تاریخ انتشار: چهارشنبه 1405/04/10 - 13:15
کد خبر: 559193

معاون آموزشی جهاددانشگاهی: پژوهشکده توسعه‌وبرنامه‌ریزی باید به نهادی مسئله‌محور تبدیل شود

معاون آموزشی جهاددانشگاهی: پژوهشکده توسعه‌وبرنامه‌ریزی باید به نهادی مسئله‌محور تبدیل شود

معاون آموزشی جهاددانشگاهی با تأکید بر ضرورت باز تعریف مأموریت پژوهشکده توسعه و برنامه‌ریزی، گفت: فلسفه وجودی جهاددانشگاهی حل مسئله است و همه ساختارهای این نهاد، از جمله پژوهشکده‌ها، باید در راستای پاسخگویی به نیازهای واقعی جامعه، صنعت و دستگاه‌های اجرایی فعالیت کنند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ مهدی باصولی روز چهارشنبه ۱۰ تیرماه، در نشست با اعضای پژوهشکده توسعه و برنامه‌ریزی جهاددانشگاهی، با اشاره به اهمیت اخلاق در پژوهش اظهار کرد: برگزاری دوره‌های تخصصی در حوزه اخلاق پژوهش با حضور استادان این حوزه ضروری است تا پژوهشگران، به‌ویژه در مطالعات علوم انسانی، با الزامات اخذ کدهای اخلاق و استانداردهای مرتبط آشنایی بیشتری پیدا کنند.

وی با بیان اینکه پژوهشکده توسعه و برنامه‌ریزی باید مأموریت خود را متناسب با نیازهای روز بازتعریف کند، افزود: باید از خود بپرسیم که آیا این پژوهشکده امروز در مسیر حل مسائل استان و منطقه حرکت می‌کند یا همچنان با رویکردهای گذشته به فعالیت ادامه می‌دهد. اگر فعالیت‌های ما مسئله‌محور نباشد، فلسفه وجودی این ساختار زیر سؤال خواهد رفت.

وی تأکید کرد: آموزش، پژوهش و سایر فعالیت‌های جهاددانشگاهی زمانی ارزشمند هستند که به حل یک مسئله واقعی منجر شوند. آموزش صرفاً برای برگزاری دوره‌های آموزشی معنا ندارد، بلکه باید پاسخی به یک نیاز مشخص در جامعه باشد.

باصولی با اشاره به ظرفیت‌های همکاری با بخش صنعت، از اعلام آمادگی مدیران مجموعه تراکتورسازی برای ایجاد یک مرکز پژوهشی مشترک خبر داد و گفت: این مجموعه آمادگی دارد امکانات، فضای فیزیکی و حمایت‌های لازم را برای استقرار یک مرکز پژوهشی صنعتی فراهم کند تا مسائل واقعی صنعت با مشارکت جهاددانشگاهی شناسایی، بررسی و حل شود.

وی با تأکید بر ضرورت تغییر شاخص‌های ارزیابی عملکرد پژوهشکده‌ها، اظهار کرد: به جای تمرکز صرف بر شاخص‌های درآمد و هزینه، باید میزان اثرگذاری پژوهشکده در حل مسائل صنعت و جامعه را ملاک ارزیابی قرار دهیم. اگر پژوهشکده بتواند حتی چند مسئله مهم و راهبردی صنعت را حل کند، به مأموریت اصلی خود نزدیک شده است.

وی، تغییر نگرش را مهم‌ترین پیش‌نیاز تحول دانست و افزود: تا زمانی که نگاه مدیران و پژوهشگران نسبت به جایگاه و مأموریت خود تغییر نکند، تحول در رفتار و عملکرد نیز محقق نخواهد شد.

معاون آموزشی جهاددانشگاهی همچنین خواستار بازنگری اساسی در شرح وظایف و مأموریت پژوهشکده توسعه و برنامه‌ریزی شد و گفت: این پژوهشکده باید با شناسایی نظام مسائل منطقه، ظرفیت‌های علمی و پژوهشی خود را برای پاسخگویی به نیازهای واقعی جامعه، صنعت و دستگاه‌های اجرایی به کار گیرد.

وی در پایان، بر ضرورت بهره‌گیری از فرصت موجود برای ایجاد تحول تأکید کرد و گفت: زمان به سرعت می‌گذرد و امروز بهترین فرصت برای اصلاح نگرش‌ها، بازتعریف مأموریت‌ها و حرکت به سوی پژوهش‌های مسئله‌محور، کاربردی و اثرگذار است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
جنگ آمریکا علیه ایران از کنترل خارج شده است
تفاهم با عمان به معنای بازگشایی تنگه هرمز نیست
حال علامه امینی وقتی از مسیر مشایه به نزدیک کربلا می‌رسید، منقلب می‌شد
شهیدی که مزارش سنگ قبر نمی‌پذیرد!
پارسال همراه بابا، امسال به یادش
۴۵۰ هزار فقره وام ازدواج پرداخت خواهد شد
بمب‌گذاری مقابل پاسگاه پلیس در پاکستان با بیش از ۱۷ کشته و زخمی
کاری که همه را زائر امام حسین (ع) می‌کند
رونمایی علی کریمی از عموی جدید سلطنت‌طلبان
اموال سردار آزمون همچنان در توقیف است
بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار گذرنامه زیارتی صادر شد
۶۷ درصد آمریکایی‌ها با تصمیمات ترامپ علیه ایران مخالف هستند
توطئه خلع سلاح حماس با شکست راهبردی مواجه می‌شود
اعزام بیش از ۶۰۰۰ دانشجوی علوم پزشکی به راهپیمایی اربعین
باید از ظرفیت ایرانیان خارج کشور حداکثر استفاده را برد
عبور جمعیت ایران از ۸۷ میلیون نفر
راه‌اندازی نخستین مرکز دانش تخصصی بازی‌های رایانه‌ای
سه اتفاق مهم در انتظار استقلال
افشاگری تاریخی علیه رئیس فیفا
کارکرد تراستی‌ها در صادرات انواع محصولات ایرانی
راهنمای خرید آسانسور
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top