تاریخ انتشار: شنبه 1405/02/19 - 21:03
کد خبر: 556521

وزارت علوم: جلسات دفاع دکتری حضوری است

وزارت علوم: جلسات دفاع دکتری حضوری است

معاونت آموزشی وزارت علوم مجموعه‌ای از تصمیمات و تسهیلات آموزشی ویژه برای این ترم تحصیلی را اعلام کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با صدور ابلاغیه‌ای، مجموعه‌ای از تصمیمات و تسهیلات آموزشی ویژه را برای نیمسال دوم سال تحصیلی 1405-1404 ابلاغ کرد. این تصمیمات با هدف تسهیل فرایندهای آموزشی، کاهش فشارهای ناشی از شرایط خاص کشور و حمایت از دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی با رعایت استانداردها و ضوابط مربوطه تدوین شده است.  

بر اساس این ابلاغیه، برای دانشجویان مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد که در نیمسال دوم سال تحصیلی 1405-1404 با گذراندن دروس عملی، مهارتی یا اشتغال‌پذیری امکان فراغت از تحصیل پیدا می‌کنند، در صورت حذف این دروس و رسیدن تعداد واحدهای باقی‌مانده به حداقل مجاز، امکان دانش‌آموختگی فراهم خواهد شد. همچنین دانشگاه‌ها می‌توانند در مواردی به جای این دروس، یک درس نظری جایگزین ارائه کنند.  

معاونت آموزشی وزارت علوم همچنین شرایط «دفاع مشروط» دانشجویان دکتری را ابلاغ کرده است. مطابق این تصمیم، دانشجویانی که آمادگی کامل دفاع از رساله خود را دارند اما تنها منتظر پذیرش مقالات مستخرج از رساله در نشریات دارای نمایه بین‌المللی هستند، می‌توانند با پیشنهاد استاد راهنما و تأیید هیئت داوران جلسه دفاع را برگزار کنند. صدور دانش‌آموختگی نهایی این دانشجویان منوط به ارائه پذیرش مقاله در چارچوب ضوابط مصوب خواهد بود.  

بر اساس این آیین‌نامه، دانشگاه‌ها موظف شده‌اند پیش از برگزاری جلسه دفاع، تعهد کتبی دانشجویان متقاضی استفاده از این تسهیلات را برای ارائه پذیرش مقاله اخذ کنند.  

در بخش دیگری از این ابلاغیه آمده است برنامه‌ریزی جلسات دفاع پایان‌نامه کارشناسی ارشد و رساله دکتری بر مبنای برگزاری حضوری انجام می‌شود، اما معاونت آموزشی دانشگاه‌ها می‌توانند در شرایط ویژه مجوز برگزاری مجازی این جلسات را صادر کنند.  

همچنین حذف ترم بدون احتساب در سنوات برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی که پروپوزال خود را تصویب کرده‌اند با تأیید دانشگاه امکان‌پذیر خواهد بود.  

این بسته سیاستی در شرایط ویژه نیمسال دوم 1405-1404، بخشی از اقدامات وزارت علوم برای افزایش انعطاف‌پذیری نظام آموزش عالی، حفظ تداوم آموزشی و کاهش آسیب‌های ناشی از شرایط جنگی و اختلالات زیرساختی عنوان شده است.

در بخش دیگری از این مصوبه، درباره آزمون جامع دکتری تخصصی مقرر شده است در صورتی که دانشگاهی آزمون جامع را پیش از 15 خردادماه 1405 برگزار کند، برای دانشجویانی که امکان حضور یا آمادگی شرکت در آزمون را نداشته‌اند، امکان برگزاری مجدد در تابستان 1405 فراهم شود. همچنین برگزاری آزمون جامع به صورت مجازی یا حضوری به تشخیص دانشگاه مجاز اعلام شده است.

در انتها تاکید گردیده که اگر چه فعلا کلاس‌ها به صورت مجازی برگزار می‌شود، اما برنامه‌ریزی برای تشکیل باقیمانده کلاس‌ها بصورت حضوری انجام و منتظر تمهیدات نهایی است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
اینترنت دیگر در شرایط بحران قطع نخواهد شد
انگلیس چگونه کرواسی را شکست داد؟
سرمربی کنگو پس از متوقف کردن پرتغال: به بازیکنانم افتخار می‌کنم
پیروزی انگلیس در بازی بزرگ با درخشش ستاره‌ها
مسیر تشییع پیکر امام شهید در تهران
ترامپ یکبار دیگر توهمات و آرزوهای خود را تکرار کرد
قالیباف: ایران به همکاری برد برد با چین متعهد است
عراقچی: مسئولیت حسن اجرای مفاد تفاهم بر عهده آمریکا است
ایتالیا سفارت خود را در تهران دو روز دیگر بازگشایی می‌کند
حملات وحشیانه اسرائیل به جنوب لبنان با استفاده از بمب‌های فسفری
یاران رونالدو در تله کنگو گرفتار شدند
رسانه‌های عبری: سخنرانی دبیرکل حزب‌الله اعلام پیروزی محور مقاومت است
امضای تفاهم‌نامه خرید ۲۰ بالگرد امدادی برای هلال احمر از روسیه
مارتینس: عملکردمان مقابل کنگو را دوست نداشتیم
گفتگوی تلفنی وزیر خارجه ایتالیا و عراقچی
فروش ویژه کولرگازی جنرال گلد با ۳۰٪ تخفیف ویژه
خرید داکت اسپلیت تا ۵۰ درصد تخفیف ویژه مدت محدود
تور استانبول با ۲۰٪ تخفیف ویژه به مدت محدود
چطور قاب سیلیکون اورجینال تشخیص بدیم؟
اعضای تشکیل ستاد دانشگاهیان برای بدرقه امام شهید منصوب شدند
مردم از تکرار ساده‌لوحی تاریخی در مذاکره با آمریکا واهمه دارند
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top