تاریخ انتشار: شنبه 1405/05/10 - 10:26
کد خبر: 560950

رسانه‌های آمریکایی در حال پمپاژ اخباری مبنی بر حمله قریب‌الوقوع آمریکا و اسرائیل به زیرساخت انرژی ایران هستند؛

مهم‌ترین تاسیسات انرژی جهان در تیررس موشک‌های ایرانی

مهم‌ترین تاسیسات انرژی جهان در تیررس موشک‌های ایرانی

در طول جنگ ۴۰ روزه وقتی به تاسیسات پارس جنوبی توسط ائتلاف آمریکایی اسرائیلی هدف قرار گرفت، ایران مهمترین پالایشگاه گازی جهان در قطر را بمباران کرد و بلافاصله ترامپ در توییتی از ایران عذرخواهی و تاکید کرد که «دیگر تکرار نمی‌شود».

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در طول جنگ ۴۰ روزه وقتی به تاسیسات پارس جنوبی توسط ائتلاف آمریکایی اسرائیلی هدف قرار گرفت، ایران مهمترین پالایشگاه گازی جهان در قطر را بمباران کرد و بلافاصله ترامپ در توییتی از ایران عذرخواهی و تاکید کرد که «دیگر تکرار نمی‌شود».
حالا در میانه تهدید ایران، آمریکا به خوبی می‌داند، مهم‌ترین تاسیسات انرژی جهان واقع در کشورهای عربی و اسرائیل در تیررس موشک‌های نقطه‌زن و مخرب ایران است.
تعدادی از این تاسیسات را در این گزارش با هم مرور خواهیم کرد:
میدان نفتی غوار در عربستان
بزرگ‌ترین میدان نفتی جهان با ذخیره ۷۵ تا ۸۳ میلیارد بشکه که توقف آن به معنای از دست رفتن روزانه حدود ۵ میلیون بشکه نفت خام فوق‌سبک است.
غوار ستون فقرات تولید عربستان است و هر گونه اختلال در آن، بیش از ۵ درصد از کل عرضه نفت جهان را به خطر می‌اندازد.
تاسیسات ابقیق و خریص عربستان
بزرگ‌ترین تاسیسات فرآوری نفت جهان، قلب ماشین صادراتی عربستان که نفت خام میادین غوار، خریص و شیبه را تثبیت و برای صادرات آماده می‌کند. تعطیلی این تاسیسات تولید نفت عربستان را ۵۰ درصد کاهش داده و معادل ۵.۷ میلیون بشکه در روز را از مدار خارج کرد. 
ابقیق تنها نقطه‌ای است که بیش از ۷ میلیون بشکه در روز از آن عبور می‌کند و هر گونه آسیب به آن، صادرات نفت عربستان را با بحران مواجه می‌کند. همچنین زنجیره تامین پتروشیمی‌ها و نیروگاه‌های داخلی و حتی آب‌شیرین‌کن‌ها را مختل می‌کند.
میدان نفتی زاکوم در امارت 
دومین میدان بزرگ فراساحلی جهان و صاحب صادرات روزانه بیش از ۱ میلیون بشکه نفت خام است.
در صورت حملات، صادرات زاکوم به شدت مختل می‌شود. قیمت‌گذاری نفت خام دبی و زاکوم بالا با آشفتگی مواجه می‌شود و پالایشگران آسیایی برای یافتن جایگزین با رقابت شدید روبرو می‌شوند.
پالایشگاه الرویس امارات
بزرگ‌ترین پالایشگاه تک‌واحدی منطقه با ظرفیت فرآوری حدود ۸۰۰ هزار بشکه در روز که تعطیلی بلندمدت آن، امارات را وادار به کاهش سریع‌تر تولید نفت خام می‌کند و اثری زنجیره‌ای بر صنایع حمل‌ونقل، کشاورزی، هوانوردی و خودروسازی در سطح جهانی می‌گذارد.
میدان گازی گنبد شمالی و تاسیسات ال‌ان‌جی راس لفان قطر
