تاریخ انتشار: جمعه 1404/09/14 - 07:23
کد خبر: 549811

قرارداد یک ساله ترکیه برای واردات گاز روسیه

قرارداد یک ساله ترکیه برای واردات گاز روسیه

وزیر انرژی ترکیه گفت که ترکیه قراردادهای واردات گاز از روسیه را که در حال انقضا هستند، به مدت یک سال تمدید کرده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ ترکیه پس از سال‌ها تحریم‌های غربی علیه روسیه، آخرین بازار بزرگ گاز طبیعی مسکو در اروپا مانده است. این کشور در مجموع ۲۲ میلیارد متر مکعب گاز تحت قراردادهای گازپروم که در پایان سال منقضی می‌شوند، وارد می‌کند که کمتر از ۴۰ درصد از کل ترکیب گاز ترکیه بوده و نسبت به بیش از ۵۰ درصد در سال ۲۰۱۸، کاهش یافته است.

گاز روسیه از طریق خطوط لوله بلو استریم و ترک استریم تحت قراردادهای چند ساله که به ترتیب از فوریه ۲۰۰۳ و ژانویه ۲۰۲۰ آغاز شد، تامین می‌شود.

شرکت واردکننده گاز دولتی بوتاش ترکیه، به طور جداگانه مجموعه‌ای از قراردادهای بلندمدت برای گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) را امضا کرده که بخش عمده آن از آمریکا است و از عرضه گسترده جهانی ال‌ان‌جی در چند سال آینده بهره می‌برد.

آلپارسلان بایراکتار، وزیر انرژی ترکیه، چهارشنبه هفته جاری، به خبرنگاران در استانبول گفت: گاز بوتاش سال آینده نیز توسط گازپروم تامین خواهد شد، اما با تمرکز کوتاه‌مدت‌تر یک سال.

سرمایه‌گذاری در تولید گاز آمریکا

این وزیر گفت که ترکیه همچنین قصد دارد در تاسیسات تولید گاز آمریکا سرمایه‌گذاری کند تا در برابر افزایش احتمالی قیمت ۱۵۰۰ محموله ال‌ان‌جی که قرار است طی ۱۵ سال آینده از آمریکا خریداری کند، مصون بماند.

بایراکتار گفت: برای محافظت از موقعیت خود و ایجاد کل زنجیره ارزش، ترکیه در حال بررسی سرمایه‌گذاری در بازار بالادستی آمریکا هستیم. وی افزود که شرکت نفت دولتی ترکیه (TPAO) در حال مذاکره با شرکت‌های بزرگ انرژی آمریکا از جمله شورون و اکسون است و ممکن است ماه آینده قراردادی منعقد شود.

آمریکا، امسال، با ۵.۵ میلیارد متر مکعب، به چهارمین تامین‌کننده بزرگ گاز ترکیه تبدیل شد. بیشتر قراردادهای ال‌ان‌جی آمریکا اندکی قبل از سفر رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، به کاخ سفید در سپتامبر منعقد شد. در این دیدار، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، از او خواست خرید نفت از روسیه را متوقف کند.

داده‌های شرکت کپلر نشان می‌دهد که روسیه از ژانویه تا سپتامبر امسال، حدود نیمی از واردات نفت خام ترکیه را تامین می‌کرد، اما پالایشگاه‌های ترکیه، واردات را در نوامبر به شدت کاهش دادند.

شرکت‌های خصوصی واردات نفت و فرآورده‌های نفتی ترکیه را بر عهده دارند، اما بایراکتار گفت که آنها احتمالا از کاهش‌ها پیروی خواهند کرد. این تصمیم آنها خواهد بود و افزود: اگر امنیت تامین تهدید شود، دولت وارد عمل خواهد شد.

مذاکرات برای گاز ایران و تامین گاز از ترکمنستان

بایراکتار گفت که ترکیه همچنین در حال مذاکره با ایران در مورد قرارداد واردات ۱۰ میلیارد متر مکعب گاز است که در ژوئیه آینده منقضی می‌شود و هدفش افزایش تامین گاز از ترکمنستان است. ترکیه امسال یک قرارداد یک ساله ۱.۳ میلیارد متر مکعب گاز با ترکمنستان امضا کرد و این گاز را از طریق ایران تامین کرد.

ترکیه همچنین قصد دارد طی چند سال آینده، دو واحد شناور ذخیره‌سازی و گازسازی مجدد (FSRU) دیگر را برای افزایش ظرفیت دریافت ال‌ان‌جی خود اضافه کند و این امکان وجود دارد که بعدا آنها را به مراکش و سایر کشورها اجاره دهد.

ترکیه در حال حاضر سه FSRU و دو پایانه گازسازی ال‌ان‌جی در ساحل با ظرفیت ترکیبی ۵۰ میلیارد متر مکعب دارد.

