تاریخ انتشار: شنبه 1405/05/10 - 10:26
کد خبر: 560950

رسانه‌های آمریکایی در حال پمپاژ اخباری مبنی بر حمله قریب‌الوقوع آمریکا و اسرائیل به زیرساخت انرژی ایران هستند؛

مهم‌ترین تاسیسات انرژی جهان در تیررس موشک‌های ایرانی

مهم‌ترین تاسیسات انرژی جهان در تیررس موشک‌های ایرانی

در طول جنگ ۴۰ روزه وقتی به تاسیسات پارس جنوبی توسط ائتلاف آمریکایی اسرائیلی هدف قرار گرفت، ایران مهمترین پالایشگاه گازی جهان در قطر را بمباران کرد و بلافاصله ترامپ در توییتی از ایران عذرخواهی و تاکید کرد که «دیگر تکرار نمی‌شود».

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در طول جنگ ۴۰ روزه وقتی به تاسیسات پارس جنوبی توسط ائتلاف آمریکایی اسرائیلی هدف قرار گرفت، ایران مهمترین پالایشگاه گازی جهان در قطر را بمباران کرد و بلافاصله ترامپ در توییتی از ایران عذرخواهی و تاکید کرد که «دیگر تکرار نمی‌شود».
حالا در میانه تهدید ایران، آمریکا به خوبی می‌داند، مهم‌ترین تاسیسات انرژی جهان واقع در کشورهای عربی و اسرائیل در تیررس موشک‌های نقطه‌زن و مخرب ایران است.
تعدادی از این تاسیسات را در این گزارش با هم مرور خواهیم کرد:
میدان نفتی غوار در عربستان
بزرگ‌ترین میدان نفتی جهان با ذخیره ۷۵ تا ۸۳ میلیارد بشکه که توقف آن به معنای از دست رفتن روزانه حدود ۵ میلیون بشکه نفت خام فوق‌سبک است.
غوار ستون فقرات تولید عربستان است و هر گونه اختلال در آن، بیش از ۵ درصد از کل عرضه نفت جهان را به خطر می‌اندازد.
تاسیسات ابقیق و خریص عربستان
بزرگ‌ترین تاسیسات فرآوری نفت جهان، قلب ماشین صادراتی عربستان که نفت خام میادین غوار، خریص و شیبه را تثبیت و برای صادرات آماده می‌کند. تعطیلی این تاسیسات تولید نفت عربستان را ۵۰ درصد کاهش داده و معادل ۵.۷ میلیون بشکه در روز را از مدار خارج کرد. 
ابقیق تنها نقطه‌ای است که بیش از ۷ میلیون بشکه در روز از آن عبور می‌کند و هر گونه آسیب به آن، صادرات نفت عربستان را با بحران مواجه می‌کند. همچنین زنجیره تامین پتروشیمی‌ها و نیروگاه‌های داخلی و حتی آب‌شیرین‌کن‌ها را مختل می‌کند.
میدان نفتی زاکوم در امارت 
دومین میدان بزرگ فراساحلی جهان و صاحب صادرات روزانه بیش از ۱ میلیون بشکه نفت خام است.
در صورت حملات، صادرات زاکوم به شدت مختل می‌شود. قیمت‌گذاری نفت خام دبی و زاکوم بالا با آشفتگی مواجه می‌شود و پالایشگران آسیایی برای یافتن جایگزین با رقابت شدید روبرو می‌شوند.
پالایشگاه الرویس امارات
بزرگ‌ترین پالایشگاه تک‌واحدی منطقه با ظرفیت فرآوری حدود ۸۰۰ هزار بشکه در روز که تعطیلی بلندمدت آن، امارات را وادار به کاهش سریع‌تر تولید نفت خام می‌کند و اثری زنجیره‌ای بر صنایع حمل‌ونقل، کشاورزی، هوانوردی و خودروسازی در سطح جهانی می‌گذارد.
میدان گازی گنبد شمالی و تاسیسات ال‌ان‌جی راس لفان قطر
