تاریخ انتشار: شنبه 1405/03/16 - 15:43
کد خبر: 557601

در نامه انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر به رئیس جمهور مطرح شد؛

اجرای عملی اقتصاد مقاومتی تنها راه نجات معیشت و عبور از محاصره‌ی اقتصادی است

اجرای عملی اقتصاد مقاومتی تنها راه نجات معیشت و عبور از محاصره‌ی اقتصادی است

انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر در نامه‌ای به مسعود پزشکیان، خواستار تشکیل قرارگاه اقتصادی با فرماندهی واحد و اختیارات اجرایی واقعی، قطع پیوند سفره مردم با نوسانات ارزی، اجرای مالیات بر عایدی سرمایه و برخورد قانونی با سوداگران بازارهای غیرمولد شد. دانشجویان تأکید کرده‌اند: گذار از شعارهای کلی به اجرای عملی اقتصاد مقاومتی، تنها راه نجات معیشت و عبور از محاصره اقتصادی است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیردر نامه ای به رئیس جمهور خواستار برخورد با سوداگران بازارهای ارز شدند. متن نامه به شرح زیر است:

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحیم

جناب آقای دکتر پزشکیان

ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران

سلام علیکم

رهبر فقید انقلاب، حضرت امام خامنه‌ای (قدس الله سره الشریف)، اقتصاد مقاومتی نقشه راه عبور از فشار‌های دشمن و تأمین معیشت مردم معرفی کردند. رهبر شهید انقلاب، این مسیر را با تأکید بر تولید داخلی، قطع وابستگی به درآمد‌های نفتی و تحقق عدالت اقتصادی ادامه داده بودند و این رویکرد و ایده مبصرانه را در این روز‌ها بهتر درک میکنیم. هرچند سال‌های متمادی در رابطه با پیاده‌سازی این رویکرد درست عمل نشد؛ و امروز معیشت مردم در آوار تورم و نوسانات ارزی، به یکی از چالش‌برانگیزترین مسئله‌ی روزمره‌ی خانوار‌ها تبدیل شده است.

در این شرایط، گذار از شعار‌های کلی به اجرای عملی اقتصاد مقاومتی تنها راه نجات معیشت و عبور از محاصره‌ی اقتصادی است. ما بر در کنار این مهم مطالباتی جهت ساماندهی ساختار اقتصادی و تأمین امنیت معیشتی را به شما عرضه میداریم.

تشکیل قرارگاه اقتصادی با اختیارات اجرایی واقعی

پراکندگی تصمیم‌گیری میان وزارتخانه‌ها، بانک مرکزی، سازمان برنامه و نهاد‌های موازی، اجرای سیاست‌های اقتصادی را ناهماهنگ و کُند کرده است. مطالبه ما تشکیل یک قرارگاه اقتصادی با فرماندهی واحد، اختیارات اجرایی واقعی و پاسخگویی مستقیم به رئیس‌جمهور است تا سیاست‌های کلان به اقدام عملی تبدیل شوند.

قطع پیوند سفره مردم با نوسانات ارزی

دلاری‌سازی قیمت‌ها، معیشت خانوار‌های ایرانی را به گروگان بازار ارز گرفته است. خواهان اجرای جدی سیاست‌های ضد دلاری‌سازی در قیمت‌گذاری کالا‌های اساسی، تقویت پول ملی از طریق انضباط بودجه‌ای و شفافیت در مدیریت ذخایر ارزی هستیم.

فعال‌سازی کریدور‌های تجاری و تسهیل واردات مواد اولیه

تولید داخلی بدون دسترسی به مواد اولیه، توان ندارد. مطالبه ما تسریع در فعال‌سازی کریدور‌های تجاری شمال، جنوب و شرق، غرب، کاهش موانع اداری واردات مواد اولیه و حمایت از صادرات غیرنفتی است تا چرخه تولید داخلی بهتر بچرخد.

پژوهش‌های اقتصادی نشان می‌دهد که ساختار تجارت خارجی ما بر پایه تمرکز افراطی در بنادر جنوبی بنا شده؛ در حالی که کریدور‌های ریلی شرقی از جمله مسیر چین، قزاقستان، ایران از طریق سرخس و اینچه‌برون ظرفیت حمل مواد اولیه صنعتی را در زمانی کمتر از ۱۵ روز فراهم می‌کنند. همچنین محور کراچی، میرجاوه می‌تواند به‌عنوان پس‌کرانه استراتژیک برای واردات غلات و نهاده‌های کشاورزی از پاکستان عمل کند و ریسک وابستگی به مسیر‌های پرتنش دریایی را به‌طور محسوسی کاهش دهد.

در همین راستا، کریدور ریلی رشت، آستارا که اتصال ایران به شبکه ریلی روسیه را امکان پذیر می‌کند، پس از سال‌ها تأخیر در مرحله اجرا قرار دارد. تکمیل این مسیر، دسترسی به بازار‌های روسیه و آسیای مرکزی را برای صادرکنندگان ایرانی تسهیل کرده و در مقابل، واردات مواد اولیه از روسیه را با هزینه‌ای به‌مراتب پایین‌تر از مسیر‌های دریایی ممکن می‌سازد. از دولت می‌خواهیم تأمین مالی و اتمام این پروژه را در اولویت قرار دهد.

