تاریخ انتشار: سه شنبه 1405/03/19 - 12:57
کد خبر: 557903

خبر مهم برای مستأجران؛

موجران چقدر مجاز به افزایش نرخ اجاره هستند؟

موجران چقدر مجاز به افزایش نرخ اجاره هستند؟

وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد که سقف افزایش اجاره‌بها در هر استان بر اساس مصوبات شورای مسکن تعیین می‌شود و موجران حتی در صورت تغییر مستأجر نیز ملزم به رعایت آن هستند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد که ددر پی انتشار برخی اخبار و برداشت‌های متفاوت درباره «تعیین سقف افزایش اجاره‌بها در سال ۱۴۰۵ از سوی شورای مسکن استان‌ها» و همچنین پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی در خصوص «تمدید خودکار قراردادهای اجاره مسکن با سقف ۲۵ درصد»، به منظور تنویر افکار عمومی و رفع ابهامات موجود، توضیحات زیر ارائه می‌شود:

تعیین سقف مجاز افزایش اجاره‌بها در نرخ‌های متفاوت در استان‌های مختلف (از جمله سقف ۲۷ درصدی در استان تهران)، متناسب با شرایط اقتصادی و وضعیت بازار اجاره هر استان، در چارچوب اجرای ماده (۷) قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها انجام شده است. مطابق این ماده قانونی، در استان‌هایی که نرخ تورم عمومی سالانه منتهی به اسفندماه، بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، بیش از ۳۰ درصد باشد، شورای عالی مسکن در صورت وجود مصلحت ملزمه و با پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی مکلف است نسبت به تعیین سقف حداکثر افزایش اجاره‌بها و قرض‌الحسنه مربوط به آن اقدام کند.

بر همین اساس، در بیستمین جلسه شورای عالی مسکن، اختیار تعیین سقف افزایش اجاره‌بها به استانداران تفویض شد. در سال جاری نیز با ابلاغ مقام عالی وزارت راه و شهرسازی، چارچوب‌ها، ضوابط و معیارهای قانونی تعیین سقف مجاز افزایش اجاره‌بها متناسب با شرایط هر استان به استانداران سراسر کشور ابلاغ شده است.

در این راستا، شوراهای مسکن استان‌ها با حضور استانداران، مدیران کل راه و شهرسازی استان‌ها و سایر دستگاه‌ها و مسئولان ذی‌ربط، جلسات کارشناسی لازم را برگزار کرده و در حال بررسی شرایط بازار اجاره و تعیین سقف مجاز افزایش اجاره‌بها در هر استان هستند.

لازم به تأکید است که سقف‌های تعیین‌شده، حداکثر میزان مجاز افزایش اجاره‌بها نسبت به قراردادهای سال قبل را مشخص می‌کند و محدود به قراردادهای تمدیدی نیست. بنابراین، این سقف‌ها علاوه بر قراردادهای تمدیدی، شامل مواردی نیز می‌شود که مستأجر برای نخستین‌بار وارد بازار اجاره شده یا مستأجر قبلی ملک تغییر کرده است. در نتیجه، موجران حتی در صورت جابه‌جایی مستأجر نیز صرفاً تا سقف‌های اعلامی مجاز به افزایش مبلغ اجاره‌بها نسبت به سال گذشته خواهند بود.

پیشنهاد تمدید خودکار قراردادها با سقف ۲۵ درصد

در مقابل، موضوع مطرح‌شده درباره پیشنهاد تمدید خودکار قراردادهای اجاره با سقف ۲۵ درصد افزایش اجاره‌بها، ناظر بر سیاستی متفاوت و مستقل از فرآیند فوق است. این پیشنهاد که از سوی وزارت راه و شهرسازی ارائه شده، به «تمدید خودکار قراردادهای اجاره مسکن در شرایط اضطرار» مربوط می‌شود و اجرای آن مستلزم تصویب و تأیید مراجع قانونی ذی‌صلاح است.

بر اساس این پیشنهاد، با توجه به شرایط ویژه و آثار ناشی از تحولات و رخدادهای اخیر بر بازار مسکن و اقتصاد کشور، در صورت تصویب از سوی مراجع مربوطه، قراردادهای اجاره میان موجران و مستأجران با حداکثر ۲۵ درصد افزایش در مبلغ اجاره‌بها نسبت به سال قبل، به‌صورت خودکار تمدید می‌شود. تجربه اجرای سیاست مشابه در دوره شیوع بیماری کرونا نیز پیش‌تر در کشور وجود داشته است.

از این رو، تعیین سقف‌های استانی افزایش اجاره‌بها بر اساس ماده (۷) قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها و تصمیمات شوراهای مسکن استان‌ها، با پیشنهاد تمدید خودکار قراردادهای اجاره تا سقف ۲۵ درصد افزایش اجاره‌بها، دو موضوع مستقل و مکمل یکدیگر هستند و هیچ‌گونه تعارض یا تناقضی میان آن‌ها وجود ندارد.

