تاریخ انتشار: دوشنبه 1404/10/29 - 03:17
کد خبر: 552007

«صدام» هم به آمبولانس‌ها حمله نمی‌کرد!

«صدام» هم به آمبولانس‌ها حمله نمی‌کرد!

بر اساس اعلام سازمان اورژانس کشور، در حوادث تروریستی اخیر ۲۱۹ دستگاه آمبولانس، یک دستگاه اتوبوس آمبولانس و ۱۰ پایگاه اورژانس مورد هجمه و آسیب قرار گرفته‌اند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مهر؛ در شب‌های آشوب اخیر، صحنه‌های بی‌سابقه‌ای ثبت شد؛ از حمله به مراکز درمانی و زنده زنده سوزاندن پرستار تا آمبولانس‌هایی که به جای نقل مکان به سوی بیمارستان‌ها، خود به هدفی برای حمله تبدیل شده‌ بودند. آمارهای رسمی از سازمان اورژانس کشور، تصویری هشداردهنده از تخریب عمدی زیرساخت‌های حیاتی امداد و نجات ارائه می‌دهد.

آسیب به آمبولانس‌های اورژانس

بر اساس اعلام جعفر میعادفر، رئیس سازمان اورژانس کشور، در جریان این حوادث، ۲۱۹ دستگاه آمبولانس، یک دستگاه اتوبوس آمبولانس و ۱۰ پایگاه اورژانس مورد هجمه و آسیب قرار گرفته‌اند. از این میان، ۶ آمبولانس به طور کامل در آتش سوخته و از چرخه خدمت خارج شده‌اند و ۲۰ دستگاه دیگر در تعمیرگاه‌ها، منتظر بازگشت به خط مقدم نجات جان انسان‌ها هستند. خسارت مالی اولیه، رقمی در حدود ۲۳۰ میلیارد تومان برآورد شده است.

اما فاجعه، تنها به آهن‌پاره‌های سوخته محدود نمی‌شود. پشت این آمار، داستان انسان‌هایی است که در خط مقدم امداد، خود قربانی خشونت شده‌اند. میعادفر از مصدومیت ۵۴ کارشناس اورژانس تنها در تهران خبر می‌دهد. آسیب‌ها از سوختگی‌های شدید ۲۵ تا ۳۰ درصدی گرفته تا ضربه به سر ناشی از پرتاب سنگ، و حتی اصابت گلوله و چاقو را شامل می‌شود. برخی از این امدادگران هنوز در دوره درمان و نقاهت به سر می‌برند، در حالی که دیگران به دلیل کمبود نیرو، با وجود جراحات، دوباره به خدمت بازگشته‌اند.

شهادت یک پرستار

ابعاد تراژیک این حوادث با گزارش شهادت یکی از پرستاران در حین انجام وظیفه عمق بیشتری می‌یابد. حسین کرمانپور، رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، با اشاره به حادثه آتش‌سوزی عمدی در یکی از مراکز درمانی رشت گفت: «متاسفانه در این حادثه یکی از همکاران پرستار ما حین شیفت و ارائه خدمات به درجه رفیع شهادت نائل شد.» این واقعه دردناک نشان می‌دهد که خشونت‌ها تا چه حد مرزهای انسانی را درنوردیده و حتی قدسی‌ترین مکان‌ها و افراد آنانی که تنها مأموریتشان نجات جان انسان‌هاست را نیز هدف قرار داده است.

آنچه این رویداد را به عمقی هولناک می‌رساند، گزارش‌های تأییدشده از ممانعت عمدی اغتشاشگران از رسیدن کمک به مصدومان است. رئیس اورژانس کشور با اشاره به این "تفکر خبیثانه" توضیح می‌دهد که در مواردی، مسیر آمبولانس‌ها به عمد مسدود شده تا تیم‌های امدادی نتوانند به یاری مجروحان بروند، گویی که افزایش آمار قربانیان، بخشی از نقشه‌ی طراحی شده بوده است.

این اقدامات، ناقض قوانین بین‌المللی از جمله کنوانسیون ژنو است که آمبولانس‌ها و نیروهای درمانی را از هدف قرار گرفتن مصون می‌داند. میعادفر با مقایسه این رویداد با جنگ هشت ساله تحمیلی، تأکید کرد: «حتی صدام با همه خباثتش، به آمبولانس‌ها حمله نمی‌کرد.»

محرومیت روزانه ۸ تا ۱۰ شهروند از خدمات اورژانسی

در همین راستا حسین کرمانپور نیز با بیان اینکه «حتی حیوانات به همنوع آسیب‌دیده خود کمک می‌کنند»، بر جنبه اخلاقی ماجرا تأکید کرده و افزود: «شرافت دینی ما اجازه نمی‌دهد که محیط درمانی و امدادی مورد هجمه و حمله قرار گیرد.» این اظهارات نشان می‌دهد که این حملات نه تنها نقض قوانین، بلکه عبور از خطوط قرمز اخلاقی و دینی است.

