تاریخ انتشار: دوشنبه 1405/03/18 - 18:35
کد خبر: 557833

محسن رضایی: آتش‌بس باید در تمام لبنان اعمال شود/مذاکره نتیجه ندهد محاصره را تحمل نمی‌کنیم

محسن رضایی: آتش‌بس باید در تمام لبنان اعمال شود/مذاکره نتیجه ندهد محاصره را تحمل نمی‌کنیم

فرمانده سپاه در دوران جنگ تحمیلی هشت‌ساله با بیان اینکه مشکل ترامپ بی‌ثباتی و سخنان ضدونقیض است که باعث بی‌اعتمادی بیش از پیش ایران شده‌، اظهار کرد: فعلا پیام‌ها به واسطه پاکستان ردوبدل می‌شود اما همچنان ابهاماتی در مذاکرات وجود دارد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ سرلشکر محسن رضایی در گفت‌وگو با شبکه «روسیاالیوم» با بیان اینکه وضعیت کنونی در لبنان آتش‌بس تصنعی است، تاکید کرد: آمریکا و اسرائیل در لبنان دچار خطای محاسباتی شده‌اند.

رضایی در پاسخ به پرسشی مبنی بر ارزیابی از مذاکرات با آمریکا، اظهار کرد: مشکل ترامپ بی‌ثباتی و صحبت‌های ضدونقیض است که باعث بی‌اعتمادی بیش از پیش ایران به آمریکا شده‌ است.

وی در پاسخ به این پرسش که گفت‌وگوها دقیقاً در چه وضعیتی است، گفت: فعلا پیام‌ها به واسطه پاکستان ردوبدل می‌شود اما همچنان ابهاماتی در مذاکرات وجود دارد؛ ترامپ قواعد مذاکره را رعایت نمی‌کند و زیاده‌خواهی می‌کند، مذاکره باید شفافیت داشته باشد.

به توافق خوشبین نیستم چون ترامپ مرد مذاکره نیست

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این پرسش که آیا این سخن ترامپ که مدعی شده ایران خواهان توافق است، حقیقت دارد، تصریح کرد: ایران در مذاکره جدی اما در دفاع از خود جدی‌تر است و از موضع ضعف مذاکره نمی‌کند. ایران در این مذاکرات چهره حقیقی آمریکا در عهدشکنی، قانون‌شکنی و تضییع حقوق ملت‌های جهان را برای دنیا آشکار کرد؛ همانگونه که در میدان نبرد چهره پلید و خونخوار آن‌ها برای جهان هویدا شد و این نیز یکی از وجوه پیروزی ماست. ما زمانی توافق می‌کنیم که در چارچوب حقوق بین‌الملل، حق مردم ایران داده شود. البته به توافق خوشبین نیستم چون ترامپ ثبات ندارد و همچنین تحت تاثیر اسرائیل است و مرد مذاکره نیست.

اگر مذاکرات بی‌نتیجه باشد محاصره دریایی را تحمل نخواهیم کرد

رضایی در پاسخ به این پرسش که ایران از طریق مذاکره دنبال چیست و آیا به ازای لغو تحریم‌ها ایران تنگه هرمز را باز خواهد کرد، یادآور شد: تنگه هرمز تحت مدیریت ماست و به‌هیچ وجه از این موضع عقب‌نشینی نخواهیم کرد، تنگه هرمز برای تجارت آزاد و اما برای ناامنی و عبور نظامی بسته است. ما مذاکرات را برای کسب حقوق بحق خود ادامه می‌دهیم اما اگر مذاکرات بی‌نتیجه بود محاصره دریایی را که به منزله اعلان جنگ است، تحمل نخواهیم کرد و آن را خواهیم شکست.

ایران از غنی‌سازی کوتاه نمی‌آید

وی در پاسخ به پرسشی درباره واکنش ایران به موضع و درخواست آمریکا در مورد برنامه هسته‌ای ایران، تاکید کرد: ایران از غنی‌سازی کوتاه نمی‌آید و این حق ایران در چارچوب حقوق بین‌الملل و سرمایه ماست که در بسیاری از حوزه‌ها از جمله تولید برق، کشاورزی و پزشکی از این فناوری استفاده می‌کنیم و در مورد مواد غنی‌سازی شده، خودمان تصمیم می‌گیریم و هیچ فشاری را نمی‌پذیریم.

ایران در آزاد کردن پول‌های بلوکه‌شده خود جدی است

دبیر شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در پاسخ به این پرسش که با توجه به تاکید ترامپ مبنی بر ندادن هیچگونه پولی به ایران آیا تهران همچنان بر شروط خود در مذاکرات، بویژه آزادسازی مالی پایبند است، تصریح کرد: ایران در آزاد کردن پول‌های بلوکه‌شده خود جدی است و باید آن را بپردازند اما در خصوص خسارت جنگ که آمریکایی‌ها می‌گویند غیرمستقیم می‌پردازند، به‌هرحال خسارت باید جبران شود؛ چه خود آمریکا آن را بپردازد، چه به‌صورت غیرمستقیم.

