تاریخ انتشار: دوشنبه 1404/11/27 - 19:28
کد خبر: 553204

گلایه بیماران خودایمنی از کمبود دارویی؛ غذا و دارو واکنش نشان داد

گلایه بیماران خودایمنی از کمبود دارویی؛ غذا و دارو واکنش نشان داد

صبح امروز تعدادی از مبتلایان به بیماری‌های التهابی و روماتیسمی مقابل ساختمان سازمان غذا و دارو تجمع کردند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مهر؛ صبح امروز بیش از ۱۰۰ نفر از بیماران مبتلا به بیماری‌های خودایمنی از جمله بیماری‌های التهابی روده مانند کرون و کولیت، بیماری‌های روماتیسمی و سوریازیس، مقابل ساختمان سازمان غذا و دارو تجمع کردند و این بیماران نسبت به کمبود طولانی‌مدت داروی حیاتی خود و توزیع نامناسب آن اعتراض دارند.

به گفته تجمع‌کنندگان، این دارو که عمدتاً به‌صورت تزریقی و در بسیاری موارد فقط در مراکز درمانی یا بیمارستان‌ها قابل تزریق است، باید به‌صورت منظم و ماهانه (گاهی دو تا پنج ویال در ماه) مصرف شود و قطع یا تأخیر در تزریق آن می‌تواند عوارض جبران‌ناپذیری به همراه داشته باشد.

بیماران می‌گویند: حدود یک سال است که تهیه این دارو با دشواری جدی مواجه شده است. اگرچه مسئولان اعلام کرده‌اند که دارو وارد شده و در حال توزیع است.

اما به گفته بیماران، دارو در داروخانه‌ها موجود نیست و هر بار که برای پیگیری مراجعه می‌کنند، با وعده «فردا» مواجه می‌شوند.

گلایه بیماران خودایمنی از کمبود دارویی؛ غذا و دارو واکنش نشان داد

یکی از بیماران در گفت‌وگو با خبرنگار ما اظهار کرد: این دارو با بیمه حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان تمام می‌شود، اما در بازار آزاد هر ویال بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون تومان فروخته می‌شود و اگر بیمار ماهانه سه تا پنج عدد نیاز داشته باشد، تأمین آن عملاً غیرممکن است.

برخی بیماران مدعی‌اند دارویی که باید از مسیر رسمی داروخانه‌های منتخب توزیع شود، سر از بازار آزاد درآورده و با قیمت‌های چند ده برابری به فروش می‌رسد. یکی از مراجعه‌کنندگان گفت: دارو را از دلال خریدم، بسته‌بندی بیمارستانی داشت، یعنی از شبکه رسمی خارج شده و وارد بازار آزاد شده است.

بیماران هشدار می‌دهند: وقفه در مصرف این دارو می‌تواند منجر به تشدید التهاب، خونریزی‌های گوارشی، تورم بدن، مشکلات حرکتی و حتی بی‌اثر شدن دارو در آینده شود؛ چراکه در برخی موارد، بدن نسبت به دارو آنتی‌بادی تولید می‌کند و در صورت قطع و وصل شدن درمان، احتمال کاهش اثربخشی وجود دارد.

یکی دیگر از بیماران گفت: می‌خواستم برای کشور مدال‌آوری کنم، اما حالا در صف دارو هستم، به‌خاطر همین بیماری و نرسیدن دارو، صلاحیتم رد شد. چند سال است با این شرایط درگیرم.

بیماران اعلام کردند که تا زمانی که پاسخ روشنی درباره زمان دقیق توزیع دارو و نحوه نظارت بر شبکه پخش دریافت نکنند، به پیگیری خود ادامه خواهند داد. به گفته آنان، تعداد بیماران مصرف‌کننده این دارو در کشور چند هزار نفر برآورد می‌شود و تداوم این وضعیت می‌تواند تبعات جدی برای سلامت آنان داشته باشد.

خبرنگار مهر برای پیگیری؛ موضوع را از سازمان غذا و دارو پیگیری کرد و محمد هاشمی سخنگوی سازمان غذا و دارو به ابهامات مطرح شده پاسخ داد.

توزیع داروی اینفلیکسی‌مب برای بیماران مبتلا به بیماری‌های خودایمن ادامه دارد

محمد هاشمی، سخنگوی سازمان غذا و دارو، اعلام کرد: امروز حدود ۱۷ نفر از بیماران مبتلا به بیماری‌های خودایمن برای دریافت داروی اینفلیکسی‌مب (Remicade/رمیکید) مراجعه کردند. نماینده اداره کل دارو در این دیدار، روند توزیع دارو و نحوه دریافت آن را برای بیماران توضیح داد تا زمان و مکان دقیق دریافت داروی خود را بدانند و فرآیند توزیع شفاف شود.

وی افزود: بخشی از محموله وارداتی هفته گذشته توزیع شده و مقرر شده است بیماران فردا به داروخانه‌های منتخب مراجعه کنند تا داروی خود را دریافت کنند. دکتر هاشمی تأکید کرد که سازمان غذا و دارودر تلاش و پیگیر تأمین به موقع دارو برای بیماران است تا هیچ مشکلی در دسترسی آنها ایجاد نشود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
جذب بسیاری از دانشجویان رشته‌های دریایی در شرکت‌های کشتیرانی
گلایه بیماران خودایمنی از کمبود دارویی؛ غذا و دارو واکنش نشان داد
میانگین تعداد فرزند ایده‌آل برای ایرانیان ۲.۵ فرزند است
اعلام برنامه‌های چهلم شهدای اغتشاشات اخیر در استان تهران
فراخوان هشتمین جشنواره دانشجویی «قلم» دانشگاه آزاد
مسئله جمعیت سیاسی نیست؛ باید علمی و با مشارکت مردم اقدام کنیم
کلاس‌های دانشگاه الزهرا حضوری شد
زنانی که جنگ را به صحنه‌ای برای پرورش ایمان بدل کردند
بروجردی: خلع سلاح ایران محقق نمی‌شود
دیدار و گفتگوی رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ با عراقچی در ژنو
زلزله ۴ ریشتری در عسلویه خسارتی نداشته است
استاندار تهران مردم را به مراسم چهلم شهدای دی‌ماه دعوت کرد
انواع مالیات و ابزارهای مالیاتی در اقتصاد جهانی
فرماندار کالیفرنیا: آمریکا منبع بی‌ثباتی در جهان شده است
عربستان: اسرائیل هیچ حاکمیتی بر اراضی اشغالی ندارد
هوش مصنوعی چینی به سطحی جدید رفت
جزیره اپستین و روح عریان لیبرالیسم
دشمن از پروژه براندازی ناامید نشده است؛ ضرورت تغییر برخی ساختارها
تعیین سقف تسهیلات ارزان قیمت مسکن برای مددجویان
برگزیدگان جشنواره خوارزمی معرفی شدند
قالیباف: افزایش قیمت بنزین به لیتری ۶۰ هزار تومان صحت ندارد
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top