تاریخ انتشار: پنجشنبه 1405/04/11 - 01:23
کد خبر: 559257

دبیر ستاد ملی جمعیت:

اجرای موفق سیاست‌های جمعیتی، نیازمند باور و عزم جمعی است

اجرای موفق سیاست‌های جمعیتی، نیازمند باور و عزم جمعی است

دبیر ستاد ملی جمعیت با اشاره به تأکیدات مکرر رهبر شهید انقلاب و رئیس‌جمهور در خصوص اهمیت مسئله جمعیت، گفت: اجرای موفق سیاست‌های جمعیتی، نیازمند باور، عزم جدی همه دستگاه‌هاست و بدون مشارکت جدی بخش فرهنگ و هنر، تحقق اهداف این حوزه امکان‌پذیر نخواهد بود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ به نقل از روابط عمومی دبیرخانه ستاد ملی جمعیت دکتر مرضیه وحیددستجردی در نشست کارگروه فرهنگ و هنر ستاد ملی جمعیت افزود: فرهنگ و هنر، نخستین گام در امیدآفرینی و حل مسئله جمعیت است.

دبیر ستاد ملی جمعیت با تشریح وضعیت جمعیتی کشور، کاهش مستمر نرخ باروری، افزایش سن ازدواج و فرزندآوری و روند رو به رشد سالمندی را از مهم‌ترین چالش‌های پیش‌رو دانست و تصریح کرد: اگر روند کنونی ادامه یابد، کشور در دهه‌های آینده با کاهش شدید جمعیت و کمبود نیروی انسانی جوان و مولد مواجه خواهد شد.

حل مسئله جمعیت تنها با مشوق‌های اقتصادی محقق نمی‌شود 

وحیددستجردی با بیان اینکه حل مسئله جمعیت تنها با مشوق‌های اقتصادی محقق نمی‌شود، خاطرنشان کرد: نخستین و مهم‌ترین مؤلفه اثرگذار بر ازدواج و فرزندآوری، امید به آینده است؛ موضوعی که شکل‌گیری آن بیش از هر چیز به ظرفیت‌های فرهنگ، هنر و رسانه وابسته است.

وی با اشاره به اینکه خانواده‌های ایرانی به طور متوسط خواهان داشتن حدود دو و نیم فرزند هستند، افزود: فاصله میان این تمایل و واقعیت موجود، ناشی از موانعی است که باید با سیاست‌گذاری صحیح و اقدامات عملی برطرف شود و صرف توصیه و شعار، پاسخگوی این مسئله نیست.

دبیر ستاد ملی جمعیت همچنین از ظرفیت‌های گسترده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه سینما، کتاب، رسانه، انیمیشن، مستند، بازی‌های رایانه‌ای، پویش‌های فرهنگی و آثار هنری به‌عنوان مهم‌ترین ابزارهای فرهنگ‌سازی در حوزه خانواده و فرزندآوری یاد کرد و خواستار بهره‌گیری هدفمند از این ظرفیت‌ها برای امیدآفرینی، ترویج ازدواج، تحکیم خانواده و اصلاح نگرش‌های اجتماعی شد.

«کارت امید مادر» در جهت تکریم مادران و حمایت از خانواده‌ها از بدو تولد فرزند

وی در ادامه با معرفی طرح «کارت امید مادر»، این طرح را گامی در جهت تکریم مادران و حمایت از خانواده‌ها از بدو تولد فرزند دانست و گفت: حمایت‌های پایدار، ساده، بدون بروکراسی و مبتنی بر کرامت خانواده، می‌تواند نقش مؤثری در افزایش رضایت‌مندی و تشویق به فرزندآوری داشته باشد.

وحیددستجردی با قدردانی از همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بر اجرای مؤثر ماده ۲۸ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و استفاده گسترده از پیام و نشان «فرزندان، لذت زندگی» در تولیدات فرهنگی، رسانه‌ای و محصولات مختلف کشور تأکید کرد و ابراز امیدواری کرد همکاری‌های مشترک میان دبیرخانه ستاد ملی جمعیت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیش از پیش گسترش یابد.

محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با تأکید بر اینکه مسئله جمعیت تنها با توصیه و شعار حل نخواهد شد، گفت: رویکرد علمی در کنار بهره‌گیری از ظرفیت‌های فرهنگ و هنر، مهم‌ترین مسیر برای مواجهه با این چالش ملی است.

وی با اشاره به فلسفه تشکیل کارگروه فرهنگ و هنر ستاد ملی جمعیت اظهار کرد: این کارگروه باید با شناسایی دقیق مسائل، تدوین برنامه‌های عملیاتی و استفاده از ابزارهای فرهنگی و هنری، به گره‌گشایی از مسائل حوزه جمعیت کمک کند.