اینکه ترامپ می‌گوید به توافق نزدیک است، کافی نیست

رضایی در پ‍اسخ به این پرسش که آیا می‌توان برای توافق چشم انداز روشنی قائل بود و آیا آنگونه که آمریکایی‌ها می‌گویند توافق نزدیک است، اظهار کرد: اعمال محاصره خیانت به دموکراسی بود. آن‌ها آتش بس را طولانی کردند تا محاصره را اعمال کنند و اینکه مذاکره به چه نتیجه‌ای خواهد رسید بستگی به طرف آمریکایی دارد. اینکه ترامپ می‌گوید به توافق نزدیک است، کافی نیست.

وی در پاسخ به این پرسش که شرایط مدنظر ایران برای توافق چیست، تاکید کرد: آمریکا باید کل منابع پولی ما را آزاد کند، تحریم‌ها برداشته شود، محاصره پایان یابد، نیروهای آمریکا خارج شوند و اسرائیل را وادار به عقب‌نشینی و به‌رسمیت شناختن مرزهای سیاسی منطقه و عقب‌نشینی از لبنان، سوریه و دیگر مناطق کند.

اکنون در خلیج فارس با یک آتش‌بس گرم مواجه هستیم

فرمانده سپاه در دوران جنگ تحمیلی هشت‌ساله در پاسخ به این پرسش که دیدگاه وی درباره نقض مکرر آتش‌بس از سوی آمریکا چیست، گفت: اکنون در خلیج فارس با یک آتش‌بس گرم مواجه هستیم. بنابراین هر اقدامی از سوی آمریکا با واکنش چند برابری ایران مواجه می‌شود. یک آتش‌بس واقعی میان ایران و آمریکا را شاهد نیستیم. ایران انشاالله جنگ را طوری پایان می‌دهد که تا ۵۰ سال امنیت ایران و خلیج فارس تامین شود. سیلی محکم ایران باعث می‌شود دیگر کسی جرئت حمله به ایران را نداشته باشد. ما وضعیت نه جنگ و نه صلح را نمی‌پذیریم. دکترین دفاعی ایران این است که به کسی حمله نمی‌کنیم اما اگر حمله‌ای به ما شود پاسخ ما سنگین و پشیمان‌کننده خواهد بود و به‌سادگی دست از سر آن‌ها برنمی‌داریم تا دیگر فکر و جسارت حمله به ایران را نداشته باشند. این همان کاری بود که با صدام کردیم، بنابراین آمریکا باید حقوق حقه ملت ایران را بدهد وگرنه آن‌ها را به‌شدت تنبیه خواهیم کرد.

آتش‌بس در سراسر لبنان باید اعمال شود

رضایی در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت آتش‌بس در لبنان، اظهار کرد: وضعیتی که در لبنان برقرار است آتش‌بس نیست؛ آتش‌بس در سراسر لبنان باید اعمال شود و اسرائیل باید کامل عقب بنشیند و چیزی که اکنون در جریان است یک آتش‌بس تصنعی است.حزب‌الله کاملا توانایی دفاع از لبنان را دارد و تا زمانی که اسرائیل عقب‌نشینی کامل نکند و آتش‌بس کامل برقرار نشود حزب‌الله کوتاه نخواهد آمد؛ البته آنها مستقل هستند و خودشان تصمیم می‌گیرند اما ما معتقدیم آنها کاملا توان دفاع دارند و آمریکا و اسرائیل در لبنان دچار خطای محاسباتی شده‌اند و خواهند دید در صورت ادامه این وضعیت، حزب‌الله در آینده نزدیک ضربات سختی به اسرائیل خواهد زد.

اختلافاتمان با کشورهای منطقه قابل‌حل است

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به پرسشی درباره اینکه با توجه به تحولات اخیر چگونه می‌توان اعتماد متقابل بین ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس را بازسازی کرد، گفت: ما در خلیج فارس همچون یک خانواده هستیم که در این منطقه زندگی می‌کنیم و اختلافاتمان قابل‌حل است؛ همانگونه که پس از جنگ ۸ ساله باوجود کمک‌های این کشورها به صدام، پس از جنگ با حسن نیت گذشت کردیم. ایران همواره بر اساس مودت و برادری با همسایگان خود ارتباط دارد و بعد از بیرون راندن آمریکا از منطقه، همکاری مشترک خواهیم داشت و امنیت منطقه را خودمان تامین خواهیم کرد. در طول جنگ رمضان هم فقط به منافع آمریکا حمله کردیم.

