تاریخ انتشار: چهارشنبه 1404/11/08 - 22:02
کد خبر: 552410

عراقچی:

تماسی با ویتکاف نداشته‌ام

تماسی با ویتکاف نداشته‌ام

وزیر امور خارجه در خصوص احتمال تبادل پیام ایران با طرف آمریکایی، اظهار کرد: در روزهای گذشته تماسی بین بنده و آقای ویتکاف وجود نداشته است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران در خصوص احتمال تبادل پیام ایران با طرف آمریکایی، اظهار کرد: در روزهای گذشته تماسی بین بنده و آقای ویتکاف وجود نداشته است در عین حال که ما نیز تقاضایی برای مذاکره نداشته‌ایم.

وی ادامه داد: البته واسطه‌ها فعال هستند و ما نیز با واسطه‌ها در تماس هستیم.

در فضای تهدید نمی‌توان از مذاکره صحبت کرد

عراقچی عنوان کرد: اگر آمریکا به دنبال مذاکره است در فضای تهدید نمی‌توان از مذاکره صحبت کرد. مذاکره مرام خودش را دارد و باید از موضع برابر و با احترام متقابل انجام شود.

وزیر امور خارجه ادامه داد: ما با این واسطه‌ها که تلاش می‌کنند با حسن نیت نقشی را ایفا کنند، در تماس هستیم. ولیکن هنوز هیچ تصمیمی گرفته نشده و درخواستی از سمت ما وجود ندارد.

عراقچی در پاسخ به پرسشی درباره اعلام امارات و عربستان سعودی نسبت به ممانعت استفاده از حریم هوایی این کشورها برای حمله به ایران و تعامل‌ ایران با کشورهای عربی برای جلوگیری از جنگ، یادآور شد: تماس‌های ما با آنان مستمر و مرتب ادامه دارد. سفیرانشان در اینجا در تماس مستقیم با وزارت امور خارجه هستند. من با وزرا در تماس هستم و دیشب هم با وزیر خارجه قطر صحبت کردم.

وی ادامه داد: به نظرم این نگرش در کل منطقه وجود دارد که تهدید نظامی باعث بی‌ثباتی در کل منطقه است، به‌خصوص با توجه به ویژگی‌هایی که حضور آمریکا در منطقه دارد. این فهم مشترک وجود دارد و منطقه کاملاً علیه تهدید نظامی است و همه معتقد هستند بی‌ثباتی منجر به چالش‌های عمده برای منطقه خواهد شد. بنابراین کشورهای منطقه با این موضوع مخالف هستند.

وزیر امور خارجه با اشاره به تمایل کشورهای مختلف برای وساطت میان ایران و آمریکا، تصریح کرد: مواضع ما مشخص است؛ مذاکره با تهدید نمی‌تواند جور دربیاید و مذاکره در شرایطی باید صورت بگیرد که از تهدیدها و زیاده‌خواهی‌ها دست کشیده شود.

برنامه‌ای برای دیدار با گروسی نداریم

عراقچی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره امکان دیدار با رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در روزهای آتی گفت: فعلا برنامه‌ای برای دیدار با گروسی نداریم.

اعمال دیپلماسی از طریق تهدید نظامی نمی‌تواند مفید باشد

وی در پاسخ به پرسشی درباره همزمانی صحبت از مذاکره و شکل‌گیری آرایش نظامی پیرامون ایران از سوی آمریکا، خاطر نشان کرد: در عرصه بین‌الملل این‌ها همیشه با هم بوده‌اند؛ یعنی هم تهدید و هم دیپلماسی. بحث نظامی و دیپلماسی همیشه مطرح بوده و دنبال می‌شده و هر کدام مسیر خودش را دارد. موضع ما هم دقیقاً همین است که اعمال دیپلماسی از طریق تهدید نظامی نمی‌تواند نتیجه‌بخش و مفید باشد. اگر می‌خواهند مذاکره شکل بگیرد، حتماً باید تهدید، زیاده‌خواهی و طرح موضوعات غیرمنطقی را کنار بگذارند.

وزیر امور خارجه افزود: اینکه یک طرف بخواهد با استفاده از زور به مقاصد خودش برسد، قابل‌قبول نیست و نامش هم دیپلماسی نیست.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
سازماندهی اطلاعات نزدیک به ۴۰ هزار پایان‌نامه ایرانیان خارج از کشور در ایرانداک
دریادار سیاری: دشمن مجبور است با ناکامی و آبروریزی منطقه را ترک کند
هشدار قرارگاه خاتم‌ به آمریکا و کشورهای منطقه: خطا کنید هدف حملات دردناک قرار می‌گیرید
پزشکیان به نیویورک می‌رود
ماموریت «تدوین راهبردهای ملی مهاجرت» به دانشگاه علامه طباطبائی واگذار شد
«آیین‌نامه جدید مقطع دکتری عمومی پزشکی» ابلاغ شد
حرکت جهاد دانشگاهی در مسیر تقویت پیوند دانشگاه، دانشجو و جامعه
آغاز زمان حذف و اضافه دانشگاه آزاد از شنبه
پزشکیان: جلسات افزایش مبلغ کالابرگ در حال برگزاری است/انتقاد از دولت در حرف، آسان است
صنعا: بیش از ۳۱۸ کشتی از باب‌المندب عبور کردند
هشدار صنعا درباره تعطیلی فرودگاه‌های عربستان
نفتکش‌ها از محله شهران خارج می‌شوند/ پل اختصاصی انبار نفت شهران در مسیر بهره برداری
جزئیات خرید ارز واردات با اوراق گام/ الزام پرداخت نقدی برداشته شد
حضور دانشگاه‌های ایران در ۳۳ رشته از ۵۷ رشته رتبه‌بندی شانگهای ۲۰۲۶
امکان ثبت نام مجدد در آزمون دکتری وزارت بهداشت
دعوت وزیر بهداشت از مجریان برای کمک به سلامت مردم
پزشکیان: به‌هیچ‌وجه به دشمن حسن ظن نداریم/پیمان ببندیم، مردانه بر آن خواهیم ایستاد
راهنمای جامع خرید اینورتر LS؛ معرفی پرفروش‌ترین سری‌های درایو صنعتی ال اس
استاندارد سازی اقلام سازمانی با تمرکز بر هدایای تبلیغاتی الکترونیکی
دانلود کتاب نماد شناسی هری بی جوزف pdf
کیت فوتبال قسطی؛ انتخاب اجباری هواداران فوتبال
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top