تاریخ انتشار: دوشنبه 1405/06/02 - 00:10
کد خبر: 562399

روایتِ مقاومت و ایثار در ویترینِ نشریات کودک و نوجوان

روایتِ مقاومت و ایثار در ویترینِ نشریات کودک و نوجوان

کارگروه کودک و نوجوان «بانوی فرهنگ» در بازه زمانیِ دهه کرامت تا پایان ماه صفر، با انتشار مجموعه‌ای از آثار داستانی و ادبی در نشریات تخصصی کشور، گامی تازه در ترویج مفاهیم دینی برداشت.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ از میلاد باسعادت حضرت امام رضا (ع) تا ایام شهادت پیامبر اکرم (ص)، امام حسن مجتبی (ع) و امام رضا (ع)، فضای مطبوعات کودک و نوجوان کشور شاهد حضور پررنگ آثار نویسندگان کارگروه «بانوی فرهنگ» بود. این آثار که در نشریات تخصصی نظیر «سقاخونه»، «کبوترنامه»، «گلدسته»، «نقاره‌خونه» و ویژه‌نامه «جامع‌القلوب» منتشر شده‌اند، طیف متنوعی از دغدغه‌های فرهنگی و اعتقادی را پوشش داده‌اند.

این مجموعه آثار در دو محور اصلی دسته‌بندی می‌شوند؛ بخشی از این تولیدات با هدف آشنایی عمیق‌تر کودکان و نوجوانان با سیره و تاریخ زندگی معصومان (ع) در قالب داستان‌های تاریخی تدوین شده‌اند و بخش دیگر به مباحث روزِ ادبیات مقاومت و دستاوردهای توان موشکی جمهوری اسلامی ایران می‌پردازند.

در این فعالیت ادبی، نام هفت تن از نویسندگان فعال این حوزه یعنی محبوبه آقاجانی، فاطمه تخمه‌چی، مونا سادات خضرائی، مریم دوست‌محمدیان، فاطمه رهنما، سمیرا مهرآور و رامونا میرحاجیان به چشم می‌خورد که با آثاری همچون «معلم هشت‌ساله»، «موشک‌های خوشمزه»، «کیسه پول»، «شهر کوچک ما»، «دو قلک کوچک»، «سکه‌هایی به نام میناب» و «مسابقه موشکی»، همراه با مجموعه‌ای از کوتاه‌نوشت‌ها و آثار پی‌نما، سهم بسزایی در غنای محتوایی این نشریات داشته‌اند.

یکی از نکات برجسته در این دوره از فعالیت‌های «بانوی فرهنگ»، توجه ویژه به مخاطبان بین‌المللی در ایام پیاده‌روی اربعین بود. در همین راستا، برخی از داستان‌های حوزه ادبیات مقاومت که به توان موشکی ایران می‌پردازند، تحت عناوین «صَوَارِیخُ شَهِیَّةٌ»، «مَتَاعِبُ جِذْرِیَّةٌ» و «ذوالآذَانُ الصَّارُوخِیَّةُ الشُّجَاع» به زبان عربی ترجمه شدند. این آثار که در ویژه‌نامه «جامع‌القلوب» منتشر شده بودند، در طول مسیر پیاده‌روی اربعین میان کودکان زائر توزیع شد تا روایتی ایرانی از مقاومت را با زبانی ساده و کودکانه به مخاطبان عرب‌زبان عرضه کند.

تداوم این حضور در عرصه مطبوعات کودک و نوجوان، نشان‌دهنده عزم جدی اعضای این کارگروه برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های داستانی جهت روایت مفاهیم کلان دینی و ملی است؛ حرکتی که تلاش دارد با زبانی متناسب با مخاطب کم‌سن‌وسال، پیوند میان ادبیات داستانی و فرهنگ اصیل مقاومت را تقویت نماید.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
سازماندهی اطلاعات نزدیک به ۴۰ هزار پایان‌نامه ایرانیان خارج از کشور در ایرانداک
دریادار سیاری: دشمن مجبور است با ناکامی و آبروریزی منطقه را ترک کند
هشدار قرارگاه خاتم‌ به آمریکا و کشورهای منطقه: خطا کنید هدف حملات دردناک قرار می‌گیرید
پزشکیان به نیویورک می‌رود
ماموریت «تدوین راهبردهای ملی مهاجرت» به دانشگاه علامه طباطبائی واگذار شد
«آیین‌نامه جدید مقطع دکتری عمومی پزشکی» ابلاغ شد
حرکت جهاد دانشگاهی در مسیر تقویت پیوند دانشگاه، دانشجو و جامعه
آغاز زمان حذف و اضافه دانشگاه آزاد از شنبه
پزشکیان: جلسات افزایش مبلغ کالابرگ در حال برگزاری است/انتقاد از دولت در حرف، آسان است
صنعا: بیش از ۳۱۸ کشتی از باب‌المندب عبور کردند
هشدار صنعا درباره تعطیلی فرودگاه‌های عربستان
نفتکش‌ها از محله شهران خارج می‌شوند/ پل اختصاصی انبار نفت شهران در مسیر بهره برداری
جزئیات خرید ارز واردات با اوراق گام/ الزام پرداخت نقدی برداشته شد
حضور دانشگاه‌های ایران در ۳۳ رشته از ۵۷ رشته رتبه‌بندی شانگهای ۲۰۲۶
امکان ثبت نام مجدد در آزمون دکتری وزارت بهداشت
دعوت وزیر بهداشت از مجریان برای کمک به سلامت مردم
پزشکیان: به‌هیچ‌وجه به دشمن حسن ظن نداریم/پیمان ببندیم، مردانه بر آن خواهیم ایستاد
راهنمای جامع خرید اینورتر LS؛ معرفی پرفروش‌ترین سری‌های درایو صنعتی ال اس
استاندارد سازی اقلام سازمانی با تمرکز بر هدایای تبلیغاتی الکترونیکی
دانلود کتاب نماد شناسی هری بی جوزف pdf
کیت فوتبال قسطی؛ انتخاب اجباری هواداران فوتبال
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top