تاریخ انتشار: دوشنبه 1404/09/10 - 23:24
کد خبر: 549551

زن، آزادی، هویت تمدنی؛ رویکردی به نظریه اسلامی کرامت زن

زن، آزادی، هویت تمدنی؛ رویکردی به نظریه اسلامی کرامت زن

آئین اختتامیه «همایش بین‌المللی حقوق ملّت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای» ۱۲ آذرماه ۱۴۰۴ برگزار می‌شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، به همین مناسبت رسانه KHAMENEI.IR در پرونده «حقوق ملت و آزادی‌های مشروع» (https://farsi.khamenei.ir/others-special?id=61908) در یادداشت زیر به بررسی موضوع «کرامت، امنیت و آزادی انسان» براساس نظریه اسلامی کرامت زن پرداخته است.

کرامت ذاتی، کرامتی است که خداوند همه فرزندان آدم را به آن زیبنده کرده است... زنان و مردان از کرامت ذاتی انسانی برابر برخوردارند؛ اما پاسداشت این کرامت ذاتی و اتصاف به کرامت ارزشی و اکتسابی برای زنان و مردان، متناسب با نقش‌ها و حقوق و تکالیف هرکدام می‌تواند متفاوت محقق شود.

دیدگاه اسلامی در مورد زن، بسیار مترقی و در عین حال متعادل است. اسلام، زن و مرد را دارای سه ویژگی مهم انسانی یعنی اختیار، مسئولیت‌پذیری و توان ارتقا و کمال می‌داند و هر دو را برخوردار از استعداد رشد و تعالی و کامیابی و دارا شدنِ کرامت اکتسابیِ ارزشی می‌داند.

اما زن با چنین ویژگی‌های خلقتی و الهی، مسئولیت مهمِ تمدن‌سازی را نیز بر عهده دارد. طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب، نقش زن، حساس‌ترین، ظریف‌ترین، ماندگارترین و مؤثرترین نقش‌ها در حرکت تاریخ انسان و در سیر بشریت به‌سوی کمال است. 

طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب، خانواده سلول اصلی جامعه است؛ پس کارکرد این خانواده آن است که نسل جدیدی از انسان‌ها را تربیت کند و تمدن را امتداد دهد. در این خانواده، نقش محوری با مادر است؛ لذا زنان در نقشۀ مادری، سازندگان پایه‌های اصلی تمدن یک جامعه هستند و این همان تأکید رهبر معظم انقلاب است که فرمودند نقش مادری در خانواده از راهبردی‌ترین نقش‌هایی است که در جامعه باید به آن توجه کرد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
گزارش نیروی دریایی آمریکا از کابوس نبرد با ارتش یمن
دینداری به‌سبک اردستانی؛ نقد یک قرائت نرم اما انحراف‌زا
جنگل‌ها زیر فشار کم‌آبی و سوء‌مدیریت / عامل ۹۰ درصد آتش‌سوزی‌ها انسانی است
پوتین: مراکز قدرت جدیدی در جهان در حال شکل‌گیری
کشف محموله تاریخی ۲۸۰۰ ساله در فریدونکنار/ دستگیری ۴ متهم اصلی
وزیر علوم: ساخت ۴هزار خوابگاه دانشجویان متأهل را آغاز کردیم
کشاورزی ایران در لبه بحران/ خطر در کمین امنیت غذایی‌/ ‌انحصارهای مخرب ادامه دارد!
کاهش سقف مهریه؛ زنگ خطر برای عدالت خانوادگی
مقام مصری: کوچاندن فلسطینیان از نوار غزه خط قرمز ما است
دروغ‌های بزرگ رسانه‌های ضد انقلاب درباره یک محکوم امنیتی
اوشاکوف: مسکو منتظر پاسخ واشنگتن درباره مذاکرات پوتین و ویتکاف است
چین درباره مجوزهای صادرات عناصر نادر خاکی کوتاه آمد
کدام کشورها بزرگترین شبکه ریلی جهان را دارند؟
نخست‌وزیر صربستان: متعهد به توسعه روابط با ایران هستیم
قرارداد یک ساله ترکیه برای واردات گاز روسیه
اوسمار: نمی‌توان قبل از بازی قولی داد/ باکیچ در دیدار فردا حضور ندارد
استقرار ۳ نماینده ایران در هتل ویژه واشنگتن برای قرعه‌کشی جام جهانی
رصد پهپادهای مرموز در مسیر پرواز هواپیمای زلنسکی به ایرلند
شایعه استفاده سارقان از طلایاب کاملاً کذب است
ارتش آمریکا: یک کشتی را در آب‌های بین‌المللی هدف قرار دادیم
نتایج انتخابات انجمن علمی روابط بین‌الملل دانشگاه تهران اعلام شد
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top