تاریخ انتشار: یکشنبه 1405/03/10 - 18:13
کد خبر: 557372

بانک مرکزی: صدور چک الکترونیک سرعت گرفت

بانک مرکزی: صدور چک الکترونیک سرعت گرفت

آمار بانک مرکزی از جهش صدور چک الکترونیک و ثبت بالاترین سطح ماهانه خبر می‌دهد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم؛ گزارش عملکرد چک الکترونیک در شبکه بانکی نشان می‌دهد در اردیبهشت ماه امسال شاهد بیشترین میزان صدور چک و دسته چک الکترونیک از ابتدای شکل‌گیری این ابزار بود‌ه‌ایم که حاکی از تعمیق نفوذ چک الکترونیک است.
 
بر اساس گزارش عملکرد شبکه بانکی در حوزه صدور چک الکترونیک، در اردیبهشت‌ماه امسال، نسبت صدور دسته چک الکترونیک به مجموع دسته چک‌های صادر شده در شبکه بانکی 31.4 درصد ثبت شده است. همچنین بررسی نسبت صدور چک الکترونیک به کل چک‌های صادر شده در اردیبهشت‌ماه امسال نشان می‌دهد که حدود 6 درصد از چک‌های صادر شده افراد به صورت الکترونیکی بوده است.  

طبق اعلام بانک مرکزی، شبکه بانکی در اردیبهشت ماه امسال 888 هزار و 216 فقره چک الکترونیک صادر کرده است که نشان دهنده بیشترین میزان چک الکترونیک صادر شده در یک ماه از ابتدای شکل‌گیری این ابزار است. این نسبت در مقایسه با فروردین‌ماه امسال با 303 هزار و 268 فقره، حدود 193 درصد رشد داشته است. 

در خصوص روند صعودی صدور و استفاده از چک الکترونیک لازم به ذکر است تعداد چک‌های الکترونیک صادر شده در سال 1402 معادل 222 هزار و 137 فقره بوده، در حالی که این رقم در سال 1403 به یک میلیون و 229 هزار و 449 فقره و در سال 1404 به 4 میلیون و 639 هزار و 567 فقره رسیده است.

گفتنی است در اردیبهشت ماه امسال 293 هزار و 290 عدد دسته چک الکترونیک صادر شده است که بیشترین میزان آن از ابتدای ایجاد ابزار چک الکترونیک است. این در حالیست که در اسفندماه 1404 و فروردین‌ماه 1405 به دلیل مقارن بودن با ایام جنگ رمضان، شاهد کاهش صدور دسته چک‌های الکترونیک بوده‌ایم.

در اردیبهشت‌ماه امسال، نسبت تعداد دسته‌چک‌های الکترونیک اشخاص حقیقی به کل دسته‌چک‌های الکترونیک و کاغذی اشخاص حقیقی، 31.4 درصد ثبت شده که نشان می‌دهد بیش از 30 درصد دسته چک‌های صادر شده در اردیبهشت ماه امسال، الکترونیک بوده است. همچنین نسبت برگ چک الکترونیک صادره به مجموع برگ چک‌های کاغذی صادره از سوی مشتریان، 6.22 درصد ثبت شده است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
از اوج گیری تورم در اروپا تا افت ارزش پول هند
۱۹ سال ذخایر پاتریوت آمریکا در جنگ با ایران آب رفت
اعلام شرایط ۲۹ دانشگاه علوم پزشکی در اخذ تعهد محضری از دستیاران پزشکی
پدر کوه‌ها/« کلنگ» دژ نفوذناپذیر و کابوس جبهه آمریکایی_صهیونیستی
همکاری سازمان غذا و دارو و دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایران با ۱۰ وزنه‌بردار در رقابت‌های جهانی چین
دیدار عراقچی و دبیرکل سازمان همکاری اسلامی
حمایت ایران از لبنان در دفاع از حاکمیت و امنیت ملی مقابل رژیم صهیونیست
ضرورت فراهم‌سازی دسترسی عادلانه زنان به خدمات سلامت
عراقچی: فلسطین مهم‌ترین مساله جهان اسلام و بشریت است
هشدار بارش‌های سیل‌آسا از دوشنبه
دیدار سردار رادان با وزیر پیشنهادی دفاع
زنگ آغاز جشنواره «تهران مبارک» نواخته شد
جنگنده‌های اسرائیلی جنوب لبنان را بمباران کردند
ضرورت برگزاری دوره‌های آموزشی مشترک ایران و چین در حوزه میراث فرهنگی
تیم آلومینیوم اراک باید از شرایط فعلی خارج شود
افتتاح جشنواره نمایش عروسکی «تهران مبارک» +عکس
چرا هیچ‌کس صلاح نمی‌بیند ابهام‌زدایی کند؟
دیدار رئیس سازمان بسیج مستضعفین با مهرداد اخلاقی
یحیی سریع: یمن هدف ۲۵۴۲ حمله هوایی و موشکی سعودی قرار گرفته است
عقد ۱۳۰ زوج جوان در حرم بانوی کرامت هم‌زمان با میلاد حضرت زینب(س)
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top