تاریخ انتشار: چهارشنبه 1404/11/15 - 01:08
کد خبر: 552691

از تأمین داروهای تک‌نسخه‌ای تا حمایت از بیماران در برابر تورم

از تأمین داروهای تک‌نسخه‌ای تا حمایت از بیماران در برابر تورم

سرپرست سازمان تدارکات پزشکی هلال احمر از تأمین داروهای تک‌نسخه‌ای و حمایت از بیماران در برابر قیمت‌های بالای داروها و تجهیزات پزشکی خبر داد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، محمدرضا شانه ساز،سرپرست سازمان تدارک پزشکی هلال احمر در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه هم‌اکنون در کشور حدود ۱۷ هزار و ۵۰۰ داروخانه فعال وجود دارد، اظهار داشت: این داروخانه‌های روزانه بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ قلم دارو به مردم ارائه می‌کنند.

شانه‌ساز ادامه داد: سطح داروسازی ایران در منطقه غرب آسیا از نظر دانش و فناوری در رتبه نخست قرار دارد و بیش از ۷۰ درصد مواد اولیه داروها در داخل کشور تولید می‌شود.

رئیس سازمان تدارکات پزکشی هلال احمر تصریح کرد: باید عمق تولید مواد اولیه دارویی به سرعت افزایش یابد تا نگرانی‌ها در این حوزه برطرف شده و سرعت تأمین داروها بیش از پیش ارتقا یابد.

وی خاطرنشان کرد: جمعیت هلال احمر و سازمان تدارکات پزشکی این جمعیت، ۴۰ داروخانه تخصصی و فوق تخصصی در سراسر کشور اداره می‌کنند که خدمات دارویی خود را به هموطنان ارائه می‌دهند.

شانه‌ساز گفت: در تهران، داروخانه شهر تهران تحت مدیریت سازمان تدارکات پزشکی هلال احمر فعالیت می‌کند. در جریان جنگ ۱۲ روزه، داروخانه‌های جمعیت هلال احمر در تهران به صورت کامل به ارائه خدمات ادامه دادند و یکی از معدود داروخانه‌هایی بودند که هرگز خدمات آن‌ها قطع نشد.

راه‌اندازی سامانه نوبت‌دهی آنلاین

وی بیان کرد: از جمله اقدامات نوین در این حوزه، راه‌اندازی سامانه نوبت‌دهی آنلاین است که هم‌اکنون در سراسر کشور فعال شده است. این سامانه موجب کاهش صف مراجعه‌کنندگان و افزایش سرعت ارائه خدمات شده و امکان بارگذاری نسخه و مشاهده قیمت داروها را برای بیماران فراهم می‌کند. پس از آماده‌سازی دارو، مراجعه‌کنندگان می‌توانند بدون انتظار طولانی، داروی خود را دریافت کنند.

وی گفت: داروخانه‌های هلال احمر روزانه به حدود ۲ تا ۳ هزار بیمار خدمات تخصصی ارائه می‌دهند که بخش عمده این مراجعه‌کنندگان از استان‌های دیگر کشور به تهران مراجعه می‌کنند. تلاش مسئولان بر این است که فرآیند ارائه و دریافت دارو در کمترین زمان ممکن انجام شود.

سرپرست سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلال‌احمر با تأکید بر ماهیت کاملاً بشردوستانه فعالیت‌های دارویی این مجموعه گفت: دارو و تجهیزات پزشکی مشمول ملاحظات انسانی هستند، با این حال در عمل محدودیت‌ها و موانعی وجود دارد که روند تأمین را دشوار می‌کند.

وی اظهار کرد: شرکت‌های دارویی و مجموعه‌های وابسته به هلال‌احمر صرفاً در چارچوب اهداف انسان‌دوستانه فعالیت می‌کنند و انتظار می‌رود در حوزه دارو، استثناهای واقعی در نظر گرفته شود. با این وجود، در عمل این استثناها همیشه به شکل مؤثر اجرا نمی‌شود. به همین دلیل از ظرفیت‌های بین‌المللی، ارتباطات جمعیت هلال‌احمر در سطح جهان و تعامل از طریق سفارتخانه‌ها با کشورهای همکار برای تسهیل تأمین دارو استفاده می‌شود.

