تاریخ انتشار: چهارشنبه 1405/05/14 - 11:52
کد خبر: 561122

سرپرست دانشگاه فرهنگیان؛

حکمرانی مشارکتی؛ ضرورت امروز دانشگاه‌ها

حکمرانی مشارکتی؛ ضرورت امروز دانشگاه‌ها

سرپرست دانشگاه فرهنگیان با اشاره به محدودیت منابع در کشور گفت: سرعت تحولات علمی و فشارهای اقتصادی، «حکمرانی مشارکتی» را نه یک انتخاب، که یک ضرورت حیاتی برای نظام دانشگاهی کشور کرده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در دیدار سرپرست دانشگاه فرهنگیان، رئیس دانشگاه پیام نور و اعضای هیئت رئیسه دو دانشگاه؛ که با هدف توسعه همکاری‌های مشترک آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و فناورانه برگزار شد، طرفین بر ضرورت گذار از مدیریت جزیره‌ای به سمت حکمرانی مشارکتی و هم‌افزایی تجارب و ظرفیت‌ها تأکید کردند.

دکتر مهرزاد حمیدی، سرپرست دانشگاه فرهنگیان در این نشست با اشاره به محدودیت منابع در کشور تصریح کرد: واقعیت این است که منابع ما به قدری نیست که هر بخش به‌تنهایی مسیر آزمون و خطا را طی کند. سرعت تحولات علمی و فشارهای اقتصادی، «حکمرانی مشارکتی» را نه یک انتخاب، که یک ضرورت حیاتی برای نظام دانشگاهی کشور کرده است.

وی با تحلیل چالش‌های ساختاری دانشگاه‌های ستادی، پیچیدگی ناشی از پراکندگی جغرافیایی را یکی از مسائل اصلی مدیریت بهینه دانست و خاطرنشان کرد: وقتی ساختار بلند و متکثر می‌شود و واحدها در جغرافیای وسیع پراکنده می‌شوند، اگر خلاقیت و نوآوری را در مدیریت به کار نگیریم، تبعات این پیچیدگی گریبان‌گیر کیفیت خواهد شد.

حمیدی با انتقاد از تمرکزگرایی افراطی در فعالیت‌های فرهنگی، راه نجات را در استان‌محوری و همکاری‌های بین‌دانشگاهی عنوان کرد و افزود: امروز مدیران ما درگیر فعالیت‌های ملی پرهزینه می‌شوند و از دانشجویان شهرستانی غافل می‌مانیم. در حالی که می‌توانیم با همکاری دانشگاه‌هایی چون پیام نور و دیگر دانشگاه‌های پهنه‌گستر، بدون هزینه‌های سنگین برای ایاب و ذهاب و اسکان دانشجویان، فضایی بانشاط و رقابتی در خود استان‌ها ایجاد کنیم.

وی با ارائه یک بسته پیشنهادی برای توسعه همکاری‌های دوجانبه، محورهای زیر را به عنوان دستور کار مشترک مطرح کرد:

۱. تبادل تجارب حقوقی و مدیریتی: استفاده از ظرفیت یکدیگر برای تطبیق آیین‌نامه‌های وزارت علوم با اقتضائات استانی و ساختارهای پراکنده.

۲. هم‌افزایی علمی و آموزشی: تبادل استاد و استفاده از ظرفیت اعضای هیئت علمی دو دانشگاه برای غنای آموزشی و پرهیز از به‌کارگیری اساتید حق‌التدریس فاقد چارچوب‌های دقیق گزینشی.

۳. همکاری‌های پژوهشی و الگوبرداری تطبیقی: انجام پژوهش‌های مشترک برای بررسی و الگوبرداری از شیوه‌های مدیریتی دانشگاه‌های موفق جهان در اداره ساختارهای پیچیده و پراکنده.

۴. برنامه‌های فرهنگی و ورزشی استانی: برگزاری رقابت‌ها و رویدادهای مشترک در سطح استان‌ها که علاوه بر صرفه‌جویی مالی، به نشاط محیط دانشگاه و عدالت آموزشی کمک می‌کند.

۵. هم‌افزایی مالی: انجام سرمایه‌گذاری‌ها و صرفه‌جویی‌های مشترک در پروژه‌های استانی.

