تاریخ انتشار: جمعه 1405/05/16 - 14:43
کد خبر: 561183

توصیه‌های عجیب یک استاد دانشگاه؛

پیشنهاد ناصر هادیان در صداوسیما: تنگه هرمز را در ازای رفع تحریم معامله کنیم

پیشنهاد ناصر هادیان در صداوسیما: تنگه هرمز را در ازای رفع تحریم معامله کنیم

ناصر هادیان، استاد دانشگاه و از چهره‌های نزدیک به جریان وفاق ملی، با حضور در برنامه تلویزیونی «به وقت ایران» پیشنهاد داد که تنگه هرمز «در ازای رفع تحریم» معامله شود. او با رقم‌زنی فروش نفت (۸۰ تا ۱۲۰ میلیارد دلار در سال) و مقایسه آن با عوارض حداکثر ۸ میلیارد دلاری، کنترل بر این آبراه را صرفاً یک منبع درآمدی دانست.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که کارشناسان، تنگه هرمز را نه یک مسیر عبوری عادی، بلکه «اهرم فشار» و «دست برتر» راهبردی ایران در مواجهه با دشمن می‌دانند و هرگونه معامله آن با وعده‌های بی‌ضمانت غرب را «نسیه‌فروشی قدرت» ارزیابی می‌کنند.روز سه شنبه 13 مردادماه، ناصر‌ هادیان با حضور در برنامه «به وقت ایران» درباره بسته شدن تنگه هرمز توسط نیروهای مسلح کشورمان اظهار داشت: «تنگه هرمز را در ازای رفع تحریم معامله کنیم، زیرا عوارض دریافتی از تنگه حداکثر ۷- ۸ میلیارد دلار است درحالی که تخفیف نفتی ایران به چین نیز همین میزان است که با رفع تحریم، حذف می‌شود» این اظهارات در حالی در صداوسیمای ملی مطرح شد که معامله چنین ظرفیتی با «وعده رفع تحریم» نسیه فروشی «اهرم قدرت» است. تنگه هرمز فقط یک مسیر عبور و محلی برای کسب درآمد (دریافت عوارض) نیست؛ بلکه «دست برتر» و «اهرم فشار» است که می‌تواند در مواقع حساس قدرت چانه‌زنی ایران را افزایش دهد و دشمن را وادار به دادن امتیاز کند.

از طرفی، سابقه توافق با کشورهای غربی به ویژه آمریکا و دل‌خوش کردن به وعده‌هایشان «رؤیاپردازی» و «سراب» است؛ رجوع به سنوات گذشته و تجربه‌های پیشین نشان داد که ضمانتی برای وفای به عهد در معامله با آمریکا و اروپا نیست، سازمان‌های بین‌الملل نیز در چنین شرایطی «سکوت» می‌کنند؛ با این حال عده‌ای هنوز منتظر رفع تحریم هستند و تصور می‌کنند که بدون اعمال قدرت و دست پُر، نظام سلطه به خواسته‌‌هایشان تن می‌دهد.

در ادامه برنامه، این استاد دانشگاه به رقم‌سازی روی آورد؛ او بدون اطلاع از آمار دقیق فروش نفت اظهار داشت: «فروش نفت ایران 80 الی 120 میلیارد دلار در سال است»؛ هدف از ارائه این ارقام، نمایش بی‌نیازی ایران به دریافت عوارض بود و کاهش ارزش درآمدزایی تنگه بود؛ درحالی که هدف ایران از کنترل هرمز، حفظ دارایی استراتژیک و دست برتر است.

همچنین قابل ذکر است که هادیان دیماه ۴۰۳ در همایش وفاق ملی با حضور رئیس‌جمهور گفته بود «فقط یک قدرت جهانی داریم و آن آمریکاست. هیچ قدرتی تا ۲۵ سال آینده نمی‌تواند قدرت آمریکا را به چالش بکشد‌»

مادلین آلبرایت وزیر خارجه سابق آمریکا از ناصر ‌هادیان و چند تن دیگر از شاگردان خود با عنوان ‌فرزندان فکری‌ خود یاد کرده و تاکید می‌کند ‌من به فرزندان فکری خود در ایران امیدوارم‌»

