به گزارش خبرنگار صنفی – آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ معترضین معتقدند که فارغالتحصیلان رشته مهندسی پزشکی با گذراندن مجموعه 2 واحد آناتومی عمومی، 2 واحد کارآموزی و 2 واحد فیزیولوژی در قیاس با فارغالتحصیلان رشته رادیولوژی و پزشکی هستهای با گذراندن مجموعا 9 واحد آناتومی تخصصی، 24 واحد کارآموزی و از همه مهمتر، 17 واحد روشهای تصویربرداری تخصصی، میتوانند در بخشهای تصویربرداری و پزشکی هستهای، میتوانند کار درمانی روی بیماران انجام دهند.
اگر پای حرف متخصصان و کارشناسان رادیولوژی بنشینید، آنها هم از این تداخل کاری نگران هستند و حتی رویه موجود را یک اتفاق خطرناک میدانند. پیمان شادیان، رئیس انجمن علوم پرتونگاری تهران در این باره میگوید: ورود افراد غیر مرتبط به رشته رادیولوژی، رویهای غیر علمی است که بهداشت و درمان کشور لطمه میزند.
وی همچنین با بیان اینکه رشته رادیولوژی یک رشته تشخیصی به حساب میآید که با عکسبرداری از اجزای مختلف بدن، فرآیند درمان را برای درمانگر تسهیل میکند. متخصصان این رشته، پزشکان عمومی هستند که در رشته تخصصی رادیلوژی قبول شدهاند اما کارشناسان رادیولوژی افرادی هستند که سیتیاسکن و امآرآی و پزشکی هستهای انجام میدهند تحت نظر متخصص رادیولوژی، کار عملی انجام میدهند، یعنی فرآیند عملی رادیولوژی را کارشناسان این رشته و نظارت و تحلیل نتایج را متخصص این رشته برعهده دارد.
غیر از این دو گروه پزشکی، فرد دیگری توانایی ورود و انجام کار رادیولوژی به لحاظ علمی را ندارد؛ اما هماکنون فارغالتحصیلان رشته پرتوپزشکی نیز به کار رادیولوژی روی آوردهاند؛ هرچند متخصصان عرصه علوم پزشکی این کار را تخلف میدانند و مدعیاند که کارشناسان پرتوپزشکی از منظر فنی و مهندسی به مساله تصویربرداری پزشکی نگاه میکنند و اطلاعشان نسبت به بالین بیمار بسیار ضعیف است، اما در مراکز پزشکی هستهای، مشغول به کار هستند.
اما وظیفه اصلی کارشناسان پرتوپزشکی، فعالیت تحقیقاتی در بیمارستانهاست و آنها بیشتر با فیزیک دستگاههای پرتوپزشکی آشنا میشوند ولی به دلیل آشفتگی بازار رادیولوژی، برخی از آنها در کار بالینی نیز ورود کردهاند و بعضا عکسبرداری پزشکی میکنند.
نامه انجمن علوم پرتونگاری به نظامپزشکی
***************
*********
نامه به برنامه تلویزیونی برای روشنگری در این باره
***************
*******
نامه هشدار به روسای بیمارستانها به منظور عدم بکارگیری نیروهای پرتوپزشکی در امور درمانی
****************
********
پیگیری دانشگاه علومپزشکی مشهد برای عدم بکارگیری پرتوپزشکی ها در فعالتهای درمانی
شرح وظایف کارشناس رادیولوژی در آئین نامه نظامپزشکی