چرا باید حمله به کشوری کوچک را کتمان کنیم؟

رضایی در واکنش به این پرسش که «پاسخ شما به برخی ادعاها مبنی بر هدف قرار دادن مناطق غیرنظامی در کشورهای حوزه خلیج فارس، چیست»، یادآور شد: تصاویر مدعیان حمله به فرودگاه کویت که در هوای روشن است نشان می‌داد حمله کار ایران نیست چراکه ما در هوای تاریک و ۴۰ کیلومتری فرودگاه کویت را هدف قرار دادیم و از طرفی ایران نشان داده ترسی از اعلام هدف قرار دادن مواضع دشمنان ندارد. وقتی حمله به مواضع آمریکای مدعی ابرقدرتی را اعلام می‌کنیم چرا باید حمله به کشوری کوچک را کتمان کنیم؟ بنابراین به‌وضوح مشخص است حمله به فرودگاه کویت از سوی ایران نبوده است. ایران هرجا را هدف قرار دهد، اعلام می‌کند.

وی در پاسخ به پرسشی درباره تاکید و تمرکز آمریکا بر اختلافات داخلی و ایجاد ناآرامی در ایران، گفت: مشکل آمریکا و اروپا فقدان شناخت دقیق مردم و حکومت ایران است. ایران ۹ روز بدون رهبر اداره شد که نشان می‌دهد نهاد دولت-ملت در ایران برقرار است. مردم ایران بیدار هستند و دیگر حاضر به بازگشت به دوران ذلت‌بار قاجار و پهلوی نیستند؛ بنابراین اگر آنان این موضوع را درک می‌کردند اصلاً اقدام به جنگ علیه ایران نمی‌کردند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
سنگر خیابان را باشکوه‌تر از قبل حفظ می‌کنیم
رئیس‌جمهور به دنبال توافقی مرده است
ادامه ادعاهای سنتکام درباره محاصره دریایی ایران
مذاکرات با ایران هم‌اکنون در حال انجام است!
روابط ایران و عراق در بهترین وضع خود قرار دارد
چیزی به ایران نمی‌رسد
جنبش حماس از پایبندی به توافقات مرحله دوم آتش‌بس خبر داد
ادعای استعفای رئیس‌جمهور واهی و کذب محض است
سردار کرمی: در کمین تروریست‌ها و آماده پاسخ قاطعیم
۱۹۰ واحد مسکن استیجاری آماده واگذاری به زوج‌های جوان است
کیف پول ایران؛ انجام تراکنش‌های مالی بدون نیاز به اینترنت
حسام؛ سامانه جدید بانک مرکزی برای ساماندهی حساب‌های بانکی
توصیه مهم برای بازگشت زائران اربعین؛ مرز خروجی را تغییر ندهید
اعلام نتایج اولیه پذیرش دکتری تخصصی بدون آزمون دانشگاه تهران
رایزنی تلفنی عراقچی با وزیران خارجه پاکستان و عمان
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
سوئیس: با ایران و آمریکا درباره مذاکره احتمالی در تماسیم
اعمال شب و روز اربعین را اینگونه به جا آورید
تغییر مسیر ۶ نفتکش عربستانی در پی تهدیدهای انصارالله یمن
عراقچی: وحدت مردم و دولت ایران و عراق به نقطه اوج رسیده است
سریال محمدحسین مهدویان به تلویزیون رسید
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
اعلام نتایج اولیه پذیرش دکتری تخصصی بدون آزمون دانشگاه تهران
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
دستاورد پژوهشگران دانشگاه تهران درتوسعه نسل جدید سامانه‌های هوشمند
توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه ایران و بلاروس
توسعه همکاری‌های علمی، آموزشی و فناورانه با قزاقستان
نتایج آزمون‌های سمپاد و نمونه دولتی هفته آینده منتشر می‌شود
پیشنهاد راه‌اندازی دوره‌های «هم‌افزایی فناورانه»
ظرفیت پژوهشی هر عضو هیئت‌علمی از حمایت های بنیاد ملی علم اعلام شد
کلید نهایی پنجاه و سومین دوره آزمون دستیاری پزشکی منتشر شد
مهلت ثبت نام آزمون های دانشنامه و گواهینامه تخصصی و فوق تخصصی تمدید شد
تحمیل ۸۰۰ دانشجوی پزشکی به دانشگاه
طرح جدید تغذیه دانشجویان هنوز نهایی نشده
برخی دانشجویان بین الملل علاوه بر فارسی حتی به انگلیسی هم مسلط نیستند
توانمندسازی دانشجویان برای ورود به بازار کار دانش‌بنیان
باید از ظرفیت ایرانیان خارج کشور حداکثر استفاده را برد
اسامی منتخبان دور دوم انتخابات شورای صنفی دانشگاه تربیت مدرس اعلام شد
واکنش معاون وزیر بهداشت به رای دیوان عدالت اداری درباره انفصال از خدمت
شروط جدید وزارت بهداشت برای ایجاد رشته و دوره جدید علوم پزشکی
نخستین سامانه جامع شهدای دانشجو رونمایی می‌شود
پژوهشگران دانشگاه تهران عملکرد ترانزیستورهای نسل آینده را بهبود دادند
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top