هر آمبولانس تخریب‌شده به معنای محرومیت روزانه ۸ تا ۱۰ شهروند از خدمات اورژانسی است. این امر مستقیماً جان بیماران نیازمند به خدمات فوری از سکته قلبی تا حوادث ترافیکی را تهدید می‌کند. از بعد روانی، این حوادث تأثیرات عمیقی بر کادر درمانی داشته است. کرمانپور هشدار داده: «کادر درمان دچار وحشت می‌شوند که این مسأله بر کیفیت خدمات درمانی اثرگذار است.»

مراکز درمانی و امدادی، نماد بی‌طرفی و انسانیت در هر جامعه‌ای هستند. این مراکز همان‌گونه که کرمانپور تأکید کرده—«به هر فرد حادثه‌دیده در هر شرایطی کمک می‌کنند و هیچ تفاوتی در ارائه خدمات به افراد مختلف وجود ندارد.»

این گزارش، روایتی تلخ از روزهایی است که چرخ‌های نجات از حرکت ایستادند، نه به دلیل نقص فنی، بلکه به خاطر دست‌هایی که عامدانه ترمز حیات را کشیدند. شهادت پرستار و مدافعان امنیت و همچنین شهادت مردم عادی طی این روزها نشان داد که هدف از این اقدامات تروریستی فقط و فقط جان و مال مردم ایران بوده و این افراد با سو استفاده از اعتراضات معیشتی مردم تلاش کردند انتقام شکست سنگین جنگ دوازده روزه را با مزدوری آمریکا و اسراییل از مردم ایران بگیرند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
بی‌اطلاعی هم‌پیمانان آمریکا از جزئیات یک سفر محرمانه
وقوع درگیری‌های مسلحانه در جنوب سوریه
رد پای تل‌آویو در درگیری‌های داخلی سودان
هگست گزارش ان‌بی‌سی درباره احتمال نامزدی در انتخابات ۲۰۲۸ را تکذیب کرد
اردوغان: اسرائیل به جنگ افروزی اعتیاد دارد
برجای ماندن بیش از ۲۵۰۰ کشته و مفقودی در سیل نپال
مسئول لبنانی: اسرائیل در حال وقت‌کشی است
لفاظی‌های کاخ سفید درباره تنگه هرمز و نفت ایران
مخالفت آمریکا با تمدید مأموریت نیروهای یونیفل در جنوب لبنان
درخواست مردم اسپانیا برای قطع روابط دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی
ادعای سنتکام: آمریکا مسیر ۸۲ کشتی تجاری را تغییر داده است
گمانه‌زنی‌ها درباره رقابت هگست برای ریاست‌جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۸
مماشات با دشمن کافیست / امنیت شریان‌های تجاری منطقه باید به امنیت لبنان گره بخورد
مگر مجلس باقی گذاشته‌اید که بر آن ریاست کنید!؟
رهبر معظم انقلاب: ارتکاب هرآنچه به ضرر انسجام اجتماعی باشد، ممنوع است
اسپانیا: حملات غیر قابل‌ قبول تل‌آویو به مرکز آنروا را محکوم می‌کنیم
هگست: گزینه حملات نظامی در تنگه هرمز را منتفی نمی‌دانیم
رایزنی وزرای خارجه ژاپن و کویت درباره بازگشایی تنگه هرمز
تداوم حملات توپخانه و انفجارهای ویرانگر اشغالگران در جنوب لبنان
سی ان‌ان: چین تحریم‌های «یک‌جانبه» آمریکا علیه ایران را نمی‌پذیرد
تاکید نوری المالکی بر ضرورت پرهیز از تنش داخلی در عراق
رشته روابط بین المل و دیپلماسی با ۹۰ درصد تغییر به دانشگاه ها ابلاغ شد
۵ شهریور آخرین مهلت اعلام علاقه‌مندی به آزمون‌های عملی کنکور ۱۴۰۵
تقویم آموزشی ۱۴ دانشگاه برتر کشور/ شروع کلاس‌ها از اواخر شهریور
آغاز انتخاب رشته داوطلبان مجاز آزمون کارشناسی‌ارشد ۱۴۰۵ از ۵ شهریور
اعلام نتایج تکمیل ظرفیت دوازدهمین امتحان مشترک دستگاه‌های اجرایی
افتتاح دفتر تبادل علم و فناوری جهان اسلام در دانشگاه صنعتی امیرکبیر
نتایج اولیه آزمون کارشناسی‌ارشد ۱۴۰۵ منتشر شد
دستگیری ۸۴ متخلف و کلاهبردار کنکور سراسری/ شناسایی ۲ نفر پس از تصویربرداری از سؤالات کنکور
آغاز ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری پیام نور از ۷ شهریور
قراردادهای بلندمدت دانشگاه‌ها برای حل مسائل کلان کشور
دفاع وزیر علوم از طرح جدید تغذیه/ دانشجو متوجه هیچ تغییری نمی‌شود
بزرگداشت شهیده سیده بشری خامنه‌ای در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد
امروز آخرین فرصت شرکت در آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی علوم پزشکی ۱۴۰۵
امتحانات ترم تابستان دانشگاه خوارزمی حضوری برگزار می‌شود
پذیرش پژوهشگر پسادکتری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر
زمان ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری ۱۴۰۵ دانشگاه الزهرا(س) اعلام شد
برنامه ویژه وزارت علوم برای بهبود تغذیه دانشجویان در سال تحصیلی جدید
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top