هفتم پیشرفت هیچ ارتباطی با مصوبه جدید بنزین در دولت ندارد چراکه این طرح بر اساس قیمت تمام شده و سود عادلانه برای مردم انجام می‌شود.

عارف افزود: وزارت نفت پس از بررسی‌ها برای چندین ماه متوالی و با در نظر گرفتن شرایط مناسب طرح بنزین سوپر را با نرخ اعلامی انجام می‌دهد.

معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: دولت برای اینکه تصمیمات منطقی باشد نظرات مردم را در اجرای طرح جدید بنزین اخذ می‌کند و در صورت لزوم اصلاحات انجام می‌شود و کارگروه مصوبه بنزین شامل مسئولین ارشد اقتصادی و ذیربط اختیارات لازم برای اصلاحات را دارند و یا در صورت نیاز به دولت داده خواهد شد.

عارف با تأکید بر اینکه مصوبه بنزین دولت با همکاری مردم اجرایی می‌شود که نوعی اصلاح ساختاری در راستای کاهش واردات است، گفت: برنامه و راهبرد دولت در یکسال گذشته اجرای اصلاحات ساختاری و قیمت‌ها بر این مبنا بوده که درآمدهای حاصل را صرف معیشت مردم کند که در این طرح بنزینی دولت نیز عوائد حاصله در قالب کالابرگ به صورت منظم ارائه می‌شود.

معاون اول رئیس‌جمهور با قدردانی از تلاش‌های شبانه‌روزی همه دست‌اندرکاران این طرح اظهار داشت: واردات بنزین برای دولت لیتری ۶۰ سنت تمام می‌شود و این در حالیست که در روز اول جنگ ۱۲ روزه مصرف بنزین به بالاتر از ۱۹۰ میلیون لیتر در روز رسید اما تولید بنزین داخلی ۱۳۰ میلیون لیتر در روز است و ۶۰ میلیون لیتر مابقی با قیمت ۶۰ سنت وارد شد و به نرخ ۱,۵۰۰ تومان و ۳,۰۰۰ تومان در دسترس مردم قرار گرفت و آیا مردم به ما اجازه می‌دهند که به این صورت ادامه دهیم چرا که انفال و ثروت ملی است.

عارف تأکید کرد: برنامه دولت برای اجرای طرح‌ها بر این استوار است که گام به گام و با اخذ نظر کارشناسان و تعامل مردم حرکت کنیم.

همچنین در این جلسه که وزرای نفت، کشور و امور اقتصادی و دارایی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، دبیر هیئت دولت، رئیس سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی و مسئولان دستگاه‌های امر حضور داشتند، مقرر شد کمیته اجرایی ذیل کارگروه مصوبه بنزین تشکیل شود.

همچنین در ادامه حاضرین این جلسه به تشریح نظرات، ارزیابی‌ها و پیشنهادات خود در خصوص اجرای مصوبه بنزین دولت پرداختند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
بازسازی ۹۵ درصدی خوابگاههای آسیب‌دیده از جنگ دانشگاه شهید بهشتی
ضرورت تبیین منظومه فکری رهبر شهید برای تقویت ظرفیت‌های نسل جوان
ترامپ به رسانه‌ی حامی خود هم حمله کرد
اردوغان: اسرائیل محرک اصلی جنگ در منطقه است
ترامپ کره جنوبی را بابت عدم مشارکت در جنگ علیه ایران تنبیه کرد
واکنش ترامپ به توافق مکه: خاورمیانه در حال اتحاد است
سردار جوانی: رژیم صهیونیستی در حد و اندازه جنگ با ایران نیست
حماس: با نقشه راه مرحله دوم طرح ترامپ در غزه موافقت کردیم
پاسخ منفی رئیس‌جمهور کره جنوبی به درخواست ترامپ درباره ایران
تعویض پرچم حرم امام رضا(ع) همزمان با سوم ربیع الاول +عکس
مراسم بزرگداشت روز جهانی جمعیت +عکس
بازدید وزیر علوم از روند بازسازی خوابگاه دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی
پالایشگاه‌ها تاوان خودروهای فرسوده را پس می‌دهند
توکلی: درمان هیچ بیماری نباید به‌ دلیل مشکلات مالی متوقف شود
لزوم حمایت از تولد فرزند اول و دوم برای حفظ پایداری جمعیت کشور
آیین بزرگداشت زنده‌ یاد علی حاتمی +عکس
زن بلاگری که به مقدسات توهین کرده بود، دستگیر شد
درخواست پاپ برای پایان دادن به خشونت علیه فلسطینیان
عارف: دشمن را در جبهه جنگ اقتصادی هم شکست می‌دهیم
فاطمه منصوری سرپرست سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور شد
داماد ترامپ با سران حماس دیدار می‌کند
تمدید مهلت رفع نقص پرونده تحصیلی دانشجویان
خط ویژه جذب هیئت علمی در رشته هوش مصنوعی ایجاد شد
تقویم آموزشی دانشگاه صنعتی شریف برای سال تحصیلی ۱۴۰۶-۱۴۰۵ اعلام شد
پذیرش دکتری استادمحور در دانشگاه علامه‌
۵۰ هزار داوطلب دانشجومعلم در فرایند ارزیابی شایستگی قرار می‌گیرند
امکان ثبت‌نام افراد جدید و متاهلان در مرحله دوم نقل و انتقالات فرهنگیان
مهلت ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی ۱۴۰۵ تمدید شد
امتحانات ترم تابستان دانشگاه‌ها حضوری شد
حمایت از نخبگان دانشگاهی با اولویت هوش مصنوعی و ارتباطات کوانتومی
دانشگاه‌های انگلیس روی لبه تیغ
پایان تلخ زندگی استاد کمبریج در میانه جنجال دانشگاهی
توزیع کارت کنکور از فردا
آغاز ثبت‌نام آزمون دکتری وزارت بهداشت از امروز
آغاز اجرای طرح پایلوت «تغذیه نوین» در دانشگاه علامه از امروز
بازسازی دانش‌بنیان‌های آسیب دیده دانشگاه شریف با خط اعتباری جدید
آغاز اجرای طرح پایلوت «تغذیه نوین» در دانشگاه علامه از امروز
۴ مدال‌آور المپیاد جهانی هوش مصنوعی به دانشگاه شریف می‌روند
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top