تاریخ انتشار: دوشنبه 1404/11/27 - 19:00
کد خبر: 553200

مسئله جمعیت سیاسی نیست؛ باید علمی و با مشارکت مردم اقدام کنیم

مسئله جمعیت سیاسی نیست؛ باید علمی و با مشارکت مردم اقدام کنیم

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: سیاست‌های جمعیتی باید بر پایه نگاه علمی، شفافیت در بیان واقعیت‌ها و جلب مشارکت آگاهانه مردم دنبال شود تا بتوان به نتایج پایدار و مؤثر دست یافت.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از وزارت بهداشت، علیرضا رئیسی در نشست کشوری مدیران جوانی جمعیت که در مرکز همایش های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد با تأکید بر اینکه موضوع جمعیت صرفاً یک بحث آماری یا عددی نیست، گفت: مسئله جمعیت یک موضوع راهبردی و ملی است و نباید آن را سیاسی یا جناحی کرد. اگر این موضوع برای کشور اهمیت دارد، همه باید پای کار بیایند و مسئولانه عمل کنند.

وی با اشاره به روند نزولی شاخص‌های جمعیتی افزود: نمی‌توان با بزرگ‌نمایی برخی اعداد محدود، تصویر غیرواقعی از وضعیت ارائه داد. افزایش اندک فرزندان چهارم و پنجم، در حالی که ازدواج کاهش یافته و تولد فرزندان اول و دوم افت کرده، تأثیر معناداری بر نرخ باروری کل ندارد. اگر روند مطلوب نیست، باید صادقانه بپذیریم و برای اصلاح آن برنامه‌ریزی کنیم.

رئیسی تصریح کرد: کاهش تعداد ازدواج‌ها، افزایش مرگ‌ومیر و استمرار نرخ باروری پایین، واقعیت‌هایی است که باید بدون تعارف درباره آن صحبت شود. بهترین رویکرد در حکمرانی آن است که اگر مسیر نتیجه‌بخش نیست، شجاعانه اعلام کنیم و به دنبال راهکارهای جدید و مؤثر باشیم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت دو اصل «مشارکت مردم» و «رویکرد علمی» را پایه موفقیت سیاست‌های جمعیتی دانست و گفت: هر برنامه‌ای در حوزه جمعیت اگر بدون در نظر گرفتن نقش مردم و بدون پشتوانه علمی اجرا شود، محکوم به شکست است. مسائل اجتماعی پیچیده‌اند و نمی‌توان با تحلیل‌های ساده و خطی آن‌ها را حل کرد.

وی با هشدار نسبت به انحراف بحث‌های جمعیتی به حاشیه‌ها و طرح دیدگاه‌های غیرکارشناسی افزود: ارائه اطلاعات نادرست یا تحلیل‌های احساسی کمکی به حل مسئله نمی‌کند. جامعه علمی باید فعالانه وارد میدان شود، نقد کند، پیشنهاد دهد و بر مبنای داده‌های دقیق تصمیم‌سازی شود.

رئیسی تأکید کرد: اگر بتوانیم حتی یک خانواده را با استدلال علمی، امیدآفرینی و حمایت واقعی برای داشتن یک فرزند بیشتر متقاعد کنیم، خدمتی بزرگ به آینده ایران کرده‌ایم. حل چالش جمعیت نیازمند همدلی، صداقت و کار علمی مستمر است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
جذب بسیاری از دانشجویان رشته‌های دریایی در شرکت‌های کشتیرانی
گلایه بیماران خودایمنی از کمبود دارویی؛ غذا و دارو واکنش نشان داد
میانگین تعداد فرزند ایده‌آل برای ایرانیان ۲.۵ فرزند است
اعلام برنامه‌های چهلم شهدای اغتشاشات اخیر در استان تهران
فراخوان هشتمین جشنواره دانشجویی «قلم» دانشگاه آزاد
مسئله جمعیت سیاسی نیست؛ باید علمی و با مشارکت مردم اقدام کنیم
کلاس‌های دانشگاه الزهرا حضوری شد
زنانی که جنگ را به صحنه‌ای برای پرورش ایمان بدل کردند
بروجردی: خلع سلاح ایران محقق نمی‌شود
دیدار و گفتگوی رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ با عراقچی در ژنو
زلزله ۴ ریشتری در عسلویه خسارتی نداشته است
استاندار تهران مردم را به مراسم چهلم شهدای دی‌ماه دعوت کرد
انواع مالیات و ابزارهای مالیاتی در اقتصاد جهانی
فرماندار کالیفرنیا: آمریکا منبع بی‌ثباتی در جهان شده است
عربستان: اسرائیل هیچ حاکمیتی بر اراضی اشغالی ندارد
هوش مصنوعی چینی به سطحی جدید رفت
جزیره اپستین و روح عریان لیبرالیسم
دشمن از پروژه براندازی ناامید نشده است؛ ضرورت تغییر برخی ساختارها
تعیین سقف تسهیلات ارزان قیمت مسکن برای مددجویان
برگزیدگان جشنواره خوارزمی معرفی شدند
قالیباف: افزایش قیمت بنزین به لیتری ۶۰ هزار تومان صحت ندارد
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top