تاریخ انتشار: یکشنبه 1393/12/17 - 09:23
کد خبر: 160301

اختراع روش علمی جدید توسط پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر

خبرنامه دانشجویان ایران: پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر با همکاری پژوهشگران دانشگاههای صنعتی اصفهان و لیدز انگلستان با ترکیب روش نوین تصویربرداری سه بعدی و دینامیک سیالات محاسباتی (CFD) برای اولین بار یک مدل ترکیبی مبتنی بر شبیه سازی جریان سیال در تصاویر حقیقی به‌ دست‌آمده را ارائه کردند.

به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، پرهام سلطانی دانشجوی دکتری مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح با اشاره به مزایای سازه‌های لیفی مهندسی شده، گفت: جریان سیال در سازه‌های لیفی عاملی تعیین کننده در مهندسی کردن این مواد برای کاربرد در صنایع مختلف است که برای این منظور لازم است تا درک کاملی از میکرو ساختار این سازه‌ها کسب شود.

وی با بیان اینکه مطالعه رفتار سیال در ساختار سازه‌های لیفی تاکنون به صورت تجربی و تحلیلی مقدور بوده است، افزود: مطالعات تجربی به علت ماهیت ماکروسکوپیک روش‌های آزمایشگاهی قادر به بررسی جزئیات رفتار سیال در مقیاس میکرو نبوده است.

این محقق با تاکید بر اینکه بررسی تأثیر میکرو ساختار بر خصوصیات انتقالی سازه لیفی نیز مستلزم انجام مطالعات آزمایشگاهی متعدد، زمان بر و پرهزینه است، یادآور شد: مدل‌های تحلیلی نیز به علت استفاده از فرض‌های ساده کننده متعدد و دور از شرایط واقعی برای ساختار سازه لیفی، همچنان با محدودیت‌های جدی مواجه هستند.

سلطانی از ارائه راهکاری دقیق جهت شناخت رفتار سیال در سازه‌های لیفی مهندسی شده خبر داد و اظهار داشت: روش ارائه شده بر اساس آخرین یافته‌های ۲۰۱۱ محققان جهان است که بر این اساس با ترکیب روش تصویر برداری سه بعدی و دینامیک سیالات محاسباتی مدلی در این زمینه ارائه گردید.

مجری طرح خاطر نشان کرد: در این مطالعه از نمونه مورد نظر در مقیاس میکرو به صورت سه بعدی تصویربرداری شد و شبیه سازی جریان با استفاده از ابررایانه موجود در دانشگاه انجام شد و رفتار سیال در مقیاس میکرو مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اهمیت ارائه این مدل در این مطالعات خاطر نشان کرد: با استفاده از مدل ارائه شده می‌توان به صورت بسیار دقیق و علمی اثر میکرو ساختار سازه‌های لیفی را بر روی رفتار سیال‌ بررسی کرد.

سلطانی به کاربردهای مدل ارائه شده در این پروژه تحقیقاتی اشاره کرد و یادآور شد: مدل ارائه شده در کلیه حوزه‌هایی که نیاز به بررسی رفتار سیال است، کاربرد دارد که از آن جمله می‌توان به غشاهای متخلخل، فرآیندهای فیلتراسیون، مبدل‌های حرارتی، پیل‌های سوختی، کامپوزیت‌های تقویت‌شده با الیاف جهت استفاده در صنایع هوا- فضا و نیز در حوزه علوم فیزیک هسته‌ای و عمران اشاره کرد.

این محقق با تاکید بر اینکه مدل ارائه شده تکنیک بسیار نوین و جدیدی در دنیا محسوب می‌شود، اضافه کرد: با توجه به توسعه علوم کامپیوتری استفاده از این روش در آینده گریز ناپذیر است که با اجرای این طرح زمینه‌ای برای کاربردی کردن این روش در کشور فراهم شده است.

به گفته وی نتایج این تحقیق در مجلات معتبر Journal of Industrial Textiles و Powder Technology انتشار یافته است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
درویش فعلا مدیرعامل پرسپولیس ماند
ایران اتهامات آمریکا و رژیم صهیونیستی را درباره نقش ایران در سوریه رد کرد
عراقچی: ایران اصلا قصد ندارد در ملأ عام مذاکره کند
مراسم تشییع پیکر اکبر اعتماد پدر فناوری هسته‌ای ایران +عکس
چشمی: آهِ هواداران آقایان را می‌گیرد
پیام وزیر دفاع به مناسبت سالروز تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
جزئیات حریق خوابگاه بانوان در خیابان شریعتی تهران +عکس
گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و قطر
جباری: بازیکنان مقصر نتایج استقلال نیستند
گزافه گویی‌های نتانیاهو علیه ایران و تهدیداتش علیه یمن
ارسلان قاسمی مجری شبکه نسیم شد
ترامپ: گفتگوهای بسیار خوبی با ایران داشتیم
انتقاد روانخواه از کارتال و تأکید بر استفاده مس از جادوگر
گلزن هوادار: عاشق استقلالم و دوست دارم در این تیم بازی کنم
استقلال به قعرنشین هم امتیاز داد
پزشکیان: به مذاکرات نه خوش‌بین هستیم و نه بدبین
چرا «پایتخت ۷» به تاجیکستان نرفت؟
واکنش مربی هوادار به بحث جادوگری: یکسری مسائل غیرطبیعی است
اولیانوف: مذاکرات ایران و آمریکا سرعت گرفته است
اولین همایش هوش مصنوعی در صنایع دریایی در دانشگاه شریف برگزار می‌شود
نرخ رشد جمعیت کشور ۰.۶ درصد است
نظرسنجی
عملکرد دولت پزشکیان در سال 1403 را چگونه ارزیابی می‌کنید؟



مشاهده نتایج
go to top