تاریخ انتشار: سه شنبه 1405/03/05 - 16:08
کد خبر: 557236

روایت وزیر ارتباطات از بازگشایی اینترنت؛

شبکه به قبل دی ماه برمی‌گردد

شبکه به قبل دی ماه برمی‌گردد

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اعلام تصویب بازگشایی اینترنت در «ستاد ویژه ساماندهی فضای مجازی»، فرآیند بازگرداندن شبکه به وضعیت پیش از دی‌ماه ۱۴۰۴ را تشریح کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، سیدســتار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و دبیر ســتاد ویژه ســاماندهی و راهبری فضای مجازی کشور، با بیان تصویب و آغاز اجرای بازگشــایی اینترنت کشور گفت: با دستور رئیس‌جمهوری و پس از برگزاری سه جلسه فشرده کارشناســی و در نهایت برگزاری اولین جلسه رسمی ستاد ویــژه، فرایند بازگرداندن اینترنت کشــور به وضعیت قبل از دی‌ماه ۱۴۰۴ آغاز شده است.

او با اشاره به تشکیل «ســتاد ویژه ساماندهی و راهبری فضای مجازی کشور» به دستور رئیس‌جمهوری، اعلام کرد: در تاریخ ۲۲ اردیبهشــت، رئیس‌جمهــوری طی حکمی، مســئولیت این ستاد را به آقای دکتر عارف واگذار کرد و از همان زمان، جلســات فشرده و مســتمر مقدماتی ستاد آغاز شد؛ به‌گونه‌ای که ظرف تنها ۱۳ روز، سه جلسه کارشناسی و یک جلســه رســمی راهبردی با حضور نمایندگان دستگاه‌های مسئول برگزار شد که نشان‌دهنده اهتمام جدی دولت برای پایان‌دادن به وضعیت فرسایشی موجود بود.

هاشــمی ادامه داد: در اولین جلســه رسمی ستاد که روز گذشــته برگزار شــد، از مجموع ۱۵ عضو اصلی، ۱۱ نفر حضور داشــتند و مصوبه بازگشایی اینترنت با ۹ رأی موافق در برابــر دو رأی مخالف به تصویب رســید. دومین مصوبه این جلســه نیــز ناظر بر نحــوه فعالیت دبیرخانه ســتاد و تشکیل کارگروه‌های تخصصی ذیل آن برای پیگیری مستمر حکمرانی هماهنگ و کارآمد فضای مجازی کشور بود.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه مصوبه ستاد بلافاصله برای تأیید و صدور دســتور به رئیس‌جمهوری ارائه شد، تصریح کــرد: پس از صدور دســتور ریاســت محتــرم جمهوری، اجرای مصوبه به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ابلاغ می‌شــود و پس از آن بلافاصله همــکاران ما اقدامات فنی و عملیاتــی برای بازگرداندن اینترنت کشــور به مدار عادی را آغاز می‌کنند.

او تأکیــد کــرد: از نخســتین روز آغــاز بــه کار دولت چهاردهــم، باور قلبی و جهت‌گیــری اجرائی ما بر کاهش عوارض ناشــی از اختلال ارتباطی در زندگی مردم، پایداری خدمات و حمایت از کســب‌وکارها متمرکز بوده و همواره تــلاش کرده‌ایم میان ملاحظات امنیتــی، فنی و اجتماعی، رویکــردی متوازن، عقلانــی و مبتنی بر منافــع ملی اتخاذ کنیم.

هاشــمی ادامــه داد: تجربه ماه‌های اخیر نشــان داد اینترنت نه‌تنها یک ابزار ارتباطی، بلکه بخشی از زیرساخت حیاتی کشور در حوزه اقتصاد، آموزش، سلامت، حمل‌ونقل، خدمات عمومی و امنیت ســایبری محســوب می‌شــود و هرگونه اختلال گسترده در آن، تبعات زنجیره‌ای و ثانویه‌ای بر زندگی مردم و پایداری خدمات ایجاد می‌کند.

دبیر ستاد ویژه ساماندهی و راهبری فضای مجازی کشور تأکید کرد: براســاس گزارش‌های رسمی، محدودیت‌های اینترنتــی در ماه‌هــای اخیر خســارات درخــور توجهی به اقتصــاد دیجیتال، کســب‌وکارهای آنلاین و چرخه خدمات کشور وارد کرد و اســتمرار این وضعیت می‌توانست علاوه بر آســیب‌های اقتصادی، زمینه‌ساز تضعیف سرمایه‌گذاری، مهاجــرت نیروهای انســانی نخبــه و گســترش الگوهای ارتباطی خارج از چارچوب حکمرانی رسمی کشور شود.

او همچنین با اشــاره به اهداف برنامه هفتم توسعه در حوزه ارتباطات گفت: دستیابی به سهم ۱۰ درصدی اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص داخلی تا پایان سال ۱۴۰۷، بدون ایجــاد فضای باثبــات ارتباطی، توســعه زیرســاخت‌های دیجیتال و حفاظــت از عدالت ارتباطی ممکن نخواهد بود و دولــت چهاردهم قویا خود را متعهد به تحقق این هدف می‌داند.

