تاریخ انتشار: یکشنبه 1393/12/17 - 09:23
کد خبر: 160301

اختراع روش علمی جدید توسط پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر

خبرنامه دانشجویان ایران: پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر با همکاری پژوهشگران دانشگاههای صنعتی اصفهان و لیدز انگلستان با ترکیب روش نوین تصویربرداری سه بعدی و دینامیک سیالات محاسباتی (CFD) برای اولین بار یک مدل ترکیبی مبتنی بر شبیه سازی جریان سیال در تصاویر حقیقی به‌ دست‌آمده را ارائه کردند.

به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، پرهام سلطانی دانشجوی دکتری مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح با اشاره به مزایای سازه‌های لیفی مهندسی شده، گفت: جریان سیال در سازه‌های لیفی عاملی تعیین کننده در مهندسی کردن این مواد برای کاربرد در صنایع مختلف است که برای این منظور لازم است تا درک کاملی از میکرو ساختار این سازه‌ها کسب شود.

وی با بیان اینکه مطالعه رفتار سیال در ساختار سازه‌های لیفی تاکنون به صورت تجربی و تحلیلی مقدور بوده است، افزود: مطالعات تجربی به علت ماهیت ماکروسکوپیک روش‌های آزمایشگاهی قادر به بررسی جزئیات رفتار سیال در مقیاس میکرو نبوده است.

این محقق با تاکید بر اینکه بررسی تأثیر میکرو ساختار بر خصوصیات انتقالی سازه لیفی نیز مستلزم انجام مطالعات آزمایشگاهی متعدد، زمان بر و پرهزینه است، یادآور شد: مدل‌های تحلیلی نیز به علت استفاده از فرض‌های ساده کننده متعدد و دور از شرایط واقعی برای ساختار سازه لیفی، همچنان با محدودیت‌های جدی مواجه هستند.

سلطانی از ارائه راهکاری دقیق جهت شناخت رفتار سیال در سازه‌های لیفی مهندسی شده خبر داد و اظهار داشت: روش ارائه شده بر اساس آخرین یافته‌های ۲۰۱۱ محققان جهان است که بر این اساس با ترکیب روش تصویر برداری سه بعدی و دینامیک سیالات محاسباتی مدلی در این زمینه ارائه گردید.

مجری طرح خاطر نشان کرد: در این مطالعه از نمونه مورد نظر در مقیاس میکرو به صورت سه بعدی تصویربرداری شد و شبیه سازی جریان با استفاده از ابررایانه موجود در دانشگاه انجام شد و رفتار سیال در مقیاس میکرو مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اهمیت ارائه این مدل در این مطالعات خاطر نشان کرد: با استفاده از مدل ارائه شده می‌توان به صورت بسیار دقیق و علمی اثر میکرو ساختار سازه‌های لیفی را بر روی رفتار سیال‌ بررسی کرد.

سلطانی به کاربردهای مدل ارائه شده در این پروژه تحقیقاتی اشاره کرد و یادآور شد: مدل ارائه شده در کلیه حوزه‌هایی که نیاز به بررسی رفتار سیال است، کاربرد دارد که از آن جمله می‌توان به غشاهای متخلخل، فرآیندهای فیلتراسیون، مبدل‌های حرارتی، پیل‌های سوختی، کامپوزیت‌های تقویت‌شده با الیاف جهت استفاده در صنایع هوا- فضا و نیز در حوزه علوم فیزیک هسته‌ای و عمران اشاره کرد.

این محقق با تاکید بر اینکه مدل ارائه شده تکنیک بسیار نوین و جدیدی در دنیا محسوب می‌شود، اضافه کرد: با توجه به توسعه علوم کامپیوتری استفاده از این روش در آینده گریز ناپذیر است که با اجرای این طرح زمینه‌ای برای کاربردی کردن این روش در کشور فراهم شده است.

به گفته وی نتایج این تحقیق در مجلات معتبر Journal of Industrial Textiles و Powder Technology انتشار یافته است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
هشدار رهبری را جدی‌تر بگیریم
آیا هوش مصنوعی ذهن انسان را تسخیر می‌کند؟
خیال خام اسرائیل برای پیداکردن یک شریک شکست
گُل یا بلای جان/ زنگ خطر سقوط دانش‌آموزان
نجات گربه، اثر کوتاه از محمدصادق باقری آماده نمایش شد
فوری| درویش با ماتزاری پیشنویس قرارداد امضا کرد
گسترش روابط تجاری و اقتصادی ایران و عمان در کنار ارتباطات سیاسی
نرخ طلا چهارم بهمن ۱۴۰۳؛ سکه امامی در کانال ۶۰ میلیون تومان
وزیر نیرو: تمام صنایع خوزستان در بازچرخانی آب مشارکت کنند
درخواست حاشیه‌ساز بازیکنان استقلال/ دیگر نگذارید موسیمانه بازیکن بخرد!
مکزیک رسما از ایران تشکر کرد
۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور/ بیمه کدام خدمات را پوشش می‌دهد؟
آشنایی با مراحل مصاحبه روانشناسی قضاوت
بازار اسباب‌بازی به سمت محصولات چینی گرایش دارد
ویژگی کتاب‌های نردبام خیلی سبز (معرفی و بررسی کامل)
بهترین محصولات برای صادرات به عراق
فراخوان فروشگاه‌ها، محصولات و خدمات دختران
نظرخواهی فرهنگستان زبان فارسی برای معادل bio/ پیشنهادهای خود فرهنگستان چیست؟
آتش زدن اثر تاریخی ۱۵۰۰ ساله در گیلان +عکس/ عامل آتش‌سوزی یک بلاگر بود؟
خرید ایمن و فوری انواع گیفت کارت ها
نصب سپر محافظ در برابر زباله‌های فضایی روی ایستگاه فضایی چین
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top