بزرگ‌ترین میدان گازی جهان با ۴۸ تریلیون مترمکعب گاز معادل ۲۵ درصد ذخایر اثبات‌شده جهان؛ راس لفان تک‌مهم‌ترین پایانه صادراتی ال‌ان‌جی جهان و مسئول حدود ۲۰٪ از کل تجارت جهانی ال‌ان‌جی (۷۷ تا ۸۰ میلیون تن در سال) است
·
حملات ایران در جنگ ۴۰ روزه تا ۱۹ میلیون تن از عرضه ال‌ان‌جی را از مدار خارج کرد و ظرفیت ال‌ان‌جی قطر را ۱۷ درصد کاهش داد که ممکن است سال‌ها بهبودی آن طول بکشد. 
قیمت‌های ال‌ان‌جی در بازار ژاپن/کره (JKM) به بالای ۲۱ دلار در هر میلیون BTU رسید و اروپا و آسیا برای محموله‌های باقیمانده رقابت مستقیم پیدا کردند.
میدان نفتی برقان کویت
بزرگ‌ترین میدان نفتی کویت با ذخیره حدود ۶۷ میلیارد بشکه، برقان یکی از میادین کلیدی است که در بحران اخیر، ۲ میلیون بشکه در روز از تولید کویت را از مدار خارج کرد. 
هزینه تعمیرات زیرساخت‌های نفتی کویت در یک دوره ۴۰ روزه ۲۵ میلیارد دلار برآورد شده است. هر ماه تداوم اختلال، ۳۵۰ میلیون بشکه به تلفات تجمعی نفت جهان اضافه می‌کند.
پالایشگاه ستره و تاسیسات المعامیر بحرین
·در حملات جنگ ۴۰ روزه، پالایشگاه ستره دو بار مورد اصابت قرار گرفت و دو واحد تقطیر و یک مخزن سوخت آسیب دیدند. 
شرکت ملی نفت بحرین (Bapco) فورس ماژور اعلام کرد. بحرین به دلیل وابستگی شدید به این تاسیسات، آسیب‌پذیرترین کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در برابر اختلالات انرژی محسوب می‌شود.
میدان‌های گازی لویاتان و تامار اسراییل
·لویاتان بزرگ‌ترین میدان گازی اسرائیل (۵۳ درصد گاز کشور)؛ تامار دومین میدان (۴۴ درصد گاز کشور) است.
در جنگ رمضان، اسرائیل لویاتان و کاریش را به مدت ۳۰ تا ۴۰ روز تعطیل کرد. صادرات به مصر و اردن که عمده تولید لویاتان را دریافت می‌کنند، قطع شد. 
مصر قیمت انرژی را بیش از دو برابر افزایش داد و ساعت‌العمل ۹ شب برای اصناف وضع کرد. 
خسارت اقتصادی این تعطیلی حدود ۱.۵ میلیارد شکل (۴۰۰ میلیون دلار) برآورد شده است. تامار به عنوان "شریان حیاتی" اسرائیل شناخته می‌شود که کل مصرف داخلی را پوشش می‌دهد.
ابعاد جهانی
بر اساس گزارش ریستاد انرژی، درگیری‌های جنگ رمضان ۱۱.۸ میلیون بشکه در روز تولید نفت را در شش کشور حوزه خلیج فارس از مدار خارج کرده که شدیدترین اختلال عرضه نفت در دوران مدرن محسوب می‌شود. 
تولید نفت این کشورها از ۲۴.۲ میلیون بشکه به ۱۲.۴ میلیون بشکه در روز سقوط کرده است. تنها در سه ماه، ۱ میلیارد بشکه نفت از بازار جهانی حذف شد که معادل ۲.۵ برابر کل ذخیره استراتژیک نفت آمریکا است و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال به ۲ میلیارد بشکه برسد. 
قیمت نفت به حدود ۱۱۵ دلار در هر بشکه رسید و تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز به کمتر از ۲۰ درصد سطح قبل از جنگ کاهش یافته است.
در چنین شرایطی تشدید تنش می‌تواند همه ابعاد بحران را بار دیگر بروزرسانی کند.

