تاریخ انتشار: یکشنبه 1404/09/30 - 13:57
کد خبر: 550743

نامه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی خطاب به وزیر آموزش و پروش، پیرامون ضرورت بازنگری در سیاست حذف مدارس نمونه دولتی؛

مسیر واقعی تحقق عدالت آموزشی

مسیر واقعی تحقق عدالت آموزشی

عدالت آموزشی زمانی محقق می‌شود که مسیر‌های دسترسی واقعی دانش‌آموزان به آموزش باکیفیت تقویت شود، نه آنکه به نام عدالت، این مسیر‌ها محدود یا حذف گردد. از این منظر، سیاست حذف یا تضعیف مدارس «نمونه دولتی» نیازمند تأمل و بازنگری جدی است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ وزیر محترم آموزش‌وپرورش

جناب آقای دکتر کاظمی

سلام علیکم

عدالت آموزشی زمانی محقق می‌شود که مسیر‌های دسترسی واقعی دانش‌آموزان به آموزش باکیفیت تقویت شود، نه آنکه به نام عدالت، این مسیر‌ها محدود یا حذف گردد. از این منظر، سیاست حذف یا تضعیف مدارس «نمونه دولتی» نیازمند تأمل و بازنگری جدی است.

مدارس نمونه دولتی طی سال‌ها به یکی از مهم‌ترین راه‌های دسترسی دانش‌آموزان مستعدِ دهک‌های پایین و مناطق کمتر برخوردار به آموزش باکیفیت تبدیل شده‌اند. شهریه قابل‌پرداخت‌تر این مدارس در مقایسه با مدارس غیردولتی و خاص، امکان استفاده خانواده‌هایی را فراهم کرده که توان پرداخت هزینه‌های بالا را ندارند، اما دغدغه رشد علمی فرزندان خود را جدی می‌دانند.

از سوی دیگر، سیاست بومی‌گزینی در مدارس نمونه دولتی موجب شده است رقابت آموزشی در سطح منطقه‌ای و متناسب با شرایط هر منطقه شکل بگیرد و دانش‌آموزان مناطق محروم بدون ورود به رقابت‌های نابرابر، از فرصت آموزشی مناسب برخوردار شوند. این ویژگی، نقش مهمی در کاهش نابرابری‌های منطقه‌ای داشته است.

همچنین، تأکید اساسنامه مدارس نمونه دولتی بر اولویت مناطق کم‌برخوردار و پیش‌بینی امکاناتی مانند اداره شبانه‌روزی برای دانش‌آموزان فاقد امکان رفت‌وآمد، نشان‌دهنده آن است که فلسفه تأسیس این مدارس بر مبنای تقویت عدالت آموزشی بوده است. حذف این مدارس بدون ارائه جایگزین مؤثر، می‌تواند به سوق ناخواسته دانش‌آموزان به سمت مدارس غیردولتی و تقویت بازار آموزش خصوصی منجر شود؛ پیامدی که با هدف عدالت آموزشی هم‌خوانی ندارد.

بر این اساس، انجمن اسلامی مستقل انتظار دارد وزارت آموزش‌وپرورش پیش از هر اقدام اجرایی، در این سیاست بازنگری کرده و با شفافیت، برنامه جایگزین خود را برای تضمین دسترسی دانش‌آموزان مناطق محروم و دهک‌های پایین به آموزش باکیفیت اعلام نماید.

خواهشمند است دستور فرمایید پاسخ مکتوب وزارتخانه در این خصوص ظرف حداکثر ده روز کاری ارائه شود.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
پزشکیان: توسعه دیپلماسی محور مأموریت سفیران ایران در کشورهای مقصد باشد
پزشکیان: ملت ایران صلح‌طلب است اما زیر بار زور و تحمیل نمی‌رود
پزشکیان: ظرفیت‌های گسترده‌ای برای توسعه روابط ایران و نیجریه وجود دارد
پزشکیان: وحدت کشورهای اسلامی، ضامن امنیت و ثبات منطقه است
تاج: قلعه‌نویی تا زمانی که جام ملت‌ها باشد سرمربی تیم ملی است
حزب الله لبنان: ارتباطی با فعالیت‌های بی‌ثبات کننده در سوریه نداریم
تاریخ‌سازی آرش پهالی و کسب نخستین مدال ووشو ایران
پکن و مسکو؛ همراهی راهبردی با تهران
بدون تاریخ؛ بدون نشانی
استمرار هوشمندانه زندگی در سایه امید جمعی
چهار هزار و ۳۲ حمله هوایی و موشکی عربستان به یمن
بختیاری‌زاده: نبض بازی را در اختیار داشتیم/ شجاعانه بازی کردیم
بازیکنان استقلال در پایان بازی با الشمال چه گفتند؟
آسانی: همه باید به استقلال احترام بگذارند
برگزاری اجتماع بزرگ خونخواهان رهبر شهید انقلاب در حرم مطهر رضوی
کاهش تنش در منطقه محور رایزنی عراقچی با وزیر خارجه مصر
پیروزی شیرین استقلال در عراق/ آسانی تفاوت‌ها را رقم زد
باز هم توهین بشنوم تراکتور را از زمین خارج می‌کنم
اپل کاهش سودش را پیش بینی کرد
فهرست ۱۴۰ شرکت همکار با رژیم صهیونیستی اعلام شد
هشدار باران و برف در تهران از پنجشنبه
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top