تاریخ انتشار: چهارشنبه 1394/08/27 - 14:51
کد خبر: 185458

در حاشیه تصویب بی سر و صدای بخشنامه کنسرت‌های موسیقی در دانشگاه‌ها؛

وزارت علوم در «آفساید» است یا جناب وزیر بی‌خبر؟!

وزارت علوم در «آفساید» است یا جناب وزیر بی‌خبر؟!

حالا اما زمزمه‌های تصویب دستورالعملی به گوش می‌رسد که این روزها مراحل نهایی شدن خود را طی می کند «دستورالعمل اجرای موسیقی در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی»؛ این روایت یک سالن عروسی یا یک جشن خودمانی نیست، اینجا آمفی‌تئاتر یک دانشگاه است.

خبرنامه دانشجویان ایران: اظهارات روز گذشته رئیس جمهور پیرامون اردوهای مختلط دانشجویی، در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی که مخبردزفولی آن را روایت کرد، دو نتیجه بیشتر نداشت؛ یا وزارت علوم در 5 متری آفساید گیر کرده است، یا جناب وزیر بی خیر از همه جا می‌گوید که «اردوی مختلط نداشتیم!».

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ محمدرضا مخبر دزفولی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در خلال روایتش از اظهارات رئیس جمهور در جلسه اخیر این شورا گفت: «در جلسه شب گذشته شورای عالی انقلاب فرهنگی رئیس جمهور ماموریت دادند که گزارش مستندی در این زمینه از مواردی که اتفاق افتاده است آماده شود و تذکر و رهبر انقلاب پی گیری شود تا حتما جلوی این موارد گرفته شود.»

وزیر علوم اما چند روز پیش در گفتگویی تاکید کرده بود که ما تاکنون اردوی مختلط نداشته و نخواهیم داشت!(اینجــــــــا)

موضوع برگزاری اردوهای مختلط و کنسرت موسیقی در دانشگاه‌ها، مسئله‌ایست که علی رغم اعتراضات مکرر دانشجویان در سال‌های گذشته تنها بعد از هشدار مقام معظم رهبری آن برای دومین بار! کمی مورد توجه مسئولین ذیربط قرار گرفته است؛ البته خوب شد که جناب فرهادی حداقل برگزاری کنسرت‌های موسیقی و رقص و آواز در دانشگاه‌ها را تکذیب نکرد؛ چه اینکه انتشار تصاویر و فیلم‌های این کنسرت‌ها و واکنش دانشجویان، جایی برای تکذیب باقی نمی‌گذاشت.

البته درمورد اردوهای مختلط نیز سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس، حرف‌های تامل‌برانگیزی را زد؛ فیاضی گفت: برخی از دانشگاه ها در سال گذشته در چند نوبت و همچنین یک مرتبه هم در سال تحصیلی جدید اقدام به برگزاری اردوهای مختلط دانشجویی به یکی از کشورهای اروپایی کردند که این مسئله تخلف بوده است.(اینجـــــــــا)

این رشته اما سر دراز دارد که البته از هم جدا نیست؛ کنسرت‌های موسیقی و اردوهای مختلط از رشته‌های نفوذ در دانشگاه‌ها هستند.

       - صدای هیاهو آنقدر بلند است که از بیرون سالن هم شنیده می شود؛ جمعیت سعی می کنند هماهنگ با فردی که روی سن قرار دارد بخوانند و عده ای هم ترجیح می دهند با دست زدن دیگران را همراهی کنند.

این روایت یک سالن عروسی یا یک جشن خودمانی نیست، اینجا سالن آمفی تاتر مرکزی یکی از دانشگاه ها است که یکی از گروه های موسیقی را میزبانی می کند.

اجرای موسیقی در دانشگاه ها همیشه جنجالی بوده، در این جنجال هم فرقی میان دولت ها، وزرای علوم و روسای دانشگاه های مختلف نیست.

این روزها اما خبرهای جدیدی از اجرای موسیقی در دانشگاه ها می رسد؛ خبرهایی از تشکیل یک دستور العمل برای قانونی شدن اجرای موسیقی در دانشگاه ها.

ضیاء هاشمی معاون فرهنگی وزیر علوم چند روز پیش تدوین چنین آئین نامه ای را تائید کرده و گفته بود که «این که در خبرها گفته می‌شود آیین‌نامه کنسرت‌ها اشتباه است و درستش آیین‌نامه فعالیت‌های موسیقایی است، ما باید بحث کنسرت و موسیقی را با هم تفکیک کنیم.»