 
مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
ادامه ادعاهای سنتکام درباره محاصره دریایی ایران
مذاکرات با ایران هم‌اکنون در حال انجام است!
روابط ایران و عراق در بهترین وضع خود قرار دارد
چیزی به ایران نمی‌رسد
جنبش حماس از پایبندی به توافقات مرحله دوم آتش‌بس خبر داد
ادعای استعفای رئیس‌جمهور واهی و کذب محض است
سردار کرمی: در کمین تروریست‌ها و آماده پاسخ قاطعیم
۱۹۰ واحد مسکن استیجاری آماده واگذاری به زوج‌های جوان است
کیف پول ایران؛ انجام تراکنش‌های مالی بدون نیاز به اینترنت
حسام؛ سامانه جدید بانک مرکزی برای ساماندهی حساب‌های بانکی
توصیه مهم برای بازگشت زائران اربعین؛ مرز خروجی را تغییر ندهید
اعلام نتایج اولیه پذیرش دکتری تخصصی بدون آزمون دانشگاه تهران
رایزنی تلفنی عراقچی با وزیران خارجه پاکستان و عمان
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
سوئیس: با ایران و آمریکا درباره مذاکره احتمالی در تماسیم
اعمال شب و روز اربعین را اینگونه به جا آورید
تغییر مسیر ۶ نفتکش عربستانی در پی تهدیدهای انصارالله یمن
عراقچی: وحدت مردم و دولت ایران و عراق به نقطه اوج رسیده است
سریال محمدحسین مهدویان به تلویزیون رسید
«فرزندآوری لاکچری»؛ چگونه فضای مجازی، فرهنگ قناعت را در خانواده‌ها تضعیف می‌کند؟
ثبت سفارش کتب درسی تمام پایه های تحصیلی
اعلام نتایج اولیه پذیرش دکتری تخصصی بدون آزمون دانشگاه تهران
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
دستاورد پژوهشگران دانشگاه تهران درتوسعه نسل جدید سامانه‌های هوشمند
توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه ایران و بلاروس
توسعه همکاری‌های علمی، آموزشی و فناورانه با قزاقستان
نتایج آزمون‌های سمپاد و نمونه دولتی هفته آینده منتشر می‌شود
پیشنهاد راه‌اندازی دوره‌های «هم‌افزایی فناورانه»
ظرفیت پژوهشی هر عضو هیئت‌علمی از حمایت های بنیاد ملی علم اعلام شد
کلید نهایی پنجاه و سومین دوره آزمون دستیاری پزشکی منتشر شد
مهلت ثبت نام آزمون های دانشنامه و گواهینامه تخصصی و فوق تخصصی تمدید شد
تحمیل ۸۰۰ دانشجوی پزشکی به دانشگاه
طرح جدید تغذیه دانشجویان هنوز نهایی نشده
برخی دانشجویان بین الملل علاوه بر فارسی حتی به انگلیسی هم مسلط نیستند
توانمندسازی دانشجویان برای ورود به بازار کار دانش‌بنیان
باید از ظرفیت ایرانیان خارج کشور حداکثر استفاده را برد
اسامی منتخبان دور دوم انتخابات شورای صنفی دانشگاه تربیت مدرس اعلام شد
واکنش معاون وزیر بهداشت به رای دیوان عدالت اداری درباره انفصال از خدمت
شروط جدید وزارت بهداشت برای ایجاد رشته و دوره جدید علوم پزشکی
نخستین سامانه جامع شهدای دانشجو رونمایی می‌شود
پژوهشگران دانشگاه تهران عملکرد ترانزیستورهای نسل آینده را بهبود دادند
اختصاص پژوهانه وزارت علوم به ۵ آزمایشگاه تحقیقاتی دانشگاه امیرکبیر
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top