به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ محمدرضا مخبردزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی پس از گذشت سه روز از نامه تعدادی از انجمن های اسلامی(اینجا) به وی پیرامون "حذف بند اعتقاد به جمهوری اسلامی و التزام به ولایتفقیه و قانون اساسی" در آیین نامه جدید شوراهای صنفی توضیحاتی را ارائه کرد.
مخبر دزفولی در گفتگو با تسنیم، در اینباره گفت: با توجه به نامه تعدادی از تشکلهای دانشجویی در مورد حذف شرط "اعتقاد و التزام عملی به نظام مقدس جمهوری اسلامی و ولایت مطلقه فقیه و قانون اساسی" در آئیننامه جدید شورای صنفی که اخیرا از جانب وزارت علوم ابلاغ شده، در جلسهای با حضور جناب آقای دکتر فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و حجتالاسلام محمدیان رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، موضوع مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: مطابق گفته وزیر علوم این موضوع در حین نگارش این آئیننامه مورد غفلت واقع شده که حتما اصلاح خواهد شد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن تقدیر از هوشمندی و دغدغه تشکلهای دانشجویی نسبت به این موضوع ادامه داد: شورای عالی انقلاب فرهنگی نسبت به این دغدغه مقدس ابراز احترام کرده و از تمام اختیارات خود در زمینه بهبود وضعیت علمی و فرهنگی به ویژه در حوزه مقدس علم و دانشگاه استفاده خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ ماجرای این آیین نامه به ابتدای هفته گذشته باز میگردد؛ که وزارت علوم شنبه هفته گذشته آیین نامه جدید شوراهای صنفی دانشجویان دانشگاههای کشور را که از سوی وزیر علوم به دانشگاه ها ابلاغ شده است را منتشر کرد. (اینجــا)، آیین نامه ای که نسبت به قوانین گذشته نکته ای قابل تأمل دارد. درآیین نامه شوراهای صنفی که آخرین قوانین شورای های صنفی از جمله وظایف شورای واحد، شورای موسسه، نحوه برگزاری انتخابات و دیگر مسائل تشریح داده است، جریانی مرموز اقدام به حذف بندی نموده است که تعجب برانگیز است.
در این آیین نامه نسبت به قوانین قبلی تغییراتی به وجود آمده که یکی از تغییرات مربوط می شود به بخش «ه» یعنی انتخابات و شرایط اولیه کاندیداها است.
در آیین نامه گذشته، در بخش اول قوانین انتخابات - بخش «د» و ماده 10- "اعتقاد به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و التزام عملی به ولایت مطلقه فقیه و قانون اساسی" از شرایط اصلی کاندید شدن در شوراهای صنفی بود. (طبق تصویر زیر)
آیین نامه قدیمی شوراهای صنفی
اما در آیین نامه جدید که بند «د» به ماده 14 منتقل شده، این بند حذف شده است.
آیین نامه جدید شوراهای صنفی ابلاغی از طرف وزارت علوم
اما این مسئله با سکوت و واکنش های انفعالی مسئولان وزارت علوم روبرو شده است(اینجــا)؛ عبدالحسین فریدون مدیرکل دفتر وزارتی وزارت علوم در گفتگو با فارس ضمن اظهار بی اطلاعی از این مسئله گفت: چنین مسئلهای غیرممکن است و من حتماً پیگیری کرده و رسانهها را در جریان نحوه کار قرار میدهم.
مشاور وزیر علوم در حالی چنین مسئله ای را غیرممکن دانسته که ابوالحسن ریاضی معاون دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان نیز طی گفتگویی با فارس، ضمن تأیید این مسئله گفت: آییننامه صنفی دانشجویان مربوط به مسائل آموزشی است و در این آییننامه قید کردیم که دانشجویان و اعضای این شورا اجازه فعالیت سیاسی ندارند و هر گونه فعالیت سیاسی ممنوع است. به همین دلیل بندهای موجود در آییننامه نیز مرتبط با شرایط آموزشی در نظر گرفته شده است.
حالا همه این مسائل در حالی است که پیگیری های خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ حاکی از آن است که به نظر می رسد می بایست در خصوص طی مراحل قانونی آیین نامه جدید شوراهای صنفی سوالات جدی مطرح نمود. و آن اینکه با توجه به ماده هفت ضوابط ناظر بر فعالیت های شورای صنفی دانشجویی دانشگاه ها مصوب 30 شهریور 1387، می بایست آیین نامه اجرایی این شوراها پس از تصویب نهایی در جلسه ای با حضور رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و دستگاه ذیربط (وزارت علوم) از سوی وزیر ابلاغ و لازم الاجرا گردد. که به نظر می رسد با توجه به اظهارات دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و اطلاع وی از این آیین نامه پس از نامه دانشجویان، چنین جلسه ای پیش از ابلاغ در این خصوص برگزار نشده است.