اما گلوگاه اصلی انجماد نهادی در مدیریت مرزهاست. تعدد نهاد‌های تصمیم‌گیر در پایانه‌های مرزی که گاه به بیش از ۱۳ دستگاه می‌رسد، موجب توقف‌های چندروزه کانتینر‌های حامل مواد اولیه می‌شود. از دولت می‌خواهیم با ایجاد مدیریت واحد مرزی، واگذاری عملیات پایانه‌ها به بخش خصوصی و دیجیتالی‌سازی فرآیند ترخیص، این گره کور را بگشاید تا ظرفیت خالی کریدور‌های شمالی و شرقی کشور به موتور تأمین مواد اولیه تولید تبدیل شود.

تحقق امنیت غذایی و اجرای قانون تولید مسکن

امنیت غذایی و مسکن دو ستون اصلی آرامش خانوار‌های ایرانی‌اند. خواهان اجرای کامل ماده ۵۰ برنامه هفتم توسعه در حوزه تولید مسکن و تدوین نقشه راه ملی برای خودکفایی در محصولات اساسی کشاورزی هستیم. مسئله امنیت غذای در یک جنگ وجودی اهمیتی دو چندان پیدا کرده و نیاز به تدبیر اساسی دارد.

بازگشت از سیاست‌های حذف ارزترجیحی و تغییر روند صادرات

پیرو تصمیم دولت در دی‌ماه سال گذشته مبنی بر حذف ارز ترجیحی، پیش‌بینی می‌شد که این اقدام منجر به گرانی و تشدید تورم شود. وضعیت فعلی معیشتی، گواهی بر شکست آن سیاست است. مقتضی است با توجه به شرایط کنونی، اقداماتی متناسب در دستور کار قرار گیرد. نرخ ارز آزاد به قبل از حذف ارز ترجیحی بازگردد و سیاست‌های تثبیت اتخاد شود.

افزایش قیمت برخی کالا‌های اساسی، ریشه در بالا بودن بهای نهاده‌های دامی وارداتی و سایر اقلام پایه‌ای مواد غذایی دارد. تا هنگامی که این کالا‌ها با نرخ ارز بازار آزاد تأمین شوند و یارانه تولید به تولیدکنندگان پرداخت نشود، کنترل و مهار قیمت‌ها محقق نخواهد شد.

از سوی دیگر، با توجه به شرایط جنگی، بازنگری در روند صادرات کالا‌های اساسی امری ضروری و اجتناب‌ناپذیر است.

عدالت مالیاتی و برخورد با سوداگری

در حالی که تولیدکننده و کارگر زیر بار مالیات‌اند، سوداگران بازار‌های غیرمولد ارز، طلا و زمین بدون پرداخت مالیات واقعی، ثروت انباشته می‌کنند. مطالبه ما اجرای مالیات بر عایدی سرمایه، شفاف‌سازی مالکیت‌های کلان و برخورد قانونی با رانت‌خواری است.

انجمن اسلامی دانشگاه امیرکبیر، با اعتقاد به ظرفیت‌های نظام جمهوری اسلامی و با تکیه بر اقتصاد مقاومتی به‌مثابه سند راهبردی، از دولت می‌خواهد که این مطالبات را بفهمد، سعی در پیاده کردن آنها داشته باشد و با اقدام عملی، اعتماد مردم را پاسخ دهد؛ و السلام علی من اتبع الهدی

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
سکه طرح جدید ۱۸۰ میلیون تومان شد
ایران دیگر در برابر هیچ شرارت و بی‌نظمی خویشتن‌داری نمی‌کند
پیروزی بزرگ بلژیک پیش از دیدار با ایران
تیم ملی فوتبال ایران عازم مکزیک شد
نظر اندیشمندان غربی درباره سال دقیق فروپاشی هژمونی آمریکا
۱۲ هزار مدرسه به نیروگاه‌های خورشیدی مجهز خواهند شد
چگونه با سرکه به جنگ لکه های فرش برویم؟
چرا مهارت ‌های پیش ‌نیاز خواندن و نوشتن، پایه‌ی موفقیت تحصیلی کودکان هستند؟
با تمام توان و ظرفیت از حاکمیت، امنیت و منافع ملی خود دفاع می‌کنیم
بهترین مارک بدلیجات رنگ ثابت
درخواست ۴۵۰۰ عضو دانشگاه بلژیک برای قطع همکاری با صهیونیست‌ها
چرا قانون جذب برای ۹۷ درصد افراد دقیقاً «برعکس» عمل می‌کند؟
رابرت دنیرو ترامپ را ظالم و فاسد خواند
فرصتی برای تغییر عادت‌های دیجیتال
نرخ حواله دلار در مرکز مبادله به ۱۴۷ هزار تومان رسید
دو بازیکن تیم ملی به تهران برمی‌گردند
افزایش ۳ برابری یارانه کودکان چند معلولیتی بهزیستی
اعلام آمادگی روسیه برای بازسازی زیرساخت‌های آسیب‌دیده ایران در جنگ
افزایش قیمت بلیت قطار از فردا
بورس در مسیر فتح قله‌های جدید
روایت خنثی‌سازان از بمب سنگرشکن عمل‌نکرده در فراجا
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top