بزرگ‌ترین میدان گازی جهان با ۴۸ تریلیون مترمکعب گاز معادل ۲۵ درصد ذخایر اثبات‌شده جهان؛ راس لفان تک‌مهم‌ترین پایانه صادراتی ال‌ان‌جی جهان و مسئول حدود ۲۰٪ از کل تجارت جهانی ال‌ان‌جی (۷۷ تا ۸۰ میلیون تن در سال) است
·
حملات ایران در جنگ ۴۰ روزه تا ۱۹ میلیون تن از عرضه ال‌ان‌جی را از مدار خارج کرد و ظرفیت ال‌ان‌جی قطر را ۱۷ درصد کاهش داد که ممکن است سال‌ها بهبودی آن طول بکشد. 
قیمت‌های ال‌ان‌جی در بازار ژاپن/کره (JKM) به بالای ۲۱ دلار در هر میلیون BTU رسید و اروپا و آسیا برای محموله‌های باقیمانده رقابت مستقیم پیدا کردند.
میدان نفتی برقان کویت
بزرگ‌ترین میدان نفتی کویت با ذخیره حدود ۶۷ میلیارد بشکه، برقان یکی از میادین کلیدی است که در بحران اخیر، ۲ میلیون بشکه در روز از تولید کویت را از مدار خارج کرد. 
هزینه تعمیرات زیرساخت‌های نفتی کویت در یک دوره ۴۰ روزه ۲۵ میلیارد دلار برآورد شده است. هر ماه تداوم اختلال، ۳۵۰ میلیون بشکه به تلفات تجمعی نفت جهان اضافه می‌کند.
پالایشگاه ستره و تاسیسات المعامیر بحرین
·در حملات جنگ ۴۰ روزه، پالایشگاه ستره دو بار مورد اصابت قرار گرفت و دو واحد تقطیر و یک مخزن سوخت آسیب دیدند. 
شرکت ملی نفت بحرین (Bapco) فورس ماژور اعلام کرد. بحرین به دلیل وابستگی شدید به این تاسیسات، آسیب‌پذیرترین کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در برابر اختلالات انرژی محسوب می‌شود.
میدان‌های گازی لویاتان و تامار اسراییل
·لویاتان بزرگ‌ترین میدان گازی اسرائیل (۵۳ درصد گاز کشور)؛ تامار دومین میدان (۴۴ درصد گاز کشور) است.
در جنگ رمضان، اسرائیل لویاتان و کاریش را به مدت ۳۰ تا ۴۰ روز تعطیل کرد. صادرات به مصر و اردن که عمده تولید لویاتان را دریافت می‌کنند، قطع شد. 
مصر قیمت انرژی را بیش از دو برابر افزایش داد و ساعت‌العمل ۹ شب برای اصناف وضع کرد. 
خسارت اقتصادی این تعطیلی حدود ۱.۵ میلیارد شکل (۴۰۰ میلیون دلار) برآورد شده است. تامار به عنوان "شریان حیاتی" اسرائیل شناخته می‌شود که کل مصرف داخلی را پوشش می‌دهد.
ابعاد جهانی
بر اساس گزارش ریستاد انرژی، درگیری‌های جنگ رمضان ۱۱.۸ میلیون بشکه در روز تولید نفت را در شش کشور حوزه خلیج فارس از مدار خارج کرده که شدیدترین اختلال عرضه نفت در دوران مدرن محسوب می‌شود. 
تولید نفت این کشورها از ۲۴.۲ میلیون بشکه به ۱۲.۴ میلیون بشکه در روز سقوط کرده است. تنها در سه ماه، ۱ میلیارد بشکه نفت از بازار جهانی حذف شد که معادل ۲.۵ برابر کل ذخیره استراتژیک نفت آمریکا است و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال به ۲ میلیارد بشکه برسد. 
قیمت نفت به حدود ۱۱۵ دلار در هر بشکه رسید و تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز به کمتر از ۲۰ درصد سطح قبل از جنگ کاهش یافته است.
در چنین شرایطی تشدید تنش می‌تواند همه ابعاد بحران را بار دیگر بروزرسانی کند.

