تاریخ انتشار: دوشنبه 1405/03/11 - 10:08
کد خبر: 557398

مرکز رسانه قوه‌قضائیه؛

حکم اعدام دو لیدر کودتای دی‌ماه ۱۴۰۴ در تهران اجرا شد

حکم اعدام دو لیدر کودتای دی‌ماه ۱۴۰۴ در تهران اجرا شد

مهرداد محمدی‌نیا و اشکان مالکی از عوامل اصلی آتش‌زدن مسجد جعفری در محله کوی نصر تهران که اقدام به تخریب و آتش‌زدن عمدی مسجد و تخریب اموال عمومی کرده بودند، پس از شناسایی و دستگیری، رسیدگی قضایی و تأیید حکم در دیوان عالی کشور، به دار مجازات آویخته شدند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ به نقل از مرکز رسانه قوه‌قضائیه، در جریان کودتای دی‌ماه سال ۱۴۰۴ که به اذعان شخص ترامپ، آمریکا برای حمایت از آشوبگران به آنها سلاح رسانده بود، عناصر دشمن در پوشش معترض، اما با هدف کودتا اقدام بهپوشش معترض آشوب در کشور کردند.
با حمایت آشکار و صرف هزینه‌های هنگفت از سوی دولت آمریکا، رژیم صهیونیستی و گروه‌های معاند، عناصر وابسته به این جریان‌ها به خیابان‌ها آمدند و در نتیجه به‌کارگیری سلاح‌های گرم، مواد منفجره و مواد آتش‌زا، علاوه بر اخلال جدی و عمده در نظم و امنیت عمومی صد‌ها نفر از شهروندان بی‌گناه و حافظان امنیت را شهید و مجروح کردند. همچنین بانک‌ها، مساجد و اموال عمومی و خصوصی زیادی را تخریب و به آتش کشیدند تا کشور را در یک بازه زمانی مهم با خسارت‌های گسترده‌ای مواجه کنند.
با توجه به شرایط حساس کشور در آن مقطع زمانی و تهدید به حمله نظامی از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی، اقدامات این افراد امنیت ملی و امنیت عمومی شهروندان را تحت تأثیر قرار داد و این حوادث بهانه‌ای برای تجاوز نظامی دشمن آمریکایی ـ صهیونیستی به کشور شد.
در نوزدهم دی‌ماه و در حالی که ماهیت حوادث روز ۱۸ دی مشخص شده بود و دستگاه‌های قضایی، امنیتی و انتظامی هشدار‌های قاطعانه‌ای صادر کرده بودند، عده‌ای بار دیگر دست به آشوب زده و فضای کشور را ناامن کردند.
مهرداد محمدی‌نیا و اشکان مالکی از جمله افرادی بودند که با برنامه‌ریزی قبلی و با هدف ایجاد آشوب و اغتشاش در خیابان حضور یافتند.
در پی وقوع آتش‌سوزی در مسجد جعفری و حوزه علمیه، متهمان شناسایی و پس از کشف محل اختفای آنان بازداشت شدند.
اشکان مالکی در اعترافات خود عنوان کرده است: «پس از شکستن درِ مسجد، به همراه مهرداد محمدی وارد حیاط شدیم. دو دستگاه موتورسیکلت در حیاط مسجد واژگون شده بود و بنزین از آنها روی کف حیاط سرازیر شده بود. مهرداد فندکی آبی‌رنگ از جیب شلوارش خارج کرد و به من داد. من نیز بنزین روی موزاییک‌های حیاط را آتش زدم که آتش به موتورسیکلت‌ها سرایت کرد. سپس مشاهده کردم که مهرداد در حال شکستن شیشه‌های مسجد است.»
مهرداد محمدی‌نیا نیز در اعترافات خود گفته است: «به همراه اشکان مالکی وارد مسجد شدیم، دو موتور هوندا و تریل را آتش زدیم و در حالی که موتور‌ها در حال سوختن بودند، با سنگ شیشه‌های داخل مسجد را شکستم.
