تاریخ انتشار: سه شنبه 1404/10/23 - 17:47
کد خبر: 551887

حمیدرضا فرخی نژاد؛

مرگ تاریخ

مرگ تاریخ

این روزها به وضوح مشاهده کردم که آمپول هوای پزشک احمدی‌‌ها، دستان به خون آلوده رزم‌آرا، زاهدی‌‌ها و امیراحمدی‌ها به فراموشی سپرده شده، این روزها کسی از لگدکوب کردن انقلاب مشروطه توسط آن شاه چکمه پوش نمی‌گوید. کسی از کودتای ۲۸ مرداد توسط فرزند نحسش سخن نمی‌گوید.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» یادداشت از حمیدرضا فرخی نژاد///  امروز بیش از هر زمان دیگری مرگ تاریخ احساس می‌شود. ما دیگر تاریخ نمیخوانیم که بدانیم، تاریخ نمیخوانیم که بفهمیم.

در این روزگار تاریخ بازیچه است. دیگر از تاریخ آینده و حال ترسیم نمی‌شود، تاریخ مقدم بر حال نیست. این روزها تاریخ توجیه کننده است، این روزها تاریخ مرده است. 

مرگ تاریخ را در فضای مجازی میتوان دید. آنجا که تحلیل‌ها را تقلیل می‌دهند، آنجا که روایت را تک کلمه‌ای می‌کنند، آنجا که تاریخ را تک بعدی می‌گویند، آنجا که مرده باد زنده باد سر می‌دهند و به کام ابرقدرت‌ها تاریخ را به سخره می‌گیرند.
 این روزها به وضوح مشاهده کردم که آمپول هوای پزشک احمدی‌‌ها، دستان به خون آلوده رزم‌آرا، زاهدی‌‌ها و امیراحمدی‌ها به فراموشی سپرده شده، این روزها کسی از لگدکوب کردن انقلاب مشروطه توسط آن شاه چکمه پوش نمی‌گوید. کسی از کودتای 28 مرداد توسط فرزند نحسش سخن نمی‌گوید.

کسی چپاول نفت ایران را توسط آمریکا و انگلیس به یاد نمی‌آورد و کسی نمی‌اندیشد که چرا دوباره میخواهند بر ایران دست نشانده تعیین کنند؟ یا چرا آن ملت سربلند، شاه دست نشانده را بیرون انداختند؟

به یقین این روزها تاریخ مرده است. چرا که دیگر کسی تاریخی نمی‌اندیشد. پاسخ به پرسش‌های بنیادین را از بین بردند، همان‌ها که تاریخ را بازیچه می‌خواستند.

شاید به عنوان دانشجوی تاریخ در روزگاری که تاریخ را می‌کشند، راه‌حلی جز پناه بردن به خود تاریخ نمیتوانم ارائه دهم و جمله‌ای جز این نمیتوانم بگویم که در این بمباران روایت‌ها، تاریخ بسیار بخوانیم. تاریخ را آنگونه که هست بخوانیم.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
معمای بی‌پاسخ «از کرخه تا راین» / پس از جنجال حذف سکانس تشییع امام خمینی(ره)، نسخه کامل فیلم به پلتفرم‌ها بازگشت
 ۱۱ سوال فنی ناظر به متن توافق احتمالی ایران و آمریکا
حذف روشنفکران تراز انقلاب اسلامی 
آتش سوزی انبار کالا حوالی میدان قیام در منطقه ۱۲ تهران
ادامه تجاوزات رژیم صهیونیستی به مناطق جنوبی لبنان
حمله تروریستی آمریکا به نفتکش هندی و احضار دیپلمات آمریکایی
سرمایه‌گذاری ۵ همتی برای خودکفایی در دارو و تجهیزات پزشکی
آیت‌الله اراکی خطاب به مسلمانان: حمله به منافع آمریکا یک واجب شرعی است
پزشکیان: زیرساخت‌های حیاتی، شریان‌های زندگی مردم‌اند
ترامپ با گزافه‌گویی علیه ایران: برای خاورمیانه و کل جهان صلح می‌خواهم
ادامه اقدامات خصمانه آمریکا و تحریم‌های جدید علیه ایران
مسکو: درخواست‌ها از ایران برای ازسرگیری بازرسی‌ها کاملا نامناسب است
بقایی: جام جهانی نباید بهانه‌ای برای آزار نمایندگان ورزشی ملت‌ها شود
مسکو: تحریم‌ها علیه ایران، کوبا و کره شمالی لغو شوند
جاده چالوس یک‌طرفه شد
فیلم | استاد دانشگاه: ۶ پل اصلی مسیر ترانزیت راه‌آهن ریلی ما را زدند/ ۴۰ ساعت طول کشید تا پل‌ها بازسازی شد!
ایران تنها در صورت پذیرش خواسته‌های ملت، پای میز مذاکره می‌رود
مراسم گرامیداشت سرداران شهید و شهدای اقتدار ایران برگزار شد
تکرار سیاست مذاکره و جنگ ترامپ علیه ایران
پرداخت ۲۲۸۰ میلیارد ریال خسارت به خودروهای جنگ‌زده
تصویب قطعنامه ضدایرانی در نشست شورای حکام آژانس اتمی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top