تاریخ انتشار: شنبه 1405/06/28 - 11:50
کد خبر: 564062

چرا اوراق سکه در بازار اثر کاهشی نداشت؟

چرا اوراق سکه در بازار اثر کاهشی نداشت؟

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران با انتقاد از قیمت‌گذاری اوراق سکه گفت: این اوراق به دلیل فاصله کم با نرخ بازار نتوانست قیمت‌ها را کاهش دهد و حتی در مقطعی موجب رشد ۳ تا ۴ میلیون تومانی سکه شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ نادر بذرافشان، درباره تأثیر عرضه اوراق سکه بانک مرکزی بر بازار طلا و سکه اظهار کرد: قیمت‌گذاری اوراق به‌گونه‌ای نبود که بتواند تأثیر کاهشی قابل‌توجهی بر بازار داشته باشد و قیمت اعلام‌شده تنها حدود یک تا یک‌ونیم میلیون تومان پایین‌تر از قیمت بازار داخلی بود.

وی افزود: اگر بانک مرکزی قیمت اوراق را چند میلیون تومان پایین‌تر از نرخ بازار تعیین می‌کرد، این ابزار می‌توانست نقش مؤثرتری در کاهش قیمت‌ها داشته باشد؛ اما قیمت تعیین‌شده باعث نشد کاهش قابل‌توجهی در بازار رخ دهد و حتی در مقطعی بازار تحت تأثیر این سیاست با افزایش حدود ۳ تا ۴ میلیون تومانی قیمت سکه مواجه شد.

رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران با بیان اینکه حدود ۷۰ درصد اوراق عرضه‌شده مورد استقبال خریداران قرار گرفته است، گفت: با وجود میزان خرید انجام‌شده، قیمت بالای اوراق باعث شد این ابزار نتواند تأثیر قابل‌توجهی بر بازار آزاد داشته باشد.

بذرافشان تأکید کرد: اگر بانک مرکزی به دنبال کاهش قیمت طلا و سکه است، باید سیاست‌های ارزی خود را تقویت کرده و مدیریت و کنترل بیشتری بر نرخ ارز داشته باشد. همچنین استفاده از ابزارهایی مانند اوراق سکه باید با سیاست‌گذاری، مدیریت و درایت بیشتری انجام شود و قیمت این اوراق تفاوت معناداری با قیمت بازار داشته باشد.

وی این اقدامات را بیشتر در حکم راهکارهای موقتی دانست و تصریح کرد: برای ایجاد ثبات در بازار طلا و سکه، نمی‌توان تنها به سیاست‌های کوتاه‌مدت تکیه کرد و لازم است برنامه‌ای سه تا شش‌ماهه برای بازار ارز و اقتصاد کلان تدوین شود.

بذرافشان ادامه داد: بانک مرکزی باید در یک دوره سه تا شش‌ماهه برنامه مشخصی برای ایجاد ثبات در نرخ ارز داشته باشد. تحریم‌ها و جنگ نیز بر شرایط اقتصادی اثرگذار هستند، اما با بهبود مدیریت کلان بانک مرکزی و سیاست‌گذاری اقتصادی می‌توان بخشی از این فشارها را مدیریت کرد.

وی همچنین بر ضرورت استفاده از نظرات فعالان بازار تأکید کرد و گفت: اگر اصناف و فعالان اقتصادی در تصمیم‌گیری‌ها مشارکت داده شوند و از مشاوره‌های تخصصی آنها استفاده شود، بانک مرکزی می‌تواند در مدیریت بازار طلا و ارز نقش محوری‌تری ایفا کند.

جزئیات اوراق سلف سکه بانک مرکزی

گفتنی است بانک مرکزی برای نخستین‌بار اوراق سلف تمام‌سکه بهار آزادی را با سررسید سه‌ماهه در ۱۸ شهریور ماه ۱۴۰۵ عرضه کرد. هر ورقه معادل یک‌هزارم یک سکه تمام بهار آزادی بود و قیمت انتشار هر ورقه ۲۳۵ هزار و ۷۰۰ تومان تعیین شد.

در روز عرضه حدود ۴۲ میلیون ورقه، معادل ۴۲ هزار قطعه سکه، خریداری شد؛ نزدیک به ۶۷ درصد این اوراق توسط اشخاص حقیقی و بیش از ۳۳ درصد توسط صندوق‌های سرمایه‌گذاری طلا خریداری شد. دارندگان اوراق در سررسید می‌توانند سکه فیزیکی دریافت کنند یا از اختیار فروش استفاده کنند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
تنگه هرمز در کنترل کامل ایران است
هنر نباید از واقعیت کودک ایرانی فرار کند / تئاتر کودک فقط «حال خوب» نیست
 دادگاه ویژه روحانیت؛ نیاز به اصلاحات اساسی و شفافیت دارد
ملاک عدالت شما چیست؟!
درس فراموش‌شده نصرالله / وقتی خطوط قرمز یکی‌یکی شکسته شد
پروازهای ایران به چین، روسیه و ترکیه ادامه دارد
درمان بی‌خوابی در کُند شدن روند پیری بیولوژیکی موثر است
پیاده‌روی سریع‌تر یا بیشتر؛ کدامیک خطر مرگ زودرس را کاهش می‌دهند
دو شانس برای المپیک و تصمیم درباره پیاتزا
ارتباط هر ۱۰۰ گرم مصرف اضافی غذاهای آماده با افزایش خطر بیماری‌ها
۸ تفنگدار دریایی آمریکا در حمله موشکی ایران زخمی شدند
برخی مقامات خارجی در دیدار با پزشکیان اظهار شرمساری کرده‌اند
شهادت ۵ نیروی پدافند در تأمین امنیت آیین اربعین حسینی امسال
وزارت امور خارجه: مقاومت لبنان تا محاکمه عاملان ترور ادامه دارد
ادعای جدید ترامپ برای تأثیرگذاری بر بازارهای انرژی کشورش
ادعای مقام آمریکایی: ایران نمی‌تواند برنامه تسلیحات هسته‌ای داشته باشد!
نبویان: دعوای اصلی آمریکا با ایران بر سر اصل اسلام است
اولیانوف: درباره ایران باید پیوسته به راه‌حلی مبتنی بر مذاکره اندیشید
پزشکیان: همه ظرفیت‌های کشور برای افزایش تاب‌آوری فعال شود
مراسم دومین سالگرد شهادت سیدحسن نصرالله +عکس
قالیباف: قیمت نفت اثبات کننده دروغ‌های بنگاه فریب‌کاری آمریکاست
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top