اتفاقی که در نهایت منجر به سرایت اتش به سایر قسمت‌های مسجد و سوختن آن در آتش شد. در آن شب بنا بر اظهارات صورت گرفته در دادگاه پس از این اقدام محمدی و مالکی قرآن و ادعیه که در شبستان مسجد بودند آتش گرفته و در آتش سوختند.
محمدی‌نیا در بخش دیگری از اعترافات خود اظهار می‌کند: «در ۱۹ دی‌ماه در اغتشاشات شهر تهران شرکت کردم و با همکاری اشکان مالکی اقدام به شعار دادن، بستن خیابان، حمله به مسجد و آتش‌زدن دو دستگاه موتورسیکلت کردم.»
محکومان پس از دستگیری، در بازسازی صحنه جرم نیز اقدامات خود را تشریح کردند.
در جریان بازسازی صحنه جرم، اشکان مالکی و مهرداد محمدی‌نیا نحوه حضور مقابل مسجد جعفری، چگونگی تخریب درِ ورودی و ورود به محوطه داخلی مسجد را تشریح کردند.
همچنین تصاویر ضبط‌شده توسط دوربین‌های مداربسته مسجد و سایر دوربین‌های موجود در محدوده، اقدامات مجرمانه متهمان را به‌وضوح نشان می‌داد.
پس از صدور کیفرخواست به اتهام «مشارکت در اقدامات عملیاتی برخلاف امنیت کشور برای رژیم صهیونیستی و دولت متخاصم آمریکا و گروه‌های متخاصم و عوامل وابسته به آنان که منتهی به رعب و وحشت و ناامن کردن جامعه شده و نیز ورود به اماکن مذهبی و مقدس به قصد تخریب و آتش‌زدن اموال دولتی و خصوصی از جمله مسجد و حوزه علمیه به قصد مقابله با نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران»، جلسه دادگاه علنی با حضور متهمان و وکلای آنان برگزار شد.
نماینده دادستان در قرائت بخشی از کیفرخواست که مربوط به اظهارات متهم اشکان مالکی بود، به موضوع حضور یک زن ناشناس در محل آتش‌زدن مسجد جعفری اشاره کرد و گفت: متهم مالکی مدعی شده است که در شب حادثه، زنی ناشناس ماده‌ای آتش‌زا در اختیار آنان قرار داده و از آنها خواسته بود مسجد را آتش بزنند.
متهمان در جلسه دادگاه اقدامات مجرمانه خود را پذیرفتند و همچنین تشریح کردند.
در نهایت دادگاه با توجه به گزارش مرکز عملیات پلیس اطلاعات تهران، مفاد کیفرخواست، اقرار‌ها و اعترافات صریح متهمان، مستندات موجود درباره آتش‌سوزی مسجد جعفری و حوزه علمیه امام هادی (ع)، صورتجلسه مواجهه حضوری خادم حوزه علمیه به‌عنوان شاهد عینی، شناسایی متهمان از سوی شاهد، صورتجلسات بازسازی صحنه جرم و سایر قرائن و مستندات، با استناد به ماده یک قانون تشدید مجازات جاسوسی و همکاری با رژیم صهیونیستی و کشور‌های متخاصم علیه امنیت و منافع ملی و سایر مقررات قانونی، اشکان مالکی و مهرداد محمدی‌نیا را به اتهام مشارکت در اقدامات عملیاتی برخلاف امنیت کشور برای رژیم صهیونیستی و دولت متخاصم آمریکا و گروه‌های متخاصم و عوامل وابسته به آنها که منتهی به رعب و وحشت و ناامن کردن جامعه شده و ورود به اماکن مذهبی و مقدس به قصد تخریب و آتش‌زدن اموال دولتی و خصوصی از جمله مسجد و حوزه علمیه به قصد مقابله با نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در زمان جنگ و وضعیت‌های امنیتی، به مجازات اعدام و مصادره اموال محکوم کرد.
پس از صدور حکم، وکلای متهمان در دیوان عالی کشور فرجام‌خواهی کردند، اما قضات دیوان نیز با توجه به مستندات و مدارک موجود در پرونده، حکم صادره را تأیید و ابرام کردند.
حکم اعدام مهرداد محمدی‌نیا فرزند محرم و اشکان مالکی فرزند علی از لیدر‌های کودتای دی‌ماه ۱۴۰۴ که منجر به شهادت تعداد زیادی از هموطنان و ایراد خسارت‌های گسترده به کشور شد، صبح امروز به اجرا شد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
فاصله ۴۵ درصدی قیمت خودرو از کارخانه تا خیابان!
بررسی تغییر تاریخ برگزاری امتحانات نهایی
تاکید کانادا و ایرلند بر آتش‌بس لبنان در توافق احتمالی ایران و آمریکا
استقبال استارمر از توافق احتمالی ایران و آمریکا
عملیات‌های متوالی حزب‌الله علیه ارتش صهیونیستی در مناطق مرزی
آیت‌الله سیدحسن خمینی: در شرایط موجود، از مسیر دعوا و سخنان تند به جایی نمی‌رسیم
چگونه به کودکان قانون مداری را یاد بدهیم؟
عادی‌سازی خیانت در شبکه نمایش خانگی؛ روایت مردانی که وفاداری را فراموش کرده‌اند
سناریوی جدید برای کنکور/ حذف تأثیر قطعی معدل با «آزمون جامع»؟
دانشگاه تهران دو دانشجوی هتاک را اخراج کرد
زمان تکمیل مدارک پنجاه و سومین دوره آزمون دستیاری اعلام شد
پدرم تجسم عملی افکار شهید مطهری در عرصه سیاست و اجتماع بود
حمایت معاونت علمی از ایجاد شرکت‌ پیشران دانش‌بنیان حوزه دارو
راه های انتقال «هانتاویروس» را بشناسیم
دو عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر استاد نمونه کشوری شدند
زمان حضور اوسمار در تهران مشخص شد
اعزام ۱۰۰ نخبه پزشکی معرفی‌شده سال ۱۴۰۴ به خدمت
پیش‌بینی یک رسانه انگلیسی از نتیجه دیدار تیم‌های ملی ایران و نیوزیلند
نامه فدراسیون به AFC رسید/ نماینده سوم را به شما اطلاع می‌دهیم
بقایی: تفاهم‌نامه اسلام آباد بر خاتمه جنگ تمرکز دارد
سرمربی سابق پرسپولیس لژیونر مربیان شد
بررسی تغییر تاریخ برگزاری امتحانات نهایی
سناریوی جدید برای کنکور/ حذف تأثیر قطعی معدل با «آزمون جامع»؟
دانشگاه تهران دو دانشجوی هتاک را اخراج کرد
زمان تکمیل مدارک پنجاه و سومین دوره آزمون دستیاری اعلام شد
دو عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر استاد نمونه کشوری شدند
چرا ۸۰ درصد مقالات دانشجویان هرگز چاپ نمی‌شوند؟ بررسی ۱۰ اشتباه رایج پژوهشگران ایرانی
بررسی طرح جدید کنکور با محوریت امتحان جامع ادامه دارد
تمهیدات سازمان سنجش برای تسریع در فرآیند اعلام نتایج آزمون‌ها
مقاله و نوآوری جایگزین آزمون جامع دکتری
دانشگاه شریف جان می‌گیرد
سقف افزایش شهریه دانشگاه‌های غیردولتی بر اساس نرخ تورم تعیین می شود
معاون جهاددانشگاهی: باید از ظرفیت جهاددانشگاهی در دانشگاه‌ها برای توسعه منطقه استفاده شود
افزایش ۴۰ تا ۴۵ درصدی حقوق اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه آزاد
تشریح جزئیات جدید اعمال سوابق تحصیلی در کنکور سراسری ۱۴۰۵
زمان دریافت کارت آزمون‌های سمپاد و نمونه دولتی اعلام شد
تسهیلات ویژه برای دانشجویان پردیس خودگردان تربیت مدرس اعلام شد
آغاز دوازدهمین دوره قرارگاه تدریس جهادی «وَتر» به یاد شهدای میناب
تایید حکم اخراج دانشجوی هتاک دانشگاه شریف / اقدام قابل تقدیر شورای انضباطی تجدیدنظر دانشگاه صنعتی شریف
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top