تاریخ انتشار: سه شنبه 1405/04/02 - 11:15
کد خبر: 558725

۱۵ طرح احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور آماده شد

۱۵ طرح احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور آماده شد

معاون برنامه‌ریزی صندوق نوآوری و شکوفایی از آماده‌شدن ۱۵ طرح احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر با ظرفیت مجموع ۶۲ مگاوات با استفاده از درآمدهای ماده ۱۶ خبر داد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، جلسه ارزیابی اجرای ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان در زمینه توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور، ۳۱ خرداد ۱۴۰۵، در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور و با حضور نمایندگان این معاونت، صندوق نوآوری و شکوفایی، وزارت نیرو، سازمان توانیر و سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق برگزار شد.

اسفندیار اختیاری، دبیر شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان، با تأکید بر ضرورت توجه به هدف اصلی قانون‌گذار از تصویب ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان، اظهار کرد: روح این ماده، صرفاً دریافت جریمه از صنایع مشمول نیست، بلکه هدف اصلی آن، هدایت صنایع به سمت سرمایه‌گذاری در توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر و ایفای نقش مؤثرتر در رفع ناترازی انرژی کشور است.

وی با بیان اینکه منابع حاصل از اجرای این ماده باید در مسیر تحقق اهداف پیش‌بینی‌شده در قانون به کار گرفته شود، افزود: اجرای ماده ۱۶ زمانی اثربخش خواهد بود که بتواند به توسعه واقعی ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر، مشارکت فعال صنایع و شکل‌گیری تقاضای مؤثر برای فناوری‌ها و محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان این حوزه منجر شود.

دبیر شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان همچنین بر ضرورت ارائه گزارش دقیق از سوی وزارت نیرو تأکید کرد و گفت: لازم است گزارشی از میزان اثرگذاری اجرای این قانون در توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر، درآمدهای حاصل از اجرای آن، نحوه هزینه‌کرد منابع و وضعیت خرید تضمینی برق تجدیدپذیر ارائه شود تا امکان ارزیابی دقیق‌تر نتایج اجرای ماده ۱۶ و تصمیم‌گیری درباره مسیرهای اصلاحی و تکمیلی فراهم شود.

محمدرضا طولابی، مدیر برنامه ملی توسعه سامانه‌های خورشیدی، با اشاره به اقدامات انجام‌شده در معاونت علمی، بر ضرورت فرهنگ‌سازی در زمینه کاربرد انرژی‌های تجدیدپذیر و نقش آن در عبور از چالش ناترازی انرژی کشور تأکید کرد.

محمد مهدی نوربخش، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان آب، انرژی و محیط زیست، گزارشی از اقدامات معاونت علمی در زمینه اجرای این ماده ارائه کرد. توسعه نیروگاه‌های هیبریدی در دستگاه‌های دولتی تهران و شهرستان‌ها و تدوین برنامه توسعه فناوری‌های مرتبط با انرژی‌های تجدیدپذیر با تکیه بر توان شرکت‌های دانش‌بنیان، از جمله محورهای این گزارش بود.

در ادامه، ساجدی، مدیرکل دفتر بودجه و ارتقای بهره‌وری معاونت علمی، گزارشی از میزان تخصیص درآمدهای حاصل از اجرای ماده ۱۶ به این معاونت ارائه داد.

علی اسفیدانی، معاون برنامه‌ریزی صندوق نوآوری و شکوفایی نیز از آماده‌شدن ۱۵ طرح احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر با ظرفیت مجموع ۶۲ مگاوات با استفاده از درآمدهای ماده ۱۶ خبر داد.

سید مجید میری لاریمی، مدیرکل دفتر سرمایه‌گذاری و تنظیم مقررات بازار آب و برق وزارت نیرو، ضمن تشریح دستاوردهای این وزارتخانه در زمینه اجرای ماده ۱۶ را تشریح کرد.

وی شناسایی واحدهای صنعتی مشمول، تفکیک قبوض برق مشمولان و عرضه برق تجدیدپذیر در بورس انرژی را از جمله اقدامات انجام‌شده در این زمینه برشمرد.

