تاریخ انتشار: سه شنبه 1405/01/18 - 17:04
کد خبر: 555178

پشت پرده اصابت دقیق تهاجم دشمن به مرکز GPU هوش مصنوعی دانشگاه صنعتی شریف؛

ردپای شریفی‌زارچی در حمله به دانشگاه شریف

ردپای شریفی‌زارچی در حمله به دانشگاه شریف

اصابت دقیق به زیرساخت‌های حیاتی پردازش و GPU دانشگاه شریف، فقط یک حمله نظامی نبود؛ این عملیات، بوی یک «خیانت در سطح نخبگانی» می‌دهد. دسترسی به جزئیات فنی و نقاط حساس، فرضیه نقش‌آفرینی عوامل داخلی با پیوندهای خارجی را تقویت کرده؛ فرضیه‌ای که حالا نام شریفی زارچی را بر زبان‌ها انداخته است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»اصابت دقیق به زیرساخت‌های پردازشی و مرکز GPU دانشگاه صنعتی شریف، فراتر از یک خسارت فیزیکی، زنگ خطر «نفوذ در لایه نخبگانی» را بار دیگر به صدا درآورده است. اشراف بر جزئیات فنی و مکانی این مرکز که در تخصص حوزه‌هایی نظیر هوش مصنوعی و بیوانفورماتیک است، فرضیه همکاری «نقشه راه داخلی» با سرویس‌های جاسوسی بیگانه را تقویت کرده است.

از تخصص علمی تا ردیابی امنیتی

در پی حمله دشمن به دانشگاه شریف، حسین اسدی استاد دانشکده مهندسی کامپیوتر و مدیر مرکز پردازش سریع دانشگاه اعلام کرد: با حمله دشمن، علاوه بر اینکه خدمات پردازش سریع متوقف شد، خدمات هوش مصنوعی پایه که معادل خدمات چت جی بی تی بود و توسط جوانان نصب و راه اندازی شده بود نیز متوقف شده است.

این مرکز، حوزه فعالیت چهره‌هایی چون علی شریفی زارچی بود که دسترسی گسترده‌ای به زیرساخت‌های داده‌ای و شبکه پردازش سنگین دانشگاه داشته‌اند و اکنون از زاویه‌ای جدید مورد نقد قرار گرفته است. تحلیلگران معتقدند مواضع سیاسی تند و همسویی با ضد انقلاب به خصوص سرویس سیا و موساد، نمی‌تواند از احتمال انتقال دانشِ زیرساختی به دشمن جدا باشد.

زارچی زمان حضور در ایران، به‌عنوان مدرس هوش مصنوعی و عضو هیات علمی این بخش از دانشگاه، فعالیت داشت.

علی‌اکبر افضل، کارشناس مسائل امنیتی، در تحلیلی پیرامون این حادثه می‌گوید: «دقت در هدف قرار دادن سرورهای خاص، نشان از یک عملیات ترکیبی دارد. دشمن با بهره‌گیری از عوامل نفوذی در بدنه دانشگاهی و پیوند عملیاتی با هسته‌های معاند نظیر سازمان مجاهدین، موفق شده است نقاط کور و حساس پدافند غیرعامل ما را در حوزه فناوری‌های نوظهور شناسایی کند.»

کنارهم گذاشتن قطعات این پازل، ردپای شریفی زارچی در چرایی حمله آمریکا و اسرائیل به دانشگاه شریف و خاصتا مرکز سخت افزار هوش مصنوعی ایران را، روشن تر میکند.

پیشینه نفوذ؛ از محیط زیست تا هوش مصنوعی

منابع آگاه معتقدند این الگو، تکرار سناریوی دهه ۹۰ شمسی است. در آن دوره، تحت لوای فضای ایجاد شده پس از برجام، تعدادی از افراد آموزش‌دیده در غرب با مأموریت‌های خاص و در کسوت استاد دانشگاه یا نخبه علمی وارد زیرساخت‌های حیاتی شدند. نمونه بارز این جریان در پرونده جاسوسان اسرائیلی محیط زیست (موسسه حیات وحش میراث پارسیان) و حضور افرادی چون کاوه مدنی  به عنوان نخبه، در بدنه علمی و اجرایی دیده شد که منجر به خروج اطلاعات حساس از کشور گشت.

نگرانی از آلودگی امنیتی در بدنه دانشجویی

بازداشت‌های سال‌های اخیر در دانشگاه شریف که پرده از ارتباط برخی دانشجویان با سازمان‌های تروریستی همچون سازمان منافقین و سرویس‌های غربی برداشت، نشان‌دهنده سرمایه‌گذاری سنگین دشمن بر روی «سرمایه انسانی» کشور است. 

حادثه اخیر در مرکز محاسبات، ثابت کرد که هدف دشمن تنها ترور فیزیکی نیست، بلکه از کار انداختن «مغز متفکر» و زیرساخت‌های هوش مصنوعی ایران از طریق اطلاعات دقیق عوامل داخلی است.

گزارش‌ها حاکی از آن است که بازنگری در دسترسی‌های امنیتی مراکز حساس علمی و بازخوانی پرونده اساتید و نخبگانی که پیوندهای مشکوک با محافل خارج از کشور دارند، به یک ضرورت حیاتی برای پدافند غیرعامل کشور تبدیل شده است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
توان قطع اینترنت استارلینک را داریم
ردپای مشکلات مالی داروخانه‌ها در بروز کمبود دارو
قدردانی بیت آیت‌الله شبیری زنجانی از رهبر انقلاب و مردم ایران
بار سنگین نگهداری از سالمندان بر دوش خانواده‌ها
پیگیری حقوقی و دیپلماتیک برای رفع محدودیت پروازهای خارجی ایران
دولت برای سخت‌ترین سناریوها در مرزهای زمینی آماده شده است
حملات جنگنده‌های سعودی علیه شبکه ارتباطی صعده یمن
از هر اقدام انقلابی علیه بن سلمان در داخل عربستان حمایت می‌کنیم
نه قول قهرمانی می دهم نه حضور در نیمه نهایی؛ باشگاه باید بازیکن بسازد
موافقت کامل تاج با برنامه‌های آماده‌سازی قلعه‌نویی
سکوت در برابر ترور، مرزبندی با خشونت را تضعیف می‌کند
چهار سرمربی در آستانه اخراج
پزشکیان در راه اجلاس اوپک گازی مسکو
سه ایرلاین بزرگ دیگر پرواز به عربستان را لغو کردند
رونمایی از بزرگ‌ترین دیوارنگاره دانشگاهی کشور در دانشگاه شهید رجایی
بازداشت ۲ قاچاقچی تروریست با ۱۰۹ قبضه سلاح توسط وزارت اطلاعات
۴ استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر در بین دریافت کنندگان جوایز بخش ایران انجمن IEEE
مهلت ثبت‌نام پذیرش بدون آزمون دانشگاه‌ها تمدید شد
قهرمان بازی‌های آسیایی: محدودیت موبایل سخت بود، اما جواب داد
نایب قهرمان آسیا: روزگاری میوه می‌فروختم، امروز مدال آسیایی دارم
هرگونه تخطی از رهنمودهای ولی فقیه یعنی آسیب زدن به جامعه / انتقام خون رهبر شهید بر همه واجب است
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top