تاریخ انتشار: سه شنبه 1405/05/13 - 16:30
کد خبر: 561097

رئیس کرسی یونسکو در زمینه ترویج علم به جمع متخصصان بین‌المللی یونسکو پیوست

رئیس کرسی یونسکو در زمینه ترویج علم به جمع متخصصان بین‌المللی یونسکو پیوست

دکتر اکرم قدیمی رییس انجمن ترویج علم ایران و کرسی یونسکو در ترویج علم، عضو گروه بین‌المللی متخصصان در زمینه سواد علمی و ترویج علم توسط سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد یونسکو United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization UNESCO شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ با اعلام رسمی یونسکو، دکتر اکرم قدیمی، رئیس هیأت مدیره انجمن ترویج علم ایران و رئیس کرسی یونسکو در زمینه ترویج علم، به عضویت در گروه بین‌المللی متخصصان یونسکو در حوزه سواد علمی و ترویج علم منصوب شد.

گروه بین‌المللی متخصصان در حوزه سواد علمی و ترویج علم (International Expert Group on Scientific Literacy and Science Popularization/Communication) یک گروه مشورتی تخصصی است که برای حمایت از برنامه‌های یونسکو در زمینه ارتقای سواد علمی، ارتباطات علم و ترویج علم تشکیل شده است. این گروه در چارچوب برنامه‌های علمی یونسکو، به‌ویژه دهه بین‌المللی علوم برای توسعه پایدار (2024–2033) فعالیت می‌کند.

هدف اصلی این گروه، ارائه مشاوره تخصصی به یونسکو برای طراحی و اجرای سیاست‌ها و برنامه‌هایی است که به گسترش فرهنگ علمی و افزایش سواد علمی در جوامع کمک می‌کنند. اعضای گروه با تکیه بر تجربه‌های بین‌المللی خود، یونسکو را در زمینه‌هایی چون"تدوین راهبردهای جهانی برای ارتقای سواد علمی"، "توسعه برنامه‌های ترویج علم برای گروه‌های مختلف جامعه"، "تقویت ارتباط میان دانشمندان، رسانه‌ها، نظام آموزشی و سیاستگذاران"، "ارائه پیشنهاد برای افزایش اعتماد عمومی به علم و مقابله با اطلاعات نادرست علمی"، "حمایت از اجرای برنامه‌های مرتبط با علم باز (Open Science) و مشارکت عمومی در علم" همراهی می‌کنند.

این گروه از متخصصان برجسته کشورهای مختلف تشکیل می‌شود و اعضا به دلیل سوابق علمی و اجرایی خود در حوزه‌هایی مانند "سواد علمی"، "آموزش علوم"، "ارتباطات علم"، "ترویج علم"، "سیاستگذاری علم"، "موزه‌های علم"، "روزنامه‌نگاری علمی" و "مشارکت عمومی در علم" به همکاری با یونسکو دعوت می‌شوند.

برنامه‌های این گروه عمدتا بر محورهای "افزایش سواد علمی شهروندان و توانایی آنان در درک و ارزیابی شواهد علمی"، "تقویت فرهنگ گفت‌وگو میان جامعه و دانشمندان"، "ارتقای کیفیت آموزش و ارتباطات علم"، "توسعه فعالیت‌های ترویجی مانند جشنواره‌های علم"، "موزه‌های علم، رسانه‌های علمی و برنامه‌های آموزشی" و "حمایت از اجرای توصیه‌نامه‌های یونسکو درباره علم، پژوهشگران و علم باز" متمرکز است.

تشکیل و فعالیت این گروه با اهداف دهه بین‌المللی علوم برای توسعه پایدار (2024–2033) همسو است. یکی از خروجی‌های مورد انتظار این دهه، «توانمندسازی جامعه جهانی از طریق سواد علمی» است. به همین دلیل، یونسکو در سال‌های اخیر نشست‌های تخصصی متعددی با حضور کارشناسان بین‌المللی برگزار کرده تا راهبردهای جهانی در این زمینه را تدوین کند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
پنج عامل خاموش فروپاشی خانواده؛ از خودخواهی تا توقعات نابجا
ایران در مسیر دو انقلاب!
نتایج نهایی آزمون‌ها پس از رسیدگی به اعتراض‌ها در سامانه «بینا» قابل مشاهده است
آغاز انتخاب کادر اجرایی کاروان‌های تمتع ۱۴۰۶
تهیه ۱۲ طرح عملیاتی برای رفع مسائل ذی‌نفعان تأمین‌اجتماعی
قیمت برخی محموله‌های فیزیکی نفت از ۱۳۰ دلار فراتر رفت
مخبر: دشمن در حوزه‌های مختلف در مقابل ایران شکست خورد
روابط ایران و چین با اراده رهبران دو طرف در سطح راهبردی هدایت می‌شود
دولت آماده همکاری با بخش خصوصی برای جهش تولید مسکن است
روایت آنکارا از رایزنی میان عراقچی و وزیر خارجه ترکیه
وزیر آمریکایی درباره قیمت انرژی: نمی‌توانم رفتار ایران را پیش‌بینی کنم
وزیر کشور در آنکارا خبر داد؛ تصویب ایجاد ۲ مرز جدید بین ایران و ترکیه
جبهه پایداری: استمرار اجتماعات مردمی از جلوه‌های قدرت اجتماعی کشور است
عارف: هزینه تأخیر پروژه‌های مسکن برای متقاضیان جبران شود
عراقچی: از راه‌حل‌های دیپلماتیک که حقوق ملت ایران را تأمین کند، استقبال می‌کنیم
هشدار حمله هسته‌ای کره‌شمالی به آمریکا و کره‌جنوبی
شایسته‌سالاری و شفافیت، حلقه مفقوده مبارزه با فساد در شرکت‌ها، صندوق‌های بازنشستگی و سازمان‌های دولتی است
اقدام خصمانه سوئد علیه ایران
جاده چالوس و آزادراه تهران-شمال یک‌طرفه شد
تشدید حملات رژیم صهیونیستی به غزه
منابع بودجه ۱۴۰۶ باید متناسب با تکالیف برنامه هفتم امنیت غذایی باشد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top