هادیان سال ۹۲ برای حل پرونده هسته‌ای صراحتا پیشنهاد داده بود، ایران با اقدامات یکجانبه، بدون آنکه انتظار مابه‌ازا و دریافت امتیاز داشته باشد، باید اعتمادسازی کند.  وی همچنین سابقا درباره نقض تفاهم نامه توسط ترامپ مدعی شده بود: باید شرایط ترامپ را درک کنیم! از داخل آمریکا به شدت تحت فشار است و برای اینکه مخالفینش در آمریکا را آرام کند مجبور است تفاهم را نقض کند و دست به محاصره دریایی بزند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
قیمت گاز اروپا به بالاترین حد از ژانویه ۲۰۲۳ رسید
روایت کارشناس صهیونیست از حفره امنیتی بزرگ در اسرائیل
جدیدترین آمار شهدا و مجروحان حملات رژیم صهیونیستی به غزه
توافق مکه؛ اولین نشست مقامات عربستان، ترکیه و پاکستان در استانبول
جوزف عون: ثبات لبنان برای ثبات منطقه و اروپا ضروری است
موضع‌گیری خصمانه اروپا علیه ایران در همراهی با آمریکا
آمار اخراج‌ اساتید در دولت سیزدهم تکذیب شد
هشدار دفاتر بسیج ۸ دانشگاه تهران به وزیر علوم درباره بازگشت دانشجویان اخراجی
روایت بانویی که «زندگی را سخت نمی‌گرفت»
وقوع زلزله در تهران قطعی است
افشاگری عراقچی از فریب نتانیاهو برای کشاندن آمریکا به جنگ با ایران افشاگری عراقچی از فریب نتانیاهو
دستور اژه‌ای برای تعیین تکلیف زندانیان بدهکار و محکومان قصاص
پای بیگانگان باید از منطقه قطع شود
۶۶ هزار مجروح در جنگ تحمیلی سوم رایگان درمان شدند
کرملین: نشست سه جانبه فقط برای نهایی کردن توافقات اوکراین ممکن است
کره شمالی: سلاح هسته‌ای ضامن حاکمیت کشور است
آلمان خواستار تلاش برای پایان دادن به جنگ علیه ایران شد
ورود وطن‌فروشان ممنوع
افشای اسناد جدید همکاری تجزیه طلبان کُرد با تل آویو علیه ایران
نشست رسمی با دانشجویان مکشفه! / «شاهکار جدید» وزارت علوم پس از قطع همکاری با کارمند آمر به معروف
الاخبار: ایران ابتکار عمل جنگ را در دست دارد
هشدار دفاتر بسیج ۸ دانشگاه تهران به وزیر علوم درباره بازگشت دانشجویان اخراجی
آقای سیمایی صراف ورود دانشجویان هتاک به دانشگاه مساوی با خروج شما از وزارتخانه خواهد بود
اعطای بورس نخبگان به رتبه‌های برتر کنکور
وضعیت ارائه خوابگاه دانشجویی به قبولی‌های کنکور کارشناسی ارشد
انتخاب رشته ۱۰۰ هزار نفر در آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵/ فردا آخرین مهلت
بیانیه دانشگاهیان برای عبور از شرایط حساس کشور
سیمایی صراف: گزارش بررسی علمی حوادث دی ماه به رئیس جمهور ارائه می‌شود
مهلت ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری دانشگاه صنعتی خواجه نصیر تمدید شد
ارتقای خدمات رفاهی دانشجویان در اولویت سازمان امور دانشجویان
تور آشنایی با دانشگاه تربیت مدرس برگزار می‌شود
تور آشنایی با دانشگاه تربیت مدرس برگزار می‌شود
افزایش ۱۲۵ درصدی رشته‌محل‌های جدید کارشناسی ارشد دانشگاه پیام‌نور
مهلت ثبت‌نام آزمون صلاحیت حرفه‌ای مشاوران کسب و کار سال ۱۴۰۵ تمدید شد
آغاز انتخاب رشته داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۵ دانشگاه آزاد
آغاز پیش‌ ثبت نام خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه الزهرا (س) از امروز
زمان‌بندی انتخاب واحد نیم‌سال اول دانشگاه آزاد اسلامی اعلام‌ شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top