تاریخ انتشار: 00 00 0000 - 00:00:00
کد خبر: 947

تکه ای از اعتراف های حجاریان در 20:30 پخش شد؟

پس از برگزاری نخستین جلسه دادگاه برخی از چهره های سرشناس اصلاح طلب، بحثهای فراوانی در رسانه های داخلی و خارجی در باب ماهیت این اعترافات مطرح شد. محمد خاتمی و میر حسین موسوی مهمترین افرادی بودند که بر فقدان اعتبار شرعی و قانونی چنین اعترافاتی تاکید کردند. گروهس از ناظران سیاسی، سخنان مطرح شده از سوی ابطحی و عصریانفر در دادگاه انقلاب اسلامی را محصول، در شرایط زندان دانسته و به همین دلیل این اعترافات را بی ارزش و از سر ناچاری قلمداد کردند.

خبرنامه دانشجویان ایران:«خبرنامه دانشجویان ایران»به نقل ازعصرایران - درست یک روز پس از اولین جلسه از دادگاه جنجالی متهمان حوادث بعد از انتخابات ، برنامه تلویزیونی 20:30 سراغ سیدمحمد علی ابطحی و محمد عطریانفر رفت و در فضای سبز زندان اوین با آنها گفت و گو کرد تا خلاصه ای از حرف های دیروزشان را تکرار و تایید کنند که انچه گفته اند ، بر اثر فشارهای زندان و شکنجه نبوده است.

پس از برگزاری نخستین جلسه دادگاه برخی از چهره های سرشناس اصلاح طلب، بحثهای فراوانی در رسانه های داخلی و خارجی در باب ماهیت این اعترافات مطرح شد. محمد خاتمی و میر حسین موسوی مهمترین افرادی بودند که بر فقدان اعتبار شرعی و قانونی چنین اعترافاتی تاکید کردند. گروهس از ناظران سیاسی، سخنان مطرح شده از سوی ابطحی و عصریانفر در دادگاه انقلاب اسلامی را محصول، در شرایط زندان دانسته و به همین دلیل این اعترافات را بی ارزش و از سر ناچاری قلمداد کردند.

با این حال ، برنامه خبری 20:30 این بار به سراغ این دو زندانی سیاسی رفت تا از زبان خودشان اعلام کنند که مواضع سیاسی جدید آنها در زیر فشارهای روحی و جسمی حاصل نشده است.

جالب اینجاست که ابطحی همچنین تاکید کرد که به محض آزاد شدن از زندان، در وبلاگ خویش ادامه همان حرف های دادگاه را خواهد نوشت و از آنها دفاع خواهد کرد.

وی همچنین با تکذیب این شایعه که در زندان مجبور به استفاده از قرصهای روانگردان شده است، گفت: کسانی که چنین سخنانی را مطرح کرده اند، به شعور مردم توهین می کنند.

گفتنی است که خبر خوراندن قرصهای روان گردان به ابطحی را دختر محمد علی ابطحی مطرح کرده بود.

محمد عطریانفر نیز در پاسخ به اظهارات عطاءالله مهاجرانی، که در گفتگو با شبکه خبری بی بی سی به این نکته اشاره کرده بود که مواضع سیاسی عطریانفر به گونه ای غیر قابل باور تغییر کرده است، با پذیرش " تغییرفکری " خویش، بر صحت و اصالت دیدگاههای جدیدش تاکید کرد.

عطریانفر همچنین گفت که اگر مهاجرانی هم در جای او قرار می گرفت، به عقایدی همانند عقاید جدید او می رسید.

وی در پاسخ به مهاجرانی مدعی شد که سخنان مهاجرانی در شبکه بی بی سی را نیز نمی توان سخنان اصلی او دانست چرا که مهاجرانی در آن جا ناگزیر است مبانی خود را رها کند و در چارچوبهای تعیین شده بی بی سی سخن بگوید.

عطریانفر با طرح این نکته که میان وی و بازجویانش هیچ اختلاف بنیادینی وجود نداشته است، اختلافات سیاسی دو جناح اصلاح طلب و اصولگرا را ناشی از سوءتفاهم دانست که باید حل شود.

وی با اشاره به دوران زندانش در رژیم شاه، به تقابل فکری بنیادین اش با بازجویان آن زمان اشاره کرد و همین امر را یکی از عوامل استقامت روحی خود در زندان رژیم شاه قلمداد کرد ولی گفت که در این دوره از زندانش چنین تقابلی با بازجویان - که انها را "برادر" خواند- احساس نمی کند.

ابطحی که بر خلاف چهره و موهای ژولیده دیروز ، با موهای مرتب و البته با همان لباس زندان در این گفت وگوی تلویزیونی شرکت کرده بود ، با تاکید بر اینکه بازجویان آنها انسانهایی فهیم و اهل گفتگو هستند، بحثهای نظری وسیاسی طولانی و پی در پی با بازجویانش را یکی از عوامل اصلی تغییر دیدگاههای سیاسی اش معرفی نمود و به خوانندگان وبلاگش وعده داد که در صورت رهایی از بند، یادداشتهای ابطحی پس از زندان را خواهند خواند.

ابطحی درباره متنی که در روز دادگاه اظهاراتش را از روی آن می خواند ، این که گفته می شود متن را به او داده اند تا بخواند ، تکذیب کرد و گفت: متن را خودم در دادگاه نوشتم.

از نکات جالب گزارش 20:30 پخش چند ثانیه ای تصویری از سعید حجاریان بود که در کنار عطریانفر و مقابل دوربین تلویزیونی با لباس زندان سخن می گفت ولی صدایش پخش نشد که این گریز چند ثانیه ای می تواند به نوعی رپرتاژ آگهی پخش قمست های جدید اعترافات با حضور سایر چهره های اصلاح طلب در بند باشد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
تصویر هواپیمای منهدم شده عربستان در حملات یمن
تغییر تاکتیک ایران در تنگه هرمز
مالیات بر سوداگری، راهکاری برای بازگشت سرمایه به تولید
جنجال واگذاری اراضی چابهار به افغانستان؛ اصل ماجرا چیست؟
بیمارستان قلب کوثر شیراز؛ نمایی از همدلی و همبستگی مردم در اوج مشکلات تورمی و اقتصادی
۲۱ میلیارد دلار از کشور فرار کرد
بازار خودرو خارجی زیر سایه جنگ
چرا نبرد اصلی انرژی به بازار فرآورده‌ها منتقل شده است؟
فراجا از ستون‌های مستحکم امنیت کشور
اشعار و روایت‌های نویسندگان و شعرا به مثابه راکت‌های گردان‌های قسام
از رکورد زدن قیمت گازوئیل در انگلستان تا سخت شدن خرید خانه در آمریکا
آیا فریز تخمک دختران مجرد پوشش بیمه دارد؟
با چت‌بات‌های هوش مصنوعی صمیمی نشوید!
وقتی دفتر خاطرات دیجیتال علیه شما استفاده می‌شود
آموزش شلیک با ضدهوایی به بانوان در میدان هفت تیر + تصاویر
وقوع یک حادثه دریایی دیگر در شمال قطر
زنان بیشتر از مردان درد می‌کشند
آرشیو الکترونیکی ۲۱ هزار عنوان کتاب درسی از سال ۱۳۳۰
به یک شرط این گروه از مادران رایگان بیمه می‌شوند
بررسی رابطه خواب کودکان با فعالیت بدنی، تغذیه و کیفیت زندگی
ابلاغ و استقرار ساختار امور زنان و خانواده در استان‌ها طی ۲۰ روز آینده
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top