تاریخ انتشار: سه شنبه 1405/04/16 - 15:33
کد خبر: 559515

مراسم وداع با رهبر شهید، نظریه‌های علوم اجتماعی را به بازاندیشی واداشت

مراسم وداع با رهبر شهید، نظریه‌های علوم اجتماعی را به بازاندیشی واداشت

رئیس دانشکده علوم اجتماعی و رسانه گفت: وداع عاشقانه مردم با قائد عظیم‌الشأن و رهبر شهید، پایان یک مسیر نیست؛ آغاز مرحله‌ای تازه در تداوم مسیر رهبری و نیز بازنگری در نظریه‌ها و روایت‌گری است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ اکبر نصراللهی رئیس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه در یادداشتی در صفحه مجازی خود نوشت: وداع عاشقانه مردم با قائد عظیم‌الشأن و رهبر شهید، پایان یک مسیر نیست؛ آغاز مرحله‌ای تازه در تداوم مسیر رهبری و نیز بازنگری در نظریه‌ها و روایت‌گری است.

وی با اشاره به مشاهدات خود از مراسم تشییع و وداع افزود: آنچه امروز در خیابان‌ها دیدم، صرفاً یک آیین تشییع و وداع نبود؛ بلکه یک متن اجتماعی بود که میلیون‌ها نفر آن را هم‌زمان نوشتند؛ متنی که واژگان آن را عشق، وفاداری، هویت، ایمان، مسئولیت‌پذیری، همبستگی و تاب‌آوری دینی و ملی تشکیل می‌داد.

رئیس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه در ادامه، این رخداد را پرسشی بنیادین برای پژوهشگران علوم ارتباطات، جامعه‌شناسی و علوم سیاسی توصیف کرد و گفت: چگونه در شرایطی که طی سال‌های اخیر بسیاری از نظریه‌پردازان غربی، اندیشکده‌ها، رسانه‌های بین‌المللی و منتقدان جمهوری اسلامی از تعمیق شکاف‌های اجتماعی، کاهش انسجام ملی و حتی فروپاشی قریب‌الوقوع نظام سخن می‌گفتند، امروز شاهد شکل‌گیری چنین سطحی از همبستگی و همدلی ملی هستیم؟

وی تأکید کرد: این پرسش، پیش از آنکه سیاسی باشد، یک مسئله علمی است.

نصراللهی همچنین با بیان اینکه چارچوب‌های نظری رایج، دست‌کم در وضعیت کنونی، برای تبیین جامع این رخداد کفایت نمی‌کنند، اظهار داشت: هیچ بازنمایی رسانه‌ای، هر اندازه حرفه‌ای و گسترده، قادر نیست تمامی لایه‌های معنایی این صحنه را منتقل کند و عمق ایمان، احساس تعلق، سرمایه عاطفی، وفاداری، امید، اشک، ایثار و تاب‌آوری نهفته در دل یک ملت را به‌طور کامل بازنمایی کند.

وی این پدیده را حاصل برهم‌کنش پیچیده و هم‌افزای هویت ملی، باورهای دینی، نوع مدیریت رهبر شهید، تجربه‌های مشترک تاریخی و تاب‌آوری ملی دانست و افزود: این مجموعه از متغیرها تنها در کنار یکدیگر، امکان فهم این رخداد را فراهم می‌کنند.

رئیس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه در بخش دیگری از یادداشت خود، خطاب به کسانی که حضور مردم را صرفاً «سازمان‌دهی‌شده» توصیف می‌کنند، پرسید: در ادبیات علوم اجتماعی، علوم سیاسی و علوم ارتباطات، کدام نظریه یا سازوکار شناخته‌شده می‌تواند توضیح دهد که چگونه میلیون‌ها انسان، پس از پشت سر گذاشتن دو جنگ تحمیلی متوالی و تحمل فشارهای گسترده، با چنین انگیزه، نظم، صبوری، احساس تعلق و وفاداری، به‌صورت داوطلبانه در کنار یکدیگر حضور می‌یابند؟