عدم رقابت با بخش خصوصی

وی تأکید کرد: هدف هلال‌احمر ورود به رقابت با بخش خصوصی نیست. هر جا بخش خصوصی توان پوشش داشته باشد، مداخله‌ای صورت نمی‌گیرد و فعالیت‌ها در چارچوب سیاست‌های کلان نظام و با مجوزهای قانونی انجام می‌شود. تمرکز هلال‌احمر بر حوزه‌هایی است که تأمین دارو برای بیماران دشوار یا غیرممکن است.

حمایت از بیماران در برابر قیمت‌های بالا

سرپرست سازمان تدارکات پزشکی با اشاره به بالا بودن قیمت برخی داروهای تخصصی و دانش‌بنیان گفت: بسیاری از این داروها تحت پوشش کامل بیمه نیستند. بر همین اساس، بخش حمایتی هلال‌احمر و واحدهای مددکاری تلاش می‌کنند برای بیماران نیازمند کمک‌هزینه تأمین کنند.

وی افزود: با وجود لزوم پرداخت مطالبات شرکت‌های تأمین‌کننده، در بسیاری موارد تخفیف‌های قابل توجهی گرفته می‌شود و حتی مواردی بوده که به دلیل افزایش شدید قیمت، مابه‌التفاوت از بیمار دریافت نشده است. این حمایت‌ها به‌صورت موردی و بر اساس ارزیابی وضعیت بیمار انجام می‌شود.

حجم مراجعات و هشدار نسبت به بازار غیررسمی

به گفته وی، داروخانه‌های هلال‌احمر به‌طور متوسط روزانه حدود دو هزار مراجعه‌کننده دارند که بخش قابل توجهی از آن‌ها بیماران با نسخه‌های تخصصی هستند. او نسبت به تهیه دارو از بازار غیررسمی هشدار داد و تأکید کرد این مسیر به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

فعالیت داروخانه‌ها در چارچوب مجوزهای رسمی

سرپرست سازمان تدارکات پزشکی تصریح کرد: تأسیس و فعالیت داروخانه‌ها منوط به مجوز سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت است و هلال‌احمر در این زمینه تابع مقررات است. تلاش این سازمان گسترش عمق و کیفیت خدمات در چارچوب قوانین موجود است.

تأمین داروهای تک‌نسخه‌ای

وی گفت: در حوزه داروهای تک‌نسخه‌ای، حدود ۱۷ شرکت با هلال‌احمر همکاری دارند که تنها یکی از آن‌ها وابسته به مجموعه هلال‌احمر است و سایر شرکت‌ها خصوصی هستند. برای تأمین این داروها فراخوان داده می‌شود و شرکت‌ها پایین‌ترین قیمت قابل تأمین را پیشنهاد می‌کنند. در حال حاضر حدود ۸۰ قلم داروی تک‌نسخه‌ای از این مسیر تهیه می‌شود.

وی افزود: حدود ۹۵ درصد داروهای موجود در فهرست رسمی کشور در شبکه دارویی قابل دسترسی است و تمرکز هلال‌احمر بر اقلام خاص و کم‌دسترسی است.

توسعه خدمات غیرحضوری

سرپرست سازمان تدارکات پزشکی به راه‌اندازی سامانه‌های نوبت‌دهی و خدمات غیرحضوری اشاره کرد و گفت: توسعه این سامانه‌ها باعث می‌شود بیماران پیش از مراجعه از وضعیت دارو مطلع شوند و از مراجعات غیرضروری و بازگشت دست‌خالی جلوگیری شود.

خدمات بشردوستانه فراتر از دارو

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به خدمات امدادی هلال‌احمر گفت: در بسیاری از کشورها خدمات امداد و نجات رایگان نیست، اما در ایران این خدمات به‌صورت رایگان ارائه می‌شود. مواردی وجود داشته که اتباع خارجی از دریافت این خدمات رایگان شگفت‌زده شده‌اند.