این کشور با انتظار افزایش قابل توجه مصرف برق خود، قصد دارد دو نیروگاه هسته‌ای دیگر نیز بسازد و در حال مذاکره با شرکت کپکو (KEPCO) کره جنوبی و شرکت آتکینز ریلیس (AtkinsRealis) کانادا برای عقد قرارداد ساخت آنهاست.

بر اساس گزارش رویترز، بایراکتار گفت: شرکت وستینگهاوس مستقر در آمریکا علاقه خود را برای مشارکت در دومین نیروگاه با کپکو ابراز کرده است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
تشییع رهبر شهید، قدرت نرم جمهوری اسلامی را به رخ جهان کشید
جریان سکولارسازی در دانشگاه در حال تقویت است / هویت دینی دانشگاه را تضعیف نکنید
هرکس بخواهد مذاکره کند برای اینکه با آمریکا به صلح برسد او خائن است
اگر استعفایی در کار نیست، تنگه هرمز را ببندید و زیرساخت‌های نفتی را هدف بگیرید
کاهش بازدارندگی ایران، جرئت تجاوز مجدد به خاک کشور را به دشمن داده است
پاسخ به توهین‌های مکرر و نقض عهدها، در واژگان خنثی پیدا نمی‌شود
نقض مکرر آتش‌بس و توهین‌های ترامپ، پاسخ محکم می‌طلبد
عروج سرخ رهبر شهید، پایان راه نبود
حملات پیاپی به خاک کشور پس از تفاهمنامه، ناکارآمدی استراتژی فعلی را ثابت کرد
میلیون‌ها نفر در تشییع رهبر شهید، یک مطالبه را فریاد زدند: انتقام
آقای قالیباف! به جای گریه بر پیکر امام شهید، تلاش کنید از «اصول» خارج نشوید
علی‌الاصول راه را از همان ابتدا خطا رفتید
آتش فراق رهبر شهید، جز با تحقق کامل عدل و مجازات عاملان جنایت سرد نخواهد شد
یالثارات الخامنه‌ای
قائد امت اسلامی با استقبال باشکوه مردم خراسان، در پناه امام رضا (ع) آرام گرفت
امت مبعوث‌شده، تشییع رهبر شهید را به خیزش خون‌خواهی تبدیل کرد
از تفاهم اسلام‌آباد تنها جوهر امضاها باقی مانده، نه تعهداتش
به وقت انتقام
بیداری امت اسلامی مهم‌ترین دستاورد انقلاب امام خمینی(ره) است
مکزیک؛ مدعی جدید میزبانی جام جهانی باشگاه‌ها ۲۰۲۹
معاون علمی رئیس‌جمهور: از دانش‌بنیان به قدرت‌بنیان حرکت می‌کنیم
یک استاد دانشگاه: خودباوری علمی شرط تبدیل دانشگاه به پیشران پیشرفت کشور است
دانشگاه شیکاگو علیه هوش مصنوعی
پارک‌های فناوری سنتی به پارک‌های سرمایه‌سازی تغییر ماموریت می‌دهند/ایجاد حساب سرمایه‌ساز
تفویض بخشی از خدمات صندوق نوآوری به پارک‌های علم و فناوری
شبکه‌سازی انجمن‌های علمی دانشجویی، کلید حل مسائل کشور است
ضرورت ساماندهی جذب دانشجویان بین‌الملل در دانشگاه امیرکبیر
تسهیل اسکان دانشجویان کارشناسی و تمدید مهلت ثبت‌نام خوابگاه تابستان
آغاز انتخاب واحد ترم تابستان دانشگاه پیام نور از ۲۲ تیر
شرایط پذیرش دانشجوی بین‌المللی غیربورسیه در دانشگاه علامه اعلام شد
پیام تبریک معاون علمی برای قهرمانی تیم ملی المپیاد ریاضی ایران در چین
آزمون ارتقاء دستیاران تخصصی دندانپزشکی ۱۹ شهریور برگزار می شود
دعوت‌شدگان مصاحبه دکتری استادمحور دانشگاه تربیت مدرس مشخص شدند
دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی برای زائرین رهبر شهید سنگ تمام گذاشتند / اسکان و اطعام بیش از هزار زائر از هفت استان کشور
برپایی موکب «فدا» توسط فعالان اقتصاد دیجیتال در تشییع رهبر شهید
تعیین زمان امتحانات نهایی و کنکور در اختیار مراجع اجرایی است
اتصال هدفمند نخبگان به نیازهای ملی و صنعتی؛ رویکرد جدید بنیاد ملی نخبگان
برگزاری امتحانات پایان ترم دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد از ۲۰ تیر به‌صورت «حضوری»
تأکیدات رهبر شهید بر علم و فناوری، اقتصاد دانش‌بنیان را از شعار به یک گفتمان ملی تبدیل کرد
اعلام زمان برگزاری آزمون صلاحیت حرفه‌ای گروه پرستاری، اتاق عمل و هوشبری
امکان برگزاری آزمون مجدد برای دانشجویان دانشگاه آزاد فراهم شد
پنجمین نشست پایش برنامه پزشکی خانواده برگزار شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top