تاریخ انتشار: جمعه 1404/09/21 - 10:21
کد خبر: 550259

یک سوم رشد اقتصادی کشور به عهده دانشگاه‌ها است

یک سوم رشد اقتصادی کشور به عهده دانشگاه‌ها است

نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: یک‌سوم رشد اقتصادی کشور وابسته به دانشگاه‌هاست. بنابراین منابع مالی، مدیریت بودجه و استقلال دانشگاه‌ها باید تقویت شود

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛  علیرضا منادی سپیدان در چهل‌وسومین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های سطح یک کشور که امروز در دانشگاه تهران برگزار شد با اشاره به اهمیت نظام آموزش از دوران کودکی تا دانشگاه گفت: در مجلس شورای اسلامی طی سال‌های اخیر دو اقدام اساسی در حوزه آموزش انجام شد که ایجاد رویکردی جامع به کل نظام آموزشی کشور و مدیریت زنجیره تأمین آموزش و تولید محصول علمی از جمله این دو اقدام است.

وی افزود: سازمان ملی تربیت کودک با حضور ۱۷ میلیون دانش‌آموز و یک میلیون معلم در ۱۰۸ هزار مدرسه فعالیت می‌کند و پس از آن، سالانه میلیون‌ها دانش‌آموز وارد دانشگاه‌ها می‌شوند؛ جایی که اکنون حدود سه و نیم میلیون دانشجو زیر نظر صد هزار استاد تحصیل می‌کنند.

نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به قانون مصوب مجلس هشتم در سال ۱۳۸۹ مبنی بر امکان تأسیس شرکت توسط استادان دانشگاه‌ها گفت: این قانون موانع ورود دانشگاه به عرصه کسب‌وکار را برداشت و امروز بیش از ۱۴ هزار شرکت دانشگاهی فعال هستند. اجرای قانون سال ۱۴۰۰ نیز سبب شد خانواده‌های علمی و دانش‌بنیان کشور نقش مؤثری در توسعه ملی ایفا کنند و دستاوردهایی چون تولید واکسن، احداث بیمارستان و رشد محصولات دانش‌بنیان محقق شود.

وی تصریح کرد: با وجود پیشرفت‌های قابل توجه، هنوز نواقصی در زنجیره تأمین آموزش وجود دارد که باید با اصلاح قوانین بورسی، بیمه‌ای، مالیاتی و گمرکی برطرف شود. آموزش باید به صورت یک سامانه یکپارچه از مهدکودک تا دانشگاه دیده شود.

رئیس کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به اهمیت کیفیت آموزش گفت: کشورهایی مانند فرانسه، آموزش مهارت‌های دیجیتال نظیر کدنویسی را از پنج سالگی آغاز می‌کنند، زیرا دوران طلایی یادگیری بین پنج تا شش سالگی است. سیاست‌های آموزشی ما نیز باید بر پایه چنین رویکردی تنظیم شود.

منادی سپیدان با تاکید بر نقش دانشگاه‌ها در ارتقای بهره‌وری و اقتصاد دانش‌بنیان خاطرنشان کرد: یک‌سوم رشد اقتصادی کشور وابسته به دانشگاه‌هاست. بنابراین منابع مالی، مدیریت بودجه و استقلال دانشگاه‌ها باید تقویت شود تا تولید علم و نوآوری شکل گیرد.

وی یادآور شد: بسیاری از دانشگاه‌های غیرانتفاعی از قوانین حمایتی آگاهی کافی ندارند و لازم است اجرای صحیح این مقررات مورد توجه قرار گیرد. دانشگاه‌ها باید مستقل عمل کنند و پرچمدار بهره‌وری ملی باشند.

منادی سپیدان در پایان تأکید کرد: هیچ نهادی به اندازه دانشگاه‌ها توان حل مسائل کشور را ندارد. استقلال دانشگاه‌ها، اجرای دقیق قوانین و حمایت از اساتید و دانشجویان، ستون فقرات توسعه علمی و اقتصادی کشور است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
سازماندهی اطلاعات نزدیک به ۴۰ هزار پایان‌نامه ایرانیان خارج از کشور در ایرانداک
دریادار سیاری: دشمن مجبور است با ناکامی و آبروریزی منطقه را ترک کند
هشدار قرارگاه خاتم‌ به آمریکا و کشورهای منطقه: خطا کنید هدف حملات دردناک قرار می‌گیرید
پزشکیان به نیویورک می‌رود
ماموریت «تدوین راهبردهای ملی مهاجرت» به دانشگاه علامه طباطبائی واگذار شد
«آیین‌نامه جدید مقطع دکتری عمومی پزشکی» ابلاغ شد
حرکت جهاد دانشگاهی در مسیر تقویت پیوند دانشگاه، دانشجو و جامعه
آغاز زمان حذف و اضافه دانشگاه آزاد از شنبه
پزشکیان: جلسات افزایش مبلغ کالابرگ در حال برگزاری است/انتقاد از دولت در حرف، آسان است
صنعا: بیش از ۳۱۸ کشتی از باب‌المندب عبور کردند
هشدار صنعا درباره تعطیلی فرودگاه‌های عربستان
نفتکش‌ها از محله شهران خارج می‌شوند/ پل اختصاصی انبار نفت شهران در مسیر بهره برداری
جزئیات خرید ارز واردات با اوراق گام/ الزام پرداخت نقدی برداشته شد
حضور دانشگاه‌های ایران در ۳۳ رشته از ۵۷ رشته رتبه‌بندی شانگهای ۲۰۲۶
امکان ثبت نام مجدد در آزمون دکتری وزارت بهداشت
دعوت وزیر بهداشت از مجریان برای کمک به سلامت مردم
پزشکیان: به‌هیچ‌وجه به دشمن حسن ظن نداریم/پیمان ببندیم، مردانه بر آن خواهیم ایستاد
راهنمای جامع خرید اینورتر LS؛ معرفی پرفروش‌ترین سری‌های درایو صنعتی ال اس
استاندارد سازی اقلام سازمانی با تمرکز بر هدایای تبلیغاتی الکترونیکی
دانلود کتاب نماد شناسی هری بی جوزف pdf
کیت فوتبال قسطی؛ انتخاب اجباری هواداران فوتبال
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top