تاریخ انتشار: شنبه 1394/01/08 - 11:05
کد خبر: 162156

ادعایی مبنی بر توافق قریب‌الوقوع ایران و 1+5

خبرنامه دانشجویان ایران: به گزارش خبرگزاری رویترز از لوزان، ایران و قدرت های بزرگ به امضای متنی دو یا سه صفحه ای نزدیک شده اند. در صورت به دست آمدن این توافق، جزئیات اصلی توافق آتی میان ایران و گروه ۱+۵ تعیین خواهد شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، منابع نزدیک به مذاکرات ایران با گروه 1+5 روز شنبه اعلام کردند توافق در زمینه متنی دو یا سه صفحه ای که در آن رقم های مشخص و پایه های توافقی بلند مدت در زمینه برنامه هسته ای ایران به چشم می خورد، نزدیک شده اند.

بر اساس این گزارش، مسئولان غربی و ایرانی نزدیک به مذاکره میان تهران و گروه کشورهای 5+1 (شامل فرانسه، امریکا، چین، روسیه، انگلیس و آلمان)  تاکید کردند این توافق اصولی هنوز محقق نشده و بر سر نکات کلیدی آن، مذاکرات دشواری صورت می گیرد، اما آنها اذعان می کنند که مذاکره کنندگان به توافق نزدیک شده اند.

یکی از مقامات نزدیک به مذاکرات، که خواست نامش فاش نشود، اظهار داشت: «طرفین گفت و گو به مرحله نهایی توافق بسیار بسیار نزدیک شده اند و این احتمال وجود دارد که این توافق با امضا یا به طور شفاهی اعلام شود».

دیگر مسئولان نیز، ضمن اشاره به احتمال تغییر مسیر گفت و گوها، در همین راستا سخن گفتند.

بر اساس این گزارش، طرفین مذاکره همچنین در حال بررسی این موضوع هستند که آیا سند دو یا سه صفحه ای را منتشر کنند یا خیر. در این میان دو تن از مسئولان مربوطه بر انتشار آن تاکید می کنند. البته برخی از نکات توافق محرمانه باقی خواهد ماند.

در صورت به دست آمدن این توافق، جزئیات اصلی توافق آتی میان ایران و گروه 1+5 تعیین خواهد شد؛ جزئیاتی مانند حداکثر تعداد و نوع سانتریفوژهای غنی سازی اورانیوم که ایران به برخورداری از آن مجاز خواهد بود، حجم اورانیومی که تهران می تواند در انبارهای خود ذخیره کند، نوع تحقیقات و میزان توسعه برنامه هسته ای ایران و مراحل برچیده شدن تحریم های این کشور.

یکی از جزئیات توافق احتمالی مدت زمان آن است که احتمالا 10 سال خواهد بود. در پایان این مدت، باید یک دوره نظارت ویژه بر برنامه هسته ای تهران تعیین شود.

در صورتی که این کشور فعالیت های حساس هسته ای خود را دست‌کم به مدت 10 سال متوقف کند، تحریم هایی که علیه تهران وضع شده، برچیده شده و مقابله دوازده ساله میان تهران و غرب به پایان خواهد رسید.

هنوز کسی نمی داند توافق مورد گفت و گو به طور رسمی به امضای طرفین خواهد رسید یا این که به طور شفاهی اعلام می شود.

به گفته منابع مورد اشاره در گزارش رویترز، حتی اگر توافق دو یا سه صفحه ای حاصل شود، این اطمینان وجود ندارد که در مذاکرات فنی یک ماه آینده نیز توافق به دست آید.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
چه کسی واقعا رکورددار تورم در ایران است؟
فیلم | دماوند بالاخره سفیدپوش شد
ارتقای اساتید، مشروط به حل مسائل ملی شود/فقط ۲٪ پایان‌نامه‌های کشور «تقاضامحور» است!
فیلم | انتقاد تند یک دانشجو از وزیر بهداشت درباره دریافت سکه از بیمار توسط معاون وزیر
ماراتن ولنگاری بین مسئولین!/ پنج واقعیت تلخ دربارۀ ماراتن کیش
سند افول آمریکا؛ پذیرش تغییر نظم در سند راهبرد امنیت ملی آمریکا ۲۰۲۵
فیلم | دانشجویان نبض ۷۰ ساله تحولات ایران
ورود به طرح زوج و فرد جزو تخلفات راهنمایی و رانندگی محسوب می‌شود
نقض قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم توسط دولت
خضریان: مشکلات صنفی و رفاهی دانشجویان باید رفع شود
توقف خودروهای دودزا حتی با دارا بودن معاینه فنی
سه قطره خون بر سنگفرش تاریخ؛ روایتی از بیداری که هرگز نمی‌خوابد
نقش دانشجویان در شکل‌دهی به جریان‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی کشور
دستور وزیر اقتصاد برای بررسی حواشی «ماراتن کیش»
بقایی: فیفا باید به وظایف خود برای رفع موانع جام جهانی عمل کند
پزشکیان: توزیع بنزین با شرایط کنونی ضد عدالت است
کارشناس مصری: از ایران امتیاز می‌گیریم
مهاجرانی: دولت اصلاحات اقتصادی را برای خروج از ناترازی ها آغاز کرد
پیام حوزه‌های علمیه خواهران به مناسبت گرامیداشت روز دانشجو
مسئولیت‌پذیری دانشجویان موتور حرکت به‌سوی افق‌های بلندتر توسعه است
پویایی دانشگاه در گرو اندیشه‌های نو و نقد منصفانه است
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top