رهبر انقلاب نیز تیرماه سال جاری درباره برگزاری کنسرت های موسیقی در دانشگاه ها به شدت تذکر داده و تصریح کردند که «تشکیل کنسرت موسیقی در دانشگاه ها، جز غلط‌ترین کارهاست» و همین نکته را نیز در دیدار اخیر خود با اساتید دانشگاه مورد تاکید قرار دادند.(اینجـــــــــا)

گرچه معاون فرهنگی وزارت علوم تاکید دارد که این دستورالعمل برای اجرای موسیقی در دانشگاه ها است نه کنسرت موسیقی! اما برخی هنوز نگرانند که این آئین نامه در مرحله اجرا پای گروه های موسیقی که اجرای برنامه شان تفاوتی با برگزاری کنسرت ندارد را به دانشگاه ها باز کند؛ اتفاقی که مخالفان و البته موافقانی هم دارد.

قانونی شدن موسیقی یا کنسرت؟/ دستور العملی با چاشنی ابهام

حالا اما زمزمه‌های تصویب دستورالعملی به گوش می‌رسد که این روزها مراحل نهایی شدن خود را طی می کند «دستورالعمل اجرای موسیقی در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی»؛ در مقدمه اش هم آمده که این دستورالعمل شامل موسیقی ها «مردود و مشکوک» نمی‌شود.

ماده یک دستور العمل تاکید می کند که ترویج موسیقی جزو کار ویژه دانشگاه محسوب نمی شود «ولی اجرای موسیقی از باب ایجاد نشاط و تحقق اهداف علمی دانشگاه مورد توجه است»؛ البته در همین بند شرایطی برای نوع موسیقی اجرا شده در مراکز آموشی مانند تقویت کننده روحیه دینی و ملی، متناسب با فرهنگ مردم و موازین اسلامی، عدم ایجاد هیجان خارج از عرف دانشگاه اسلامی و ... بیان شده است.

در ماده 7 این دستورالعمل نیز مسئولیت تامین امنیت برگزاری مراسم اجرای موسیقی مجاز شناخته شده از سوی شورای فرهنگی بر عهده حراست دانشگاه گذاشته شده؛ برخی معتقدند که این بند راه را برای برخورد با  طیف های متنقد برگزاری موسیقی در دانشگاه، باز کند.

در این میان سوال مهمی از سوی برخی دانشگاهیان و افکار عمومی مطرح می شود که آیا واقعا اجرای موسیقی در دانشگاه ها تا این حد دارای اولویت است که یک ساز و کار اجرایی (آنهم ذیل شورای اسلامی شدن دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی) برای آن تدارک دیده شده و اجرای موسیقی در دانشگاه ها با دستورالعملی دارای ابهام، قانونی شود؟

از طرفی می‌شود پرسید در شرایطی که برگزاری این گونه مراسمات جز آسیب فرهنگی، اجتماعی و حتی علمی در دانشگاه‌ها چیزی به همراه ندارد، چرا تا این حد مورد اصرار مسئولین وزارت علوم قرار گرفته است؛ حال آنکه برگزاری مراسمات اینچنینی غالبا با محوریت تشکل‌های دولت ساخته و مورد حمایت دانشگاه‌ها در دلوت جدید است.

در ادامه، تصویر مربوط به پیش نویس بخشنامه مورد نظر که فارس آن را منتشر کرده است را می بینید:

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس
انتخاب هیات رییسه یک صنف سینمایی
پزشکیان: با نگاه بسیجی می‌توان برای کشور عزت‌آفرینی کرد
آکسیوس: توافق آتش بس لبنان هنوز اعلام نشده است
مجارستان: دولت بایدن و لیبرال‌های اروپا می‌خواهند صلح اوکراین پس از تحلیف ترامپ را غیرممکن کنند
تصاویر شگفت انگیز از حرکت آخر الزمانی گدازه‌های آتشفشان در ایسلند
با این نیروها هر دشمنی را می‌شکنیم
ساخت یکی از دقیق‌ترین ساعت‌های جهان در ایران
هجوم غربی‌ها برای شناخت این موشک روسیه
عدد نگران کننده مهاجرت استادان دانشگاه
اعلام زمان‌بندی کنکور سراسری ۱۴۰۴
این زن کاندیدای جدید ترامپ برای دادستانی کل آمریکاست
در صورت قطعی برق در تقاطع ها، توان و ظرفیت پلیس راهور باید ۴ برابر شود
مرز مهران امروز به روال سابق بر می‌گردد +جزئیات
واکنش‌ها به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت
باران از دوشنبه دوباره آغاز می شود
این کشورها پایتخت خود را جابه‌جا کردند
جزئیات آثار تورمی بودجه توسط دکترصمصامی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس
صدای اعتراض صمصامی عضو کمیسیون اقتصادی
دستاورد پوچ امتیازهای فراپادمانی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top