وی در پایان خاطرنشان کرد: شاید یکی از مهم‌ترین درس‌های امروز برای دانشگاهیان این باشد که گاهی واقعیت‌های اجتماعی از ظرفیت تبیینی نظریه‌های موجود فراتر می‌روند و این نظریه‌ها هستند که باید در پرتو واقعیت‌های نو، مورد بازاندیشی، تکمیل و بازسازی قرار گیرند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
حضور میلیونی در تشییع رهبر شهید، رفراندوم بزرگ وفاداری به انقلاب بود
از استقلال‌آفرینی برای ایرانیان تا تجسم شجاعت عربی و تقدیس مرجعیت در عراق
تغییر بزرگ در افکار عمومی آمریکا؛ مسئله فلسطین از حاشیه به متن سیاست اصلی رسید
اف‌بی‌آی مرگ لیندسی گراهام را بررسی خواهد کرد
شنیده شدن صدای انفجار در حوالی بندرعباس
 ۵۰۰ میلیون انسان بیدار و مصمم خونخواه رهبر شهید
هشدار سازمان سنجش درباره فعالیت صفحات جعلی در شبکه‌های اجتماعی
هیچ کشور بیگانه‌ای حق تعیین تکلیف برای تنگه هرمز را ندارد
دیپلماسیِ روی ابرها؛ وقتی واقعیت را نادیده می‌گیریم
بهترین جایگزین کوینکس برای معاملات ارز دیجیتال؛ معرفی صرافی اوربیت
مکمل‌های ورزشی؛ از رویای عضله‌سازی تا کابوس سلامتی
پردیس مرجع پژوهش‌های علمی و صنعتی
صفر تا صد دستگاه پرس قرص ماشین سازی حسنی
چگونه فرش هایمان را در خانه عمیق تمیز کنیم؟
آخرین مهلت دفاع و ثبت نمرات دانشجویان دانشگاه پیام‌نور اعلام شد
تمیز کردن لکه آب پرتقال خشک شده از روی فرش
درخشش تیم ملی المپیاد فیزیک ایران در المپیاد ۲۰۲۶ کلمبیا
تحلیل طلا در هفته آینده ایران؛ چشم‌انداز بازار طلا و سکه در تیر ۱۴۰۵
برنامه هفته سوم لیگ ملت‌های والیبال
نکات طلایی برای افزایش طول عمر فرش
نکات پاک کردن لکه آب سیب از روی فرش
هشدار سازمان سنجش درباره فعالیت صفحات جعلی در شبکه‌های اجتماعی
آخرین مهلت دفاع و ثبت نمرات دانشجویان دانشگاه پیام‌نور اعلام شد
کارت آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۵ فردا منتشر می شود
الزام دانشجویان کاردانی دانشگاه آزاد به گذراندن ۷ واحد درسی معارف
اعضای شورای مرکزی سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی منصوب شدند
کسب مقام نخست تیم ملی المپیاد ریاضی ظرفیت بالای جامعه علمی ایران را به نمایش گذاشت
برنامه سرویس‌های دانشجویی دانشگاه شهیدبهشتی در ایام فرجه امتحانات
ضرورت ساماندهی جذب دانشجویان بین‌الملل و توسعه آموزش‌های آزاد
یک استاد دانشگاه: خودباوری علمی شرط تبدیل دانشگاه به پیشران پیشرفت کشور است
دانشگاه شیکاگو علیه هوش مصنوعی
پارک‌های فناوری سنتی به پارک‌های سرمایه‌سازی تغییر ماموریت می‌دهند/ایجاد حساب سرمایه‌ساز
تفویض بخشی از خدمات صندوق نوآوری به پارک‌های علم و فناوری
شبکه‌سازی انجمن‌های علمی دانشجویی، کلید حل مسائل کشور است
ضرورت ساماندهی جذب دانشجویان بین‌الملل در دانشگاه امیرکبیر
تسهیل اسکان دانشجویان کارشناسی و تمدید مهلت ثبت‌نام خوابگاه تابستان
آغاز انتخاب واحد ترم تابستان دانشگاه پیام نور از ۲۲ تیر
شرایط پذیرش دانشجوی بین‌المللی غیربورسیه در دانشگاه علامه اعلام شد
پیام تبریک معاون علمی برای قهرمانی تیم ملی المپیاد ریاضی ایران در چین
آزمون ارتقاء دستیاران تخصصی دندانپزشکی ۱۹ شهریور برگزار می شود
دعوت‌شدگان مصاحبه دکتری استادمحور دانشگاه تربیت مدرس مشخص شدند
دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی برای زائرین رهبر شهید سنگ تمام گذاشتند / اسکان و اطعام بیش از هزار زائر از هفت استان کشور
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top