 
مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
تبدیل بخشی از خیابان لاله‌زار به پیاده‌رو از اوایل ماه آینده
از سرگیری مجدد حملات یمن به مواضع مزدوران سعودی
وال‌استریت‌ژرونال: جنگ با ایران ضعف‌های ارتش آمریکا را رو کرد
افزایش قیمت نفت و افت شاخص‌های بورس آمریکا
بهروزآذر: زنان در آثار فرشچیان، جانِ زندگی و مرکز آفرینش‌اند
ادعای جدید ترامپ: بدون تشدید تنش با ایران تعامل می‌کنیم!
دادسرای جنایی: جنازه حمیدرضا رجب‌زاده اطراف تهران کشف شد
گرامیداشت نخستین سالگرد استاد محمود فرشچیان +عکس
رئیس مجلس انتصاب ذوالقدر به عنوان مشاور سیاسی رهبر انقلاب را تبریک گفت
پیام تبریک کاظمی در پی افتخارآفرینی تیم‌ملی المپیاد هوش مصنوعی
انتشار تصاویر حمله موشکی ارتش یمن به شهر المخا
عضو انصارالله:آنچه در انتظار عربستان است فراتر از تصورات است
ادعای سنتکام در خصوص تداوم محاصره دریایی ایران
 کلیات طرح اقدام راهبردی تأمین امنیت و پیشرفت پایدار تنگه هرمز تصویب شد
سرلشکر محسن رضایی، نماینده رهبر معظم انقلاب در شعام شد
روس اتم بازگرداندن متخصصان به نیروگاه هسته‌ای بوشهر را آغاز کرده است
قرارداد جواد نکونام با تراکتور امضا شد
ترکیب استقلال برای فصل جدید مشخص شد
کریمی: بیرانوند سرباز نیست/ نکونام: تراکتور چالش شیرین مربیگری من است
دلیل جدایی رامین رضاییان از استقلال چه بود؟
ادعای وال‌ استریت ژورنال: ترامپ می‌خواهد به تقابل با ایران پایان دهد
آمادگی و تمهیدات کامل برای برگزاری آزمون سراسری/پیامک مشمولان سهمیه جنگ جعلی است
محتوای دروس معارف با محوریت حماسه سه جنگ تحمیلی تغییر می‌کند
شروط جدید تاسیس موسسه آموزش عالی و صدور مجوز رشته اعلام شد
ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی آغاز شد/ اعلام جزئیات ثبت نام
راه اندازی مرکز ملی آموزش مجازی در دانشگاه پیام نور
نتایج نهایی آزمون دکتری سال ۱۴۰۵ اواخر مرداد اعلام می‌شود
امنیت پایدار ایران بدون مرجعیت رسانه‌ای و روایت حقیقت به دست نمی‌آید
تخلیه خوابگاه گلستان ۴ دانشگاه الزهرا(س) از امروز
قیمت غذای دانشجویان در طرح جدید تغذیه دانشجویی اعلام شد
معافیت برخی دانشگاه‌ها از اجرای طرح جدید تغذیه دانشجویان/اجرای طرح مرحله‌ای خواهد بود
شواهد پژوهشی از وجود فسفر در بمباران «لامرد» حکایت دارد
آخر مرداد پایان مهلت ثبت‌نام المپیک فناوری/جایزه ۳ میلیاردی برای برگزیدگان ۱۵ لیگ
طراحی پلتفرم هوشمند اکتشاف معدن با هوش مصنوعی در دانشگاه امیرکبیر
پذیرش دانشجو به شیوه استادمحور ابلاغ شد
تجربه ایران در توسعه آموزش عالی در اختیار عراق قرار می گیرد
موج خودکشی در فرماندهی سایبری آمریکا
توسعه فناوری، مسیر رقابت‌پذیری صنعت قطعه‌سازی است
وزیر علوم ایران با رئیس بیت‌الحکمه عراق دیدار کرد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top