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، حمیدی در پایان با ابراز خرسندی از روحیه همدلی موجود در تیم مدیریتی دانشگاه پیام نور و با تأکید بر آمادگی کامل دانشگاه فرهنگیان برای این همکاری مشترک، اظهار داشت: هرچه هم‌افزایی و همکاری دو دانشگاه افزایش یابد، بهره‌مندی دوطرف را در پی خواهد داشت. باید از آزمون و خطای جزیره‌ای دست برداریم و به هم‌افزایی تجربیات و ظرفیت‌ها اعتماد کنیم.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
تبدیل بخشی از خیابان لاله‌زار به پیاده‌رو از اوایل ماه آینده
از سرگیری مجدد حملات یمن به مواضع مزدوران سعودی
وال‌استریت‌ژرونال: جنگ با ایران ضعف‌های ارتش آمریکا را رو کرد
افزایش قیمت نفت و افت شاخص‌های بورس آمریکا
بهروزآذر: زنان در آثار فرشچیان، جانِ زندگی و مرکز آفرینش‌اند
ادعای جدید ترامپ: بدون تشدید تنش با ایران تعامل می‌کنیم!
دادسرای جنایی: جنازه حمیدرضا رجب‌زاده اطراف تهران کشف شد
گرامیداشت نخستین سالگرد استاد محمود فرشچیان +عکس
رئیس مجلس انتصاب ذوالقدر به عنوان مشاور سیاسی رهبر انقلاب را تبریک گفت
پیام تبریک کاظمی در پی افتخارآفرینی تیم‌ملی المپیاد هوش مصنوعی
انتشار تصاویر حمله موشکی ارتش یمن به شهر المخا
عضو انصارالله:آنچه در انتظار عربستان است فراتر از تصورات است
ادعای سنتکام در خصوص تداوم محاصره دریایی ایران
 کلیات طرح اقدام راهبردی تأمین امنیت و پیشرفت پایدار تنگه هرمز تصویب شد
سرلشکر محسن رضایی، نماینده رهبر معظم انقلاب در شعام شد
روس اتم بازگرداندن متخصصان به نیروگاه هسته‌ای بوشهر را آغاز کرده است
قرارداد جواد نکونام با تراکتور امضا شد
ترکیب استقلال برای فصل جدید مشخص شد
کریمی: بیرانوند سرباز نیست/ نکونام: تراکتور چالش شیرین مربیگری من است
دلیل جدایی رامین رضاییان از استقلال چه بود؟
ادعای وال‌ استریت ژورنال: ترامپ می‌خواهد به تقابل با ایران پایان دهد
آمادگی و تمهیدات کامل برای برگزاری آزمون سراسری/پیامک مشمولان سهمیه جنگ جعلی است
محتوای دروس معارف با محوریت حماسه سه جنگ تحمیلی تغییر می‌کند
شروط جدید تاسیس موسسه آموزش عالی و صدور مجوز رشته اعلام شد
ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی آغاز شد/ اعلام جزئیات ثبت نام
راه اندازی مرکز ملی آموزش مجازی در دانشگاه پیام نور
نتایج نهایی آزمون دکتری سال ۱۴۰۵ اواخر مرداد اعلام می‌شود
امنیت پایدار ایران بدون مرجعیت رسانه‌ای و روایت حقیقت به دست نمی‌آید
تخلیه خوابگاه گلستان ۴ دانشگاه الزهرا(س) از امروز
قیمت غذای دانشجویان در طرح جدید تغذیه دانشجویی اعلام شد
معافیت برخی دانشگاه‌ها از اجرای طرح جدید تغذیه دانشجویان/اجرای طرح مرحله‌ای خواهد بود
شواهد پژوهشی از وجود فسفر در بمباران «لامرد» حکایت دارد
آخر مرداد پایان مهلت ثبت‌نام المپیک فناوری/جایزه ۳ میلیاردی برای برگزیدگان ۱۵ لیگ
طراحی پلتفرم هوشمند اکتشاف معدن با هوش مصنوعی در دانشگاه امیرکبیر
پذیرش دانشجو به شیوه استادمحور ابلاغ شد
تجربه ایران در توسعه آموزش عالی در اختیار عراق قرار می گیرد
موج خودکشی در فرماندهی سایبری آمریکا
توسعه فناوری، مسیر رقابت‌پذیری صنعت قطعه‌سازی است
وزیر علوم ایران با رئیس بیت‌الحکمه عراق دیدار کرد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top