تعیین سقف مجاز افزایش اجاره‌بها در استان‌ها، تکلیف قانونی مقرر در ماده (۷) قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها بوده و اجرای آن می‌تواند در شرایط عادی یا در صورت وجود مصلحت ملزمه انجام شود. در مقابل، پیشنهاد تمدید خودکار قراردادهای اجاره با سقف ۲۵ درصد افزایش اجاره‌بها، سیاستی حمایتی برای شرایط اضطراری محسوب می‌شود که با هدف کمک به حفظ آرامش و امنیت سکونتی خانوارها، کاهش فشار ناشی از جابه‌جایی‌های ناخواسته و مدیریت بهتر بازار اجاره مسکن در شرایط فعلی تدوین شده و هم‌اکنون در حال طی مراحل قانونی و بررسی در مراجع ذی‌صلاح است.

وزارت راه و شهرسازی ضمن تأکید بر اجرای کامل قوانین و مصوبات مرتبط با بازار اجاره، اطلاع‌رسانی دقیق و شفاف در این حوزه را در دستور کار خود قرار داده و هرگونه تصمیم نهایی در خصوص سیاست‌های حمایتی جدید را از طریق مراجع رسمی اطلاع‌رسانی خواهد کرد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
اعرافی: تسهیل ازدواج، تأمین مسکن و درمان ناباروری باید در اولویت باشد
نیروگاه دارخوین حتی حاوی مواد هسته‌ای نبود
هرگونه لغزش در مسیر حفظ اقتدار، بهایی سنگین برای امنیت ملی دارد
کاهش طول دوره دکتری با تعیین استاد راهنما از ابتدای تحصیل
هشدار سازمان ملل؛ شیوع بیماری‌های حاد تنفسی و پوستی در غزه
پایان کار نمایندگان ایران با ۵ طلا و دو برنز
پزشکیان: مهم‌ترین میدان نبرد امروز، عرصه اقتصاد و معیشت مردم است
پیشنهاد تغییر نام میدان نوبنیاد به نام شهید محمد پاکپور در شورای شهر
تسلیم رونوشت استوارنامه سفیر جدید سریلانکا به عراقچی
سفیر جدید پاکستان در ایران با عراقچی دیدار کرد
سندروم توافق سال‌هاست به جان شما افتاده است
«ترین»های جذاب جام‌جهانی ۲۰۲۶
الحدث: هواپیمای نتانیاهو از اسرائیل خارج شد
بانک مرکزی: حمله سایبری به شاپرک رخ نداده است
ترامپ: آمریکایی ها از توافق با ایران حمایت می‌کنند
از اردن به جهنم
شنا ایران صاحب ۲ مدال برنز شد
رهبر شهید برای ما مثل پدر بود
آژیرهای خطر در بحرین باز هم به صدا درآمدند
سرمربی تیم ملی فوتبال بلژیک از سمت خود کنار رفت
وزیر کشور عازم پاکستان شد
کاهش طول دوره دکتری با تعیین استاد راهنما از ابتدای تحصیل
در دانشکده مدیریت، کارمندی که از قانون دفاع کرد، توبیخ می‌شود!
دستاورد محققان امیرکبیر برای کاهش مصرف انرژی در شبکه‌های ۵G
کارت آزمون دستیاری منتشر شد/فرایند پذیرش داوطلبان
آغاز ثبت‌نام کاروان بزرگ دانشجویی پیاده‌روی اربعین حسینی
تغییر در فرایند پذیرش دانشجو معلمان ۱۴۰۵
پردیس‌های خوابگاهی؛ راهکاری برای ارتقای کیفیت زندگی دانشجویان
مدیرکل دفتر ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌های دانش‌بنیان:
ماندگاری ۸۲ درصدی نخبگان در کشور؛ ۴۲۰ دانش آموخته برتر جذب شدند
دستور وزیر علوم برای بررسی جابجایی یکی از کارکنان دانشگاه علامه
مقاومت برخی مدیران دانشگاه ها در بازگشت به آموزش حضوری
آیین بزرگداشت رهبر شهید انقلاب فردا برگزار می‌شود
جزئیات و نحوه استفاده از مرخصی تابستانی دانشگاهیان اعلام شد
جلسه شورای فرهنگی دانشگاه آزاد با ترکیب جدید اعضای حقیقی برگزار شد
نتایج نهایی آزمون دکتری سال ۱۴۰۵ در دهه اول مرداد اعلام می شود
از اجرای طرح نوین تغذیه تا بازسازی روانی-اجتماعی دانشگاه‌ها در دوران پساجنگ
بازدید رهبر شهید از پژوهشگاه رویان نماد قدردانی از جامعه علمی کشور بود
ضربه تازه دولت ترامپ به دانشجویان بین‌المللی
آغاز یازدهمین دوره طرح ملی گفتمان نخبگان علوم انسانی
برگزاری کنکور ارشد ۱۴۰۵ برای توان‌خواهان و زندانیان
آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۵ در سلامت و آرامش برگزار شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top