وی همچنان تأکید کرد: رویکرد هلال‌احمر کاهش رنج بیماران، تسهیل دسترسی به دارو و ارائه خدمات بشردوستانه در چارچوب قوانین و با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی و بین‌المللی است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
وارد آمدن خسارت‌ شدید به پهپادهای آمریکا در جنگ با ایران
رایزنی ولیعهد عربستان و فرمانده سنتکام درباره تحولات منطقه
نگرانی صهیونیست‌ها از بازسازی سریع توان موشکی ایران
حملات موشکی و پهپادی به مواضع مزدوران عربستان در غرب یمن
رسانه‌های صهیونیستی: جنگ ایران شکستی راهبردی برای آمریکا و اسرائیل بود
مردم، آزمایشگاه تصمیمات اقتصادی دولت نیستند
عربستان ائتلاف دفاعی دریایی جدید تشکیل داد
نشریه امریکایی از بن‌بست در برنامه فروش جنگنده‌های F-۳۵ به ترکیه خبرداد
آمریکا: ارتش اوکراین با کمبود شدید نیروی انسانی مواجه است
مسئول سابق موساد: شکست دادن نظامی ایران غیر ممکن است
تداوم حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
مصرف بنزین ایران فاصله معناداری با الگوی بهینه دارد
واکنش کمال شرف، کاریکاتوریست یمنی به تقدیر خاخام اسرائیلی از تغییر کتب درسی عربستان
فیلم | پاسخ دقیق علی خضریان به پرسشی درباره چگونگی کنشگری دانشگاه در خصوص مسئله "مقاومت"
فیلم | چه کارهایی در تشکیلات دانشجویی نباید کرد؟
ابراهیم عزیزی: بی‌ثباتی منطقه‌ای با واکنش قاطع ایران روبه‌رو می‌شود
آلودگی نفتی سواحل جزیره قشم ناشی از آثار تجاوز نظامی خارجی است
جروزالم‌پست: ایران دوباره ارتش اسرائیل را شوکه کرد
اتهامات آمریکا علیه ایران درباره یمن بی اساس است
تهاجمی شدن جنگ درصورت عدم تحقق شروط ایران معادلات را دگرگون می‌کند
رئیس سازمان بسیج اساتید انتصاب فرمانده بسیج مستضعفین را تبریک گفت
آغاز نام‌نویسی بیست‌ودومین فراخوان جذب هیئت علمی پزشکی از فردا
اعلام زمان ثبت‌نام فراخوان جذب اعضای هیئت‌علمی پیمانی وزارت بهداشت
ابتکار دانشگاه میشیگان برای کاهش استرس دانشجویان
شرایط پذیرش دانشجوی بدون آزمون در دوره‌های ارشد و دکتری اعلام شد
ممنوعیت تحصیل همزمان و شرکت پذیرفته‌شدگان دوره‌های رایگان در آزمون ارشد علوم پزشکی
اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی علوم ارتباطات و رسانه ایران تشکیل شد
دانش ارتباطات راهبرد اصلی جلوگیری از شکاف‌های اجتماعی
اعلام جزئیات برگزاری و نحوه‌ دریافت کارت‌ شرکت در کنکور و پذیرش دانشجو-معلم
سهمیه مناطق جنگی در آزمون ارشد علوم پزشکی اعلام شد
مهلت ثبت‌نام آزمون‌های خارج از کشور علوم پزشکی تمدید شد
برگزاری آزمون سراسری با حضور ۴۸۷ داوطلب در اردستان
دانشگاه‌های بحران‌زده انگلیس در تیررس سرمایه‌گذاران اروپایی
کدام مقالات علمی بیشترین نقش را در ثبت اختراعات داشته‌اند؟
سرپرست صندوق رفاه دانشجویان تغییر کرد
پیوند میان دانشگاه و محیط‌زیست از مسیر انجمن‌های علمی تقویت می‌شود
اعلام زمان ثبت‌نام فراخوان جذب اعضای هیئت‌علمی پیمانی وزارت بهداشت
شکست سنگین دانشگاه کمبریج مقابل استاد افشاگر
انتشار فراخوان پیش‌ثبت‌نام طرح ملی «کیمیا»؛ شبکه ملی توانمندسازی فعالان فرهنگی و هنری دانشگاه‌ها
منتظری: مناظره دانشجویی قدرت تحلیل در جنگ شناختی را تقویت می‌کند
تسهیلات دانشجویان علوم پزشکی ۱۵ درصد افزایش یافت
مهلت ثبت‌نام آزمون‌های خارج از کشور علوم پزشکی تمدید شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top