به گفته وی، فرهنگ و هنر می‌توانند یافته‌های علمی را به گفتمان عمومی و رفتار اجتماعی تبدیل کنند.

جوادی با بیان اینکه فرهنگ یک امر جمعی است، افزود: تغییر نگرش جامعه نسبت به ازدواج، خانواده و فرزندآوری، نیازمند برنامه‌ریزی منسجم، ترویج مستمر و بهره‌گیری از ظرفیت‌های هنری است؛ چرا که هنر توانایی ایجاد مقبولیت اجتماعی و نهادینه‌سازی ارزش‌ها را دارد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
بهترین جایگزین کوینکس برای معاملات ارز دیجیتال؛ معرفی صرافی اوربیت
مکمل‌های ورزشی؛ از رویای عضله‌سازی تا کابوس سلامتی
پردیس مرجع پژوهش‌های علمی و صنعتی
صفر تا صد دستگاه پرس قرص ماشین سازی حسنی
چگونه فرش هایمان را در خانه عمیق تمیز کنیم؟
آخرین مهلت دفاع و ثبت نمرات دانشجویان دانشگاه پیام‌نور اعلام شد
تمیز کردن لکه آب پرتقال خشک شده از روی فرش
درخشش تیم ملی المپیاد فیزیک ایران در المپیاد ۲۰۲۶ کلمبیا
تحلیل طلا در هفته آینده ایران؛ چشم‌انداز بازار طلا و سکه در تیر ۱۴۰۵
برنامه هفته سوم لیگ ملت‌های والیبال
نکات طلایی برای افزایش طول عمر فرش
نکات پاک کردن لکه آب سیب از روی فرش
فیلم| واکنش جالب مجری رسانه ملی به مرگ لیندسی گراهام سناتور ضد ایرانی
وحدت ملی مهم‌ترین الزامات عبور از شرایط جنگی است
بازار داغ شایعات دلایل مرگ «جیدن آدامز»
جمعیت بیمه‌شدگان زنان سرپرست خانوار افزایش می‌یابد
اعلام ۴ روز عزای عمومی در قطر در پی درگذشت امیر سابق این کشور
امضا تفاهم نامه بین دانشگاه پیام نور و سازمان حفاظت محیط زیست
قوای سه گانه بزرگداشت رهبر شهید را در حرم بانوی کرامت برگزار می کنند
ثبت‌نام حج ۱۴۰۶ آغاز شد
کارت آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۵ فردا منتشر می شود
آخرین مهلت دفاع و ثبت نمرات دانشجویان دانشگاه پیام‌نور اعلام شد
کارت آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۵ فردا منتشر می شود
الزام دانشجویان کاردانی دانشگاه آزاد به گذراندن ۷ واحد درسی معارف
اعضای شورای مرکزی سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی منصوب شدند
کسب مقام نخست تیم ملی المپیاد ریاضی ظرفیت بالای جامعه علمی ایران را به نمایش گذاشت
برنامه سرویس‌های دانشجویی دانشگاه شهیدبهشتی در ایام فرجه امتحانات
ضرورت ساماندهی جذب دانشجویان بین‌الملل و توسعه آموزش‌های آزاد
یک استاد دانشگاه: خودباوری علمی شرط تبدیل دانشگاه به پیشران پیشرفت کشور است
دانشگاه شیکاگو علیه هوش مصنوعی
پارک‌های فناوری سنتی به پارک‌های سرمایه‌سازی تغییر ماموریت می‌دهند/ایجاد حساب سرمایه‌ساز
تفویض بخشی از خدمات صندوق نوآوری به پارک‌های علم و فناوری
شبکه‌سازی انجمن‌های علمی دانشجویی، کلید حل مسائل کشور است
ضرورت ساماندهی جذب دانشجویان بین‌الملل در دانشگاه امیرکبیر
تسهیل اسکان دانشجویان کارشناسی و تمدید مهلت ثبت‌نام خوابگاه تابستان
آغاز انتخاب واحد ترم تابستان دانشگاه پیام نور از ۲۲ تیر
شرایط پذیرش دانشجوی بین‌المللی غیربورسیه در دانشگاه علامه اعلام شد
پیام تبریک معاون علمی برای قهرمانی تیم ملی المپیاد ریاضی ایران در چین
آزمون ارتقاء دستیاران تخصصی دندانپزشکی ۱۹ شهریور برگزار می شود
دعوت‌شدگان مصاحبه دکتری استادمحور دانشگاه تربیت مدرس مشخص شدند
دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی برای زائرین رهبر شهید سنگ تمام گذاشتند / اسکان و اطعام بیش از هزار زائر از هفت استان کشور
برپایی موکب «فدا» توسط فعالان اقتصاد دیجیتال در تشییع رهبر شهید
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top