به گفته وی، ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور از ابتدای دولت چهاردهم تاکنون از ۱۲۶۰ مگاوات به ۵۲۲۰ مگاوات رسیده و پیش‌بینی می‌شود این ظرفیت تا پایان تیرماه به ۶۲۰۰ مگاوات افزایش یابد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
اعطاء وام تسهیلات اشتغال زایی به سربازان ماهر منقضی خدمت
فرمانده پلیس راه: ترافیک در محورهای مازندران سنگین است
قالیباف: ثمره وحدت چشاندن طعم شکست به دشمن بود
وحدت بین مجلس و دولت، یک ضرورت راهبردی است/ رویای بازگشایی تنگه هرمز دشمن، محقق نخواهد شد
مجلس خبرگان: همه بخش‌های حاکمیت از رهنمودهای رهبری تبعیت محض داشته باشند
سرپرست وزارت دفاع: از ساختن قدرت دفاعی ایران دست نخواهیم کشید
مهلت ثبت‌نام آزمون صلاحیت حرفه‌ای مشاوران کسب و کار سال ۱۴۰۵ تمدید شد
طرح مخفی آمریکا برای لیبی؛ شکستی که در راه است
انتخاب اعضای هیات مدیره استقلال به تعویق افتاد
عرضه دلار در بانک‌ها ۲۵ برابر تقاضا/ بازار با کمبود عرضه مواجه نیست
سازمان بسیج مستضعفین: هم‌افزایی دولت، ملت و نهادها، کلید طلایی گشایش مشکلات کشور است
وزیر کشور: در تاریخ معاصر سندی مثل تفاهم‌ ایران و آمریکا به نفع مردم ما نیست
جدیدترین آمار گیشه ۳ میلیون نفری سینما در روزهای پایانی تابستان
مخبر: ملت استوار ایران، محاصره را به شکست محاصره‌گر بدل می‌کند
واکنش عراقچی به تلاش‌های بیهوده آمریکا برای دستکاری بازار جهانی انرژی
جهش ۱۳۰ هزار واحدی بورس در تعطیلات/ شاخص از ۶.۵ میلیون واحد گذشت
نیکزاد: مسئولیت ما، تقویت همدلی و اعتماد عمومی است
چاپ مقاله علمی پژوهشی؛ راهنمای کامل انتشار مقاله در مجلات معتبر داخلی
مدیریت هزینه‌های ساخت‌وساز با انتخاب هوشمندانه مقاطع فولادی
شاهنامه‌خوانی در خانواده؛ طرحی برای انتقال فرهنگ ایرانی
وال استریت ژورنال: روز دی اقتصادی آمریکا؛ بانک‌های ایران باز، تحریم‌ها بی‌اثر
مهلت ثبت‌نام آزمون صلاحیت حرفه‌ای مشاوران کسب و کار سال ۱۴۰۵ تمدید شد
آغاز انتخاب رشته داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۵ دانشگاه آزاد
آغاز پیش‌ ثبت نام خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه الزهرا (س) از امروز
زمان‌بندی انتخاب واحد نیم‌سال اول دانشگاه آزاد اسلامی اعلام‌ شد
رشته روابط بین المل و دیپلماسی با ۹۰ درصد تغییر به دانشگاه ها ابلاغ شد
۵ شهریور آخرین مهلت اعلام علاقه‌مندی به آزمون‌های عملی کنکور ۱۴۰۵
تقویم آموزشی ۱۴ دانشگاه برتر کشور/ شروع کلاس‌ها از اواخر شهریور
آغاز انتخاب رشته داوطلبان مجاز آزمون کارشناسی‌ارشد ۱۴۰۵ از ۵ شهریور
اعلام نتایج تکمیل ظرفیت دوازدهمین امتحان مشترک دستگاه‌های اجرایی
افتتاح دفتر تبادل علم و فناوری جهان اسلام در دانشگاه صنعتی امیرکبیر
نتایج اولیه آزمون کارشناسی‌ارشد ۱۴۰۵ منتشر شد
دستگیری ۸۴ متخلف و کلاهبردار کنکور سراسری/ شناسایی ۲ نفر پس از تصویربرداری از سؤالات کنکور
آغاز ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری پیام نور از ۷ شهریور
قراردادهای بلندمدت دانشگاه‌ها برای حل مسائل کلان کشور
دفاع وزیر علوم از طرح جدید تغذیه/ دانشجو متوجه هیچ تغییری نمی‌شود
بزرگداشت شهیده سیده بشری خامنه‌ای در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top