وزیــر ارتباطات در ادامــه از تدبیــر رئیس‌جمهوری در تشکیل این ســتاد قدردانی و اعلام کرد: باید مراتب تشکر ویژه خــود را از نگاه راهبــردی و تصمیم مســئولانه دکتر پزشــکیان در تشــکیل ســتاد ویژه، اهتمــام و پیگیری‌های مستمر دکتر عارف در برگزاری منظم جلسات و نیز همراهی و مســئولیت‌پذیری اعضای ستاد در استیفای حقوق ملی و بازگرداندن ثبات ارتباطی کشور اعلام کنم.

هاشــمی تأکید کرد: آنچه امروز در حال وقوع است، پیــام‌آور پایــداری، اعتماد ملی، ثبات کشــور و زیســت دیجیتال اســت؛ مســیری که دولت تلاش خواهد کرد با تــداوم هماهنگی نهادی، تقویــت حکمرانی یکپارچه و پرهیز از تصمیمات غیرمنســجم، آن را پایدار و قابل اتکا نگه دارد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
پرداخت حقوق به خانواده شهدای جنگ رمضان ابلاغ شد
بدرقه‌ میلیونی قائد شهید امت، لرزه بر اندام قاتلان مردم ایران انداخت
آزادی بیان به سبک آمریکایی
ادعای ورود ۱۰ فروند هواپیمای عربستان به ناوگان هوایی کشور کذب است
انتقام خواست ملّت ما است و به‌طور حتمی باید صورت بگیرد
لیست مازاد پرسپولیس مشخص شد
اروپا احتمالا با پرداخت عوارض در تنگه هرمز موافقت می کند
ملت عراق ثابت کرد راه امام خامنه‌ای را دنبال می کند
هرکس پیام دوستی به آمریکا بفرستد، خبیث و نجس است
کاهش شدید تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز
تایید خبر شهادت ۲ بسیجی تامین امنیت در مشهد
هشدار شدیداللحن یمن خطاب به عربستان
ملت ایران با بصیرت توطئه های دشمنان را خنثی می کند
لفاظی ترامپ علیه ایران به دلیل ترس از کشته شدن
وقتی هوش مصنوعی، غایبان را به مراسم وداع بازگرداند
استقبال وزیر امور خارجه عمان از عراقچی
جنایتکاران جنگی باید هم مجازات شوند و هم خسارت بپردازند
تشییع رهبر شهید، قدرت نرم جمهوری اسلامی را به رخ جهان کشید
جریان سکولارسازی در دانشگاه در حال تقویت است / هویت دینی دانشگاه را تضعیف نکنید
هرکس بخواهد مذاکره کند برای اینکه با آمریکا به صلح برسد او خائن است
اگر استعفایی در کار نیست، تنگه هرمز را ببندید و زیرساخت‌های نفتی را هدف بگیرید
اعضای شورای مرکزی سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی منصوب شدند
کسب مقام نخست تیم ملی المپیاد ریاضی ظرفیت بالای جامعه علمی ایران را به نمایش گذاشت
برنامه سرویس‌های دانشجویی دانشگاه شهیدبهشتی در ایام فرجه امتحانات
ضرورت ساماندهی جذب دانشجویان بین‌الملل و توسعه آموزش‌های آزاد
یک استاد دانشگاه: خودباوری علمی شرط تبدیل دانشگاه به پیشران پیشرفت کشور است
دانشگاه شیکاگو علیه هوش مصنوعی
پارک‌های فناوری سنتی به پارک‌های سرمایه‌سازی تغییر ماموریت می‌دهند/ایجاد حساب سرمایه‌ساز
تفویض بخشی از خدمات صندوق نوآوری به پارک‌های علم و فناوری
شبکه‌سازی انجمن‌های علمی دانشجویی، کلید حل مسائل کشور است
ضرورت ساماندهی جذب دانشجویان بین‌الملل در دانشگاه امیرکبیر
تسهیل اسکان دانشجویان کارشناسی و تمدید مهلت ثبت‌نام خوابگاه تابستان
آغاز انتخاب واحد ترم تابستان دانشگاه پیام نور از ۲۲ تیر
شرایط پذیرش دانشجوی بین‌المللی غیربورسیه در دانشگاه علامه اعلام شد
پیام تبریک معاون علمی برای قهرمانی تیم ملی المپیاد ریاضی ایران در چین
آزمون ارتقاء دستیاران تخصصی دندانپزشکی ۱۹ شهریور برگزار می شود
دعوت‌شدگان مصاحبه دکتری استادمحور دانشگاه تربیت مدرس مشخص شدند
دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی برای زائرین رهبر شهید سنگ تمام گذاشتند / اسکان و اطعام بیش از هزار زائر از هفت استان کشور
برپایی موکب «فدا» توسط فعالان اقتصاد دیجیتال در تشییع رهبر شهید
تعیین زمان امتحانات نهایی و کنکور در اختیار مراجع اجرایی است
اتصال هدفمند نخبگان به نیازهای ملی و صنعتی؛ رویکرد جدید بنیاد ملی نخبگان
برگزاری امتحانات پایان ترم دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد از ۲۰ تیر به‌صورت «حضوری»
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top