تاریخ انتشار: چهارشنبه 1405/03/13 - 10:15
کد خبر: 557529

گزارشات رسمی از نظم جدید تردد کشتیرانی در تنگه هرمز، موید مدیریت مقتدرانه نیروهای مسلح ایران بر این آبراه حیاتی است؛

حکمرانی آغاز شد

حکمرانی آغاز شد

پس از انسداد و جلوگیری از عبور و مرور کشتی‌ها از تنگه هرمز و همچنین ناکامی‌های گسترده ارتش آمریکا در این آبراهه، کشورهای منطقه و جهان به اعمال مدیریت و حکمرانی ایران تن دادند و رژیم حقوقی جدید هرمز وارد مرحله عملیاتی شد. از جمله اینکه گزارش سامانه نهاد مدیریت آبراه خلیج فارس و همچنین اطلاعیه‌های نیروی دریایی سپاه پاسداران تاییدی بر این مطلب است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ امیرحسین درکی/// روز گذشته، خبرنگار اعزامی صداوسیما به منطقه مجاور تنگه هرمز از فعال شدن «سامانه نهاد مدیریت آبراه خلیج فارس» خبر داد و اظهار داشت: «مالکان و ناخدایان کشتی‌ها از سراسر جهان می‌توانند در هر ساعت شبانه‌روز با مراجعه به این سامانه، درخواست عبور از تنگه هرمز بدهند. سامانه درخواست‌ها را بررسی کرده و در صورت تأیید، مجوز عبور صادر می‌کند.»

«سامانه نهاد مدیریت آبراه خلیج فارس» که در تاریخ ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۵ به منظور بهبود فرایند مدیریت و حکمرانی ایران بر تنگه هرمز تأسیس شده، روز دوشنبه ۱۱ خردادماه در گزارشی، آمار درخواست‌ها و نوع کشتی‌هایی را که با این سامانه هماهنگ شده‌اند منتشر کرد. در این گزارش آمده است: «با شروع فعالیت نهاد مدیریت آبراه خلیج فارس از اوایل اردیبهشت‌ماه، بالغ بر ۳۰۰ کشتی غیرایرانی اقدام به ارسال اطلاعات جهت دریافت مجوز عبور ایمن از تنگه هرمز کرده‌اند که عمده آن‌ها از نوع نفتکش بوده است.»

همچنین در بخش دیگری از این گزارش تصریح شده: «کشتی‌های خروجی و ورودی به خلیج فارس به ترتیب ۷۷ و ۲۳ درصد از درخواست‌ها را تشکیل داده‌اند. مقصد عمده کشتی‌های خروجی کشورهای آسیایی به‌ویژه چین و هند، و مقصد عمده کشتی‌های ورودی امارات متحده عربی بوده است.»

همچنین تأکید شده: «مطابق سیاست‌های اعلامی جمهوری اسلامی ایران، پی‌جی‌اس‌ای (نهاد مدیریت آبراه خلیج فارس) امکان صدور مجوز برای عبور کشتی‌های کشورهای متخاصم را ندارد و در شرایط محدودیت ناشی از جنگ، عبور کشتی‌های مرتبط با دولت‌های همسو را در اولویت قرار می‌دهد.»

علاوه بر این، مطابق اطلاعیه‌های روابط عمومی نیروی دریایی سپاه پاسداران، از روز جمعه ۸ خردادماه تاکنون ۱۳۱ کشتی پس از کسب مجوز، با هماهنگی و تأمین امنیت نیروی دریایی سپاه از تنگه هرمز عبور کرده‌اند. موضوعی که نشان‌دهنده کنترل هوشمند و مستمر تنگه توسط نیروهای مسلح کشورمان است.

عوارض موقت عبور از تنگه هرمز قابل مذاکره است
همچنین اعمال حکمرانی و تأسیس سامانه مدیریت آبراه خلیج فارس به جهت هماهنگی عبور و مرور کشتی‌های غیرمتخاصم تحت حاکمیت جمهوری اسلامی، منجر به پذیرش ضمنی مدیریت ایران بر تنگه هرمز توسط برخی از کشورهای منطقه شد. از جمله شیخ سعود بن عبدالرحمن آل ثانی، معاون نخست‌وزیر قطر، روز شنبه ۹ خردادماه در یک کنفرانس دفاعی آسیایی در سنگاپور اظهار داشت: «عوارض موقت قابل مذاکره است و می‌تواند به احیای عبور و مرور عادی از این آبراه کلیدی کمک کند.» او افزود: «دوحه در تلاش است تا روابطش را با آمریکا و ایران متعادل کند و به دنبال اجماع در شورای همکاری خلیج فارس بر سر یک راهبرد جامع در قبال ایران است.»

تهدید تحریمی آمریکا برای پرداخت عوارض تنگه هرمز
پیش از این نیز همزمان با ناکامی‌های گسترده آمریکا در تنگه هرمز و تداوم اعمال قدرت و مدیریت ایران در این آبراهه استراتژیک که منجر به عبور و مرور کشتی‌ها تحت نظارت ایران شد، وزارت خزانه‌داری آمریکا در ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۵ طی بیانیه‌ای کشورها را برای پرداخت عوارض تنگه هرمز تهدید کرد. دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری (OFAC) اعلام کرده بود: «ایران به روش‌هایی نظیر پول رایج، دارایی‌های دیجیتال، تهاتر، سوآپ‌های غیررسمی یا سایر پرداخت‌های غیرنقدی.» عوارض دریافت می‌کند.
علاوه بر این، روز جمعه 8 خرداد ماه وزیر خزانه‌داری آمریکا به سبب تداوم مدیریت ایران بر تنگه هرمز و نگرانی از تن دادن کشورهای منطقه به این واقعیت غیرقابل کتمان، عمان را تهدید کرد که در صورت وضع عوارض برای عبور از تنگه هرمز با مجازات آمریکا روبه‌رو خواهد شد.

نیویورک تایمز دروغ گفت / نام ۷۰ کشتی را منتشر کنید
سید محمد مرندی در واکنش به خبر جعلی نیویورک تایمز اظهار داشت: «اگر خبر عبور بدون مجوز سپاه از تنگه درست بود، آن‌ها می‌توانستند به راحتی نام ۷۰ کشتی را ببرند.» نیویورک تایمز روز گذشته مدعی شده بود که ۷۰ کشتی بدون مجوز سپاه از تنگه هرمز عبور کرده‌اند./ نوبنیاد

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
توان بالای موشکی ایران؛ چالش جدی ارتش آمریکا
حمله موشکی یمن به یک کشتی نفتی عربستان
کاخ سفید: جلسات ترامپ با زلنسکی و نتانیاهو سازنده بود
آمریکا و تلاش‌ها برای تسلط بر تنگه هرمز: گزینه‌ها و موانع
واکنش صداوسیما به اظهارات دبیر شورای نظارت
رایزنی تلفنی وزیران خارجه ایران و اوکراین
عارف: به ۲ سال آینده خوش‌بینم اما خود را برای بدترین شرایط آماده کرده‌ایم
«عراق»؛ همراهی ۵۸۸ صفحه‌ای برای زائران عتبات عالیات
سبک سفر کنید؛ مهم‌ترین توصیه به زائران اربعین ۱۴۰۵
کتابخوانی؛ عادتی که از خانواده شکل می‌گیرد، نه از مدرسه
خشک شدن فرش پس از شستشوی حرفه‌ای چقدر طول می‌کشد؟
چرا تحلیل طلا برای معامله‌گران بازارهای مالی اهمیت دارد؟
نکاتی برای شستشوی انواع مختلف فرش
استانداردهای کلیدی انتخاب تعمیرکار و مراکز معتبر برای تعمیر درایو (اینورتر صنعتی)
نحوه انجام پروپوزال + چجوری یک پروپوزال بنویسیم «فوری و تخصصی»
طراحی و ساخت آنلاین مدرک و سرتیفیکیت با طراحی اختصاصی
پزشکیان: انسجام و وحدت محور مرکزی اطلاع‌رسانی دولت است
۲۵ تبلت ویژه دانشجویان نابینا به ۱۰ دانشگاه منتخب اعطا شد
فایننشال تایمز: ضربات موشکی دقیق ایران ادامه دارد
زیدان رسما سرمربی فرانسه شد
واکنش نظام پرستاری به ماجرای پرستار